Anitai Intaitei tieši ziemas periodā vairāk nekā jebkad patīk dejot

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Anita Intaite, kuru pazīstam arī ar iesauku Košā, par ziemas iestāšanos nebēdā, bet labprāt padalās ar dzīves stila portāla «Sejas» lasītājiem par to, kā saskatīt krāsas ikdienā un saglabāt dzīvesprieku par spīti aukstumam.

Anita Intaite atzīstas, ka agrāk viņai ziema ļoti nepatika, bet tas mainījās, kad viņa izbaudīja šo gadalaiku citās zemēs. Nu dziedātāja uzskata, ka mums ir ļoti paveicies, ka mums ir īsta ziema un tas prieks par pirmo sniegu! Protams, ir auksti, bet ir tik daudz pozitīvā, ko ikdienā nenovērtējam.

«Manuprāt, cilvēki saslimst ne jau aukstuma dēļ, bet savas iekšējās pasaules notikumu dēļ - ja ir par ko neapmierināti, īgni vai skumīgi, tad arī slimība pieķersies. Varbūt kādam tas kalpos par attaisnojumu, lai pasildītos un paslinkotu mājās,» aizdomājas Anita.

Anita domā, ka katrā gadalaikā ir jāizbauda atšķirīgās lietas – sieviete dievina braukt uz kalnu un snovot. Tāpat viņa nav slēpojusi kopš pamatskolas, bet arī to šogad domā pamēģināt - sen neizjustas sajūtas.

Dažādas ziemas aktivitātes ļoti palīdz novērtēt un iemīlēt ziemu – Anita nezina nevienu cilvēku, kurš nodarbojas ar ziemas sporta veidiem un saka, ka viņam nepatīk ziema!

Kustība vienmēr palīdz pret slinkumu, motivācijas trūkumu, nomāktu garastāvokli un aukstumu.

«Tikai pirms trim gadiem man iemācīja slidot - tas bija dikti jautrs pasākums, jo man slidot mācīja ļoti labs draugs un mēs mācīšanos pārvērtām gluži vai smieklīgā spēlē. Man šķiet, ka mācīšanās process jau pats par sevi ir uzlādējošs un prieku nesošs. Man daudzi draugi sākuši spēlēt arī hokeju, kas man šķiet ļoti apsveicama izvēle brīvajam laikam - nevis dirnēšana pie TV,» nosaka Anita.

Dziedātāja iesaka apmeklēt dažādus pasākumus un koncertus, bet vēl vairāk iesaka pasākumus rīkot pašiem, jo tas dod daudz vairāk pozitīvā lādiņa! Māksliniecei patīk ar draugiem taisīt tematiskos filmu vakarus, spēļu vakarus vai gatavot vakariņas visiem kopā. Tas ir daudz interesantāk, nekā tikties kafejnīcā. Tematiskie vakari ir fantastiska lieta!

«Piemēram, tādi, kur visi mācās kopā kādu jaunu lietu. Tas ir daudzkārtīgs ieguvums! Jau kādu laiku mans dzīves moto ir katru dienu izdarīt ko jaunu, piedzīvot, darīt kaut ko pirmo reizi. Pasaule ir neizsmeļama, un visos sīkumos tas patiešām ir iespējams katru dienu! Dzīvojot šādi un pievēršot uzmanību tādiem sīkumiem, tu spēj novērtēt vairāk labās lietas sev apkārt,» smaida Anita.

Anita noteikti iesaka doties ārpus pilsētas - kaut vai tikai vakara pastaigā gar jūru vai pa mežu pēc darba. Tas dos daudz dzīvākas emocijas un sajūtas, arī patīkamu nogurumu un labu miegu.

«Man patīk spontānas idejas - jebkurš to var atļauties! Pat tad, ja saka, ka nevar. Viss slēpjas cilvēka galvā un domāšanā. Noteikti iesaku tikties vairāk ar draugiem - jo īpaši ar sen neredzētiem, pārsteigt vienam otru, dāvāt smaidu. Esmu pamanījusi, ka man ziemas periodos jo īpaši patīk dejot - es varu dejot līdz rītam nepagurusi, jo kustība mani iedvesmo un uzlādē,» informē Anita.

Tāpat arī fantazēšana un sapņošana neaizvērtām acīm ir dziedātājas dienas svarīga sastāvdaļa, jo tā palīdz neiegrimt rutīnā, pelēcībā. Anita zina, ka ir svarīgi trenēt savu iztēli un fantāziju, jo, to lietojot ikdienā, dzīve kļūst krāsaināka.

Dziedātāja saka, ka nekad nevajag gaidīt neko no citiem, bet darīt pašam. Jo galu galā mēs paši veidojam savu pasauli sev apkārt un ar laiku tā atspoguļos mūs.

«Katrs varētu sākt jau šodien - iedegt istabā vai uz darba galda smaržīgas sveces, paklausīties kādu jaunatklājumu mūzikā, aizvērt acis un ieklausīties sevī, uzrakstīt savas vēlmes un pozitīvās idejas un sajūtas, kādas vēlētos piedzīvot, uz papīra, piezvanīt labākajam draugam vai draugiem un tās sākt realizēt kopā! Lai izdodas ar smaidu!» nobeidz Anita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu