Latvijā populāras personības ziedo monētas Bērnu slimnīcai (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sabiedrībā pazīstami cilvēki - Karīna Tatarinova, Renārs Zeltiņš, Andris Bulis, Miks Dukurs, Žaklīna Cinovska un Linda Abu Meri - iesaka krājkasītēs uzkrātās monētas ziedot labdarībai, lai veiktu rekonstrukciju Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļā. Labdarība ir viens no lietderīgākajiem veidiem, kā sagatavoties eiro ieviešanai, jo santīmu iekrājumi janvārī radīs neērtības.

Bērnu slimnīcas fonda ziedojumu lāde atrodas Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā, Doma laukumā. Tā pieejama no 19. līdz 30. decembrim darba laikā no plkst. 10.00 līdz 20.00. Tāpat iedzīvotāji aicināti ziedot monētas citās vietās, kur pieejamas ziedojumu kastītes.

Aktieri, mūziķi un TV personības, ziedojot monētas bērnu slimnīcai, uzsver labdarības nozīmi un aicina cilvēkus būt racionāliem.

«Ziedot bērnu slimnīcai, jeb ziedot bērnu veselībai ir labākais, ko mēs visi varam darīt. Nav vērts mainīt vienu monētu pret citu, lai sagatavotos eiro, ja varam palīdzēt bērniem,» stāsta aktrise Karīna Tatarinova.

Savukārt Linda Abu Meri atgādina: «Pirms došanās ziedot monētas rūpīgi pārbaudiet, vai kāda monēta nav aizķērusies somās, kabatās, atvilktnēs.»

Dziedātājs Miks Dukurs lūdz ikvienu padomāt, pameklēt mājās, vai kaut kur nav aizķērusies aizmirsta krājkasīte, jo reiz visi esam krājuši naudiņu krājkasītēs, bet pieaugot, iespējams, esam krājkasi nolikuši plauktā, kurā neieskatāmies ikdienā.

Šobrīd Bērnu slimnīcas fonda galvenais mērķis ir piesaistīt ziedojumus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai, lai jau 2014. gadā varētu sākt projekta realizāciju. Nepieciešamais finansējums rekonstrukcijas veikšanai ir 700 000 latu, no kuriem vēl jāsavāc mazākā daļa – 150 000 latu.

Televīzijas personība Renārs Zeltiņš pasākuma laikā izteicās, ka ir jāprot dot vairāk un prasīt mazāk, teksts lika aizdomāties daudziem pasākuma klātesošajiem.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu