Aizsardzības ministrs Pabriks ar sievu Undīni cepuši cepumus Afganistānas karavīriem (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Normunds Mežiņš, RJC

«3 pavāru restorānā «Tam labam būs augt!» aizsardzības ministrs Artis Pabriks un viņa kundze Undīne, kā arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un viņa kundze Baiba kopā ar karavīru sievām un šefpavāriem izcepa 5,2 kilogramus īpašu adventes laika cepumu pēc ministra ģimenes tradīcijām un receptēm, kas pēc tam tiks nosūtīti kā dāvana 140 Afganistānā dienošajiem karavīriem pirmssvētku mielastam.

Kopumā tika izcepti cepumi pēc četrām Pabriku ģimenes receptēm. Gardumu cepšanas virsvadību uzņēmās 3 pavāru restorāna šefpavāri Ēriks Dreibants un Juris Dukaļskis un restorāna «3 naži» šefpavārs Artūrs Taškāns. Savukārt palīdzīgu roku mielasta sagatavošanā sniedza 15 Afganistānā dienošo karavīru sievas.

Foto: Normunds Mežiņš, RJC

Kā norāda idejas iniciators, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, viņa kundze Undīne ģimenē ir ieviesusi tradīciju, kas nāk no Vācijas, - Adventes laikā cept dažādus cepumu veidus, lai radītu atbilstošu svētku noskaņu un kopā būšanu. «Par spīti tam, ka Latvija šobrīd atrodas sarežģītā laikā, mūsu pienākums ir izrādīt cieņu karavīriem, kas atrodas Afganistānā un godam dara savu darbu. Mēs gribam pateikt paldies par to, ko viņi dara,» sacīja aizsardzības ministrs. Tāpat ministrs uzsvēra, ka šis būs īpašs sūtījums - karavīri ir pieraduši pie savu sievu ceptajiem gardumiem, taču pirmo reizi viņi saņems ministra un NBS komandiera ceptu cienastu.

Foto: Normunds Mežiņš, RJC

NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube savukārt uzsvēra kopā būšanas nozīmi: «Kā karavīrs varu teikt, ka būt dienestā ir vieglāk, nekā gaidīt. Tāpēc man ir prieks, ka šodien darbojamies kopā ar karavīru sievām.»

Foto: Normunds Mežiņš, RJC

Tikmēr šefpavārs Ēriks Dreibants, atceroties laiku, kad pats dienēja armijā deviņdesmito gadu sākumā, stāsta: «Man armijā vienmēr visgaidītākais bija cienasts no mājām – vienalga, speķis vai pīrādziņi. Esmu pārliecināts, ka arī mūsu karavīriem Latvijā ceptais cienasts liksies gardāks par norvēģu lasi.»

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu