Rēzeknē Putina kritiķi - Krievijas rokgrupa «DDT» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Trešdien, plkst.19 Rēzeknē, Austrumlatvijas koncertzālē, ar koncertprogrammu «Soļnik» viesosies pazīstamā Krievijas rokgrupa «DDT» un tās līderis Jurijs Ševčuks, informē koncertzāles Mārketinga nodaļas vadītāja Aija Eriņa. Rīgā iecerētais koncerts pārcelts uz 2014. gada 9. martu «Arēnā Rīga».

Koncertprogramma «Soļnik» tapusi pirms diviem gadiem. Tās ideja radās līdz ar Jurija Ševčuka grāmatas «Soļnik» izdošanu. Pirmo reizi tā izskanēja Krievijā Sanktpēterburgas filharmonijas Lielajā zālē, savukārt Maskavā programma tika prezentēta Estrādes teātrī. Programma «Soļnik» izpelnījusies masu mediju un mūzikas kritiķu simpātijas, īpaši izceļot Ševčuka melodeklamāciju un bekvokālistes Aļonas Romanovas solo, kā arī Alekseja Fedičeva komponista talantu, kura instrumentālās kompozīcijas bagātina koncertprogrammu.

Divu gadu laikā koncertprogramma ir mainījusies, apaugot ar detaļām, jaunām muzikālām improvizācijām, dziesmām un dzeju, un patlaban tās formāts vairāk līdzinās audio teātrim - tas nav vienkāršs dziesmu salikums, bet gan harmonisks dzīva teksta un mūzikas savienojums.

«DDT» dibināta 1980.gadā Ufā. Gadu gaitā ir mainījusies ne tikai grupas nosaukuma interpretācija, bet arī mūziķu sastāvs. Patlaban «DDT» turpina spēlēt tikai viens sākotnējā sastāva mūziķis - grupas līderis Ševčuks.

Sevčuks publiku lutina ne tikai ar iedvesmojošiem un dedzīgiem sociāliem vēstījumiem, bet arī ar filozofiskiem un liriskiem skaņdarbiem, kas, lai arī šķietami vedina uz emocionālu smeldzi un skumjām, tomēr galu galā rosina iedziļināties un domāt, atstājot paliekošu, tikai sev raksturīgu pēcgaršu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu