Jenny May: «Pretīgi, ka «Maxima» neko nezina vai nevēlas zināt» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Nerimst ziņas par Zolitūdē notikušo traģēdiju. Cilvēki sociālajos tīklos runā par veikalu tīkla «Maxima» boikotēšanu un neiepirkšanos tajā, kā arī paši lielveikali cilvēkos izraisa izbīli un nevēlēšanos uz tiem doties. Vai Latvijā pazīstamas personas turpina iepirkties lielveikalu tīklā «Maxima», un vai vārds lielveikals neizraisa fobiju?

Foto: No personiskā arhīva

Dziedātāja Jenny May ir droša, ka daudzas citas ēkas, ne tikai «Maxima», ir pavirši celtas, bet tieši šis gadījums ar lielveikalu Zolitūdē ir iedragājis mūziķes zemapziņu tik ļoti, ka gluži cilvēcīgi negribas iet «Maximās» iekšā.

«Pretīgi, ka «Maximas» vadītāji neko nezina vai nevēlas zināt. Es izvēlos iepirkties citur, lai gan vistuvāk mājai atrodas tieši veikals «Maxima»,» skaidro Jenny May.

Savā portāla «Facebook» profilā mūziķe ir ievietojusi fotogrāfiju, kurā redzama veikalu tīkla «Maxima» izplatītā «Paldies» karte, kura ir pārgriezta uz pusēm.

Dziedātāja nevēlas minēt nosaukums, bet tāda tipa veikali, kuri atgādina kastītes, neievieš lielu uzticību.

«Daudzi cilvēki jau pamanījuši citos lielveikalos griestu daļā nepilnības, sabildējuši un ievietojuši bildes sociālajos tīklos. Ļaudis ir iebiedēti, baidās par savu un līdzcilvēku dzīvībām, tāpēc gan citi, gan es pievēršu pastiprinātu vērību drošībai,» skaidro Jenny May.

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Elli U nekad nav gājusi uz «Maxima» tīklam piederošajiem veikaliem, un nu mūziķe ir nolēmusi pavisam noteikti ignorēt šo veikalu tīklu.

«Man liekas, ka tagad ikviens baidās iet iepirkties, bet, runājot par cilvēku pausto viedokli ignorēt «Maximas» tīkla veikalus, nedomāju, ka tam būs jēga,» nosaka Elli U.

Foto: facebook.com

Multimāksliniece Elita Patmalniece ikdienā dodas iepirkties uz «Rimi» tīkla veikaliem, jo tieši šāds veikals atrodas pie viņas mājām.

«Man nav bail iet uz lielveikaliem, bet, kad tajos pavadu ilgāku laiku, sāku justies neomulīgi. Vispār uzskatu, ka cilvēkiem svētdienās jāiet uz baznīcu un lielveikaliem ir jābūt slēgtiem. Par «Maximu» runājot, visi jau tur iet, jo tur it kā ir lētāk, domāju, ka cilvēki vispār par daudz pērk un patērē,» tā Elita.

Elita uzskata, ka ir pienācis laiks apstāties un padomāt par to. Māksliniece nenosoda tos, kas iet iepirkties uz «Maximu», jo cilvēkam ir jāiepērkas un daudziem tas ir vienīgais veikals pie mājām.

«Ko tad lai dara? Dzīve ir jādzīvo un jāstrādā, un jāēd,» nobeidz Elita.

Foto: facebook.com

Pasākumu organizatore, dziedātāja Laura Reinika māsa Rūta Reinika tāpat kā visi seko līdzi šausminošajiem notikumiem Zolitūdē, un, protams, arī viņu uztrauc viss, kas ar to saistīts.

«Godīgi sakot, man arī ir neomulīgi iet lielveikalos. Ievēroju arī, ka citi cilvēki ik pa brīdim met acis uz augšu un skatās, vai tik kaut kas negrasās uzkrist uz galvas. Raksts, kurā tika atklātas būvniecības darbu aizkulises Latvijā, vēl vairāk manī nostiprināja šaubas par drošību jaunajos būvniecības projektos - ne tikai lielveikalos, bet arī daudzdzīvokļu namos,» pārdomās dalās Rūta.

Rūta dzīvo netālu no veikala «Maxima» un tāpēc ir bieži sanācis iepirkties tieši šajā veikalā, tomēr, šobrīd nav vēlēšanās doties uz šā lielveikalu tīkla veikaliem, nevis tāpēc, ka būtu bail, bet vienkārši ir neomulīga sajūta.

«Jebkurā gadījumā pašlaik es labāk izvēlos piemājas mazo veikaliņu, kurā tāpat visu nepieciešamo var nopirkt. Attiecībā uz aicinājumu boikotēt «Maximu», tāpat kā daudzus citus, arī mani dziļi aizskārusi šī nelaime un jūtu līdzi gan cietušajiem, gan viņu tuviniekiem, tomēr nekādām sabiedrības provokācijām neļaujos un jebkuru, kuru sabiedrība vaino, šobrīd uztveru neitrāli. Lai atbildīgās institūcijas lemj, kurš ir vainīgs,» savu nostāju pozicionē Rūta.

Foto: Felīcija Vērzemniece

Dailes teātra aktrise Sarmīte Rubule paziņo, ka justos pazemota, ja viņai tagad būtu jāiepērkas lielveikalā «Maxima», jo tas nozīmētu kaut ar santīmu atbalstīt to ārprātu.

«Es justos pazemota, ja man tagad būtu jāiepērkas «Maximā» un kaut ar santīmu jāatbalsta šis ārprāts. Tomēr cilvēkam ir jāēd. Daudziem «Maxima» ir vienīgais, tuvākais veikals pa ceļam. Pēc šā notikuma tīri psiholoģiski nevienu uzrakstu «Maxima» redzēt nevēlos,» pārdomās dalās Sarmīte.

Foto: No personiskā arhīva

Dziedātāja Lingita Lina Bopulu ir emocionāls cilvēks; tiem, kas kaut mazliet seko līdzi jaunās sievietes dzīvei, tas nav noslēpums.

«Pēdējā laikā ziņām sekot līdzi sanāk reti, tāpēc par traģēdiju uzzināju tikai piektdienas vakarā - pasākumā, kurā man arī pašai bija jāaicina cilvēki ievērot klusuma brīdi kā piemiņu, tas nebija viegli, emocionāli smagi,» atceras Lingita.

Sestdien viena no meitenes labākajām draudzenēm brīdināja viņu, lai neiet sociālajos tīklos, jo viss apgrozās ap traģēdiju un Lingita to varētu ļoti pārdzīvot, tāpēc līdz pat pirmdienas vakaram jauniete nebija redzama nevienā sociālajā tīklā.

Viss, ko Lingita zināja, bija tas, ko cilvēki apkārt runāja, un tas jau lika modelei pārdzīvot. Lingita pārdomāja savu dzīvi, iededza svecīti un noziedoja naudiņu labdarības mērķiem.

«Pašai nesanāk pārāk bieži iepirkties šajā veikalā, tāpēc, ja boikots arī būs, man nebūs jāmaina savi paradumi. Runājot par bailēm, protams, tagad, ieejot veikalā, vienmēr paskatos uz augšu, bet domāju, ka tā pašlaik ir daudziem, ne man vienīgajai,» tā Lingita.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu