Latvijas Radio kora grupas koncerts balsīm un elektronikai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Radio kora grupa diriģenta Kaspara Putniņa vadībā 30. novembrī plkst. 19 aicina uz Spīķeru koncertzāli, kur piedāvās jaunu koncertprogrammu «Greed». Koncerta galvenais notikums būs elektroniskās mūzikas lielmeistara, Londonā dzīvojošā argentīnieša Alehandro Vinjao (Alejandro Viñao) eklektiskais un teatrālais lielformāta opuss 12 balsīm un elektronikai GREED (Alkatība).

Diriģents Kaspars Putniņš: «Ar A. Vinjao darbu es iepazinos jau sen, un šis ir viens no tiem gadījumiem, kad tas gaida laiku un vietu, lai tiktu atskaņots. GREED ir parafrāze par mūsdienu Holivudas tēmām. Darba centrā ir teksts no slavenās runas «Greed is good!» (Alkatība ir laba!), kuru filmā «Wall Street» saka Maikla Duglasa tēlotais varonis. Darbs ir ārkārtīgi skanisks, pilns ar autentiskām atsaucēm uz popmūziku. Skarbs un ritmiski sarežģīts skaņdarbs, kura atskaņošanā piedalīsies pats autors.

Domājot par šo programmu, es uzrunāju arī mūsu komponistus, lai viņi radītu jaundarbus kora grupai un elektronikai. Koncertā būs iespēja dzirdēt trīs pirmatskaņojumus: Krista Auznieka I exist as I am, Kristapa Pētersona «Naids» un Rolanda Kronlaka «Trīs skaņdarbi».»

Koncerta režisore būs Zane Kreicberga, gaismu mākslinieks – Egīls Kupčs. Koncertā piedalīsies DJ Monsta un pats «Greed» autors Alehandro Vinjao.

Koncertu organizē VSIA «Latvijas Koncerti». Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncerta norises vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu