Ermale un Jakovļevs dokumentālās filmas «Pūt, vējiņi» pirmizrādē (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingrīda Punka

Kinoteātrī «Splendid Palace» norisinājās studijas «Visio» dokumentālās filmas «Pūt, vējiņi! pirmizrāde, kuru apmeklēja arī leģendārās latviešu mākslas filmas «Pūt, vējiņi!» galvenie varoņi – Baiba un Uldis jeb izcilie latviešu aktieri Esmeralda Ermale un Ģirts Jakovļevs. Dokumentālās filmas prezentāciju klātienē vēroja latviešu radošo profesiju pārstāvji, sabiedrībā pazīstami aktieri, mūziķi un politiķi.

Dokumentālo filmu «Pūt, vējiņi! Filmas arheoloģija» veidojušas Agita Cāne-Ķīle un Daira Āboliņa, producentes ir Ieva Rozentāle, Iveta Lepeško, operatori Edgars Bite, Jānis Šēnbergs, montējis Visvaldis Zarakovskis, bet par muzikālo noformējumu gādājis Raimonds Tiguls.

Dokumentālajā filmā Latvijas Televīzijas režisore Agita Cāne-Ķīle un kino kritiķe Daira Āboliņa piedāvās paraudzīties uz latviešu zelta kino klasikas darbu, tā aktieriem un veidotājiem no jauniem skatpunktiem.

Dokumentālā filma «Pūt, vējiņi! Filmas arheoloģija», balstoties arhīvu dokumentos, filmu materiālos un cilvēku liecībās, pārvērš režisora Pieša leģendāro filmu par kinovēstures trilleri ar laimīgām beigām. Jaunajā filmā skatītāji varēs atkalredzēties ar aktieriem Ermali, Jakovļevu, Astrīdu Kairišu, Uldi Dumpi, Pēteri Gaudiņu, komponistu Imantu Kalniņu un daudziem citiem filmas dalībniekiem un veidotājiem.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu