Kaimiņam Latvijas dzimšanas diena asociējas ar salvetēm, bet ar ko citām slavenībām? (38)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Ir pienākusi Latvijas dzimšanas diena, tā ir diena, kurā mēs visi pieminam aizgājušos laikus, karavīrus, kuri cīnījās par valsts neatkarību. Šī ir diena, kura vieno tautu un rada kopīgu prieka izjūtu.

Foto: No personiskā arhīva

Nacionālā teātra aktieris, raidījuma «Suņu būda» vadītājs Artuss Kaimiņš ik gadu astoņpadsmito novembri atzīmējis kopā ar režisoru Juri Pošku, šogad gan ne, jo Juris šajā laikā atrodas Indijā, kur prezentē filmu «Kolka Cool».

«Godīgi sakot, man šī diena asociējās ar kādu gados vecāku kundzi, kura pie manas mājas tirgo salvetes, - Aina, dzīva māte Latvija, vienā vecumā ar mūsu valsti - simboliski sirmiem matiem un mīļām acīm. Ieraugot viņu, redzu Latviju. Daudz laimes, Latvija,» tā Kaimiņš.

Aktieris priecājas, ka, pienākot astoņpadsmitajam novembrim, sajūta ir pacilājoša un pārmaiņas pēc pie karogiem neplīvo melnās lentes.

Foto: Nauris Garkaklis

Raidījuma «Zvaigžņu dienasgrāmatas» vadītājai Jeļenai Gricukai astoņpadsmitais novembris ir svētki, jo sieviete dzīvo Latvijā un svin visus valsts svētkus, tāpat kā ikviens no mums.

«Latvija bija iekarota, tāpēc ir jāsvin Neatkarības diena, cik labi vien spējam, par godu tiem, kuri diemžēl krita cīnoties par valsti. Man pašai šie ir valsts svētki, ne ģimenes svētki. Ik gadu ar draugiem dodamies uz centru, skatāmies salūtu, dzeram karstvīnu un ēdam ko garšīgu,» svētku svinēšanas paražās dalās Jeļena.

Jeļena uzskata, ka tieši astoņpadsmitajā novembrī Rīga ir visskaistākā, jo mūsu mērs Nils Ušakovs cenšas darīt visu, lai izrotātu Rīgu par godu svētkiem.

Foto: No personiskā arhīva

Dailes teātra aktieris Intars Rešetins diemžēl nesvinēs astoņpadsmito novembri.

«Aktieriem, kad visiem citiem ir svētki, parasti ir jāstrādā. 18.novembrī kopā ar Ievu Pļavnieci sniegsim koncertu Piltenē,» nosaka Rešetins.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu