Starpdisciplināra performance «Melnie caurumi» un «GRID9»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16. novembrī plkst. 19.30 mākslas centrā Totaldobže būs vērojamas starpdisciplināras performances. Ideja performancei radusies, reflektējot par grafikas tehniku vietu šodienas vizuālās valodas kontekstā. No laikmetīgās dejas skatpunkta projekta mērķis ir atrast fiziskās kustības valodu telpā, kas mijiedarbojas ar attēla divdimensionālo vizualitāti.

Melnie Caurumi, kas norisinās mākslas centrā Totaldobže, ir pasākumu kopums, kura ietvaros notiek starpdisciplināras mākslas aktivitātes (improvizācijas, kombinētās performances, radošās darbnīcas, eksperimenti un testi), kas vērstas uz jaunu mākslas darbu radīšanu un to producēšanu.

Radošajā darbnīcā – GRID 9 Melno Caurumu ietvaros, intensīvu mēģinājumu sesijās trīs nedēļu laikā tika radīta jauna starpdisciplināra performance. Darbnīcā strādāja Eva Vēvere (vizuālā māksla), Elena Jacinta (laikmetīgā deja), Favela Vera Ortiz (laikmetīgās dejas horeogrāfija) un Platons Buravickis (skaņa).

GRID 9 ir reālā laika labirints, kurā zīmējums pārvēršas kustībā un kustība kļūst par skaņu. Pa izvēlētā ceļa bināro trajektoriju dodas tikai viens spēlētājs.

Eva Vēvere - vizuālā māksla

Strādā ar dažādiem medijiem, tostarp instalāciju, grafiku un glezniecību. Interešu centrs ir telpa un tās transformēšanas iespējas, pārveidojot to par mākslas darba sastāvdaļu. Studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā (maģistra grāds vizuālajā mākslā, glezniecībā - 2007.) un Helsinku Mākslas akadēmijā Somijā - 2003. Izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2004. gada. Sadarbībā ar Lauru Prikuli no 2009. gada strādā pie Poētiskā Robotisma projektu sērijas, kas interaktīvu instalāciju, performanču un procesuālu notikumu veidā norisinājusies Kim? Laikmetīgās mākslas centrā, LLMC, Rīgas Mākslas telpā, Culture Factory Polymer un citur.

Elena Jacinta - deja

Dejotāja un horeogrāfe, kas pēdējo piecu gadu laikā ir uzstājusies ar deju kompānijām Lielbritānijā, paralēli radot savu horeogrāfiju. Studējusi deju Londonas universitātes Birkbeka koledžā (2009) un beigusi maģistratūru horeogrāfijas nodaļā Roehamptonas universitātē Londonā (2013). Kopš 2011. gada ir Latvijas Profesionālās laikmetīgās dejas horeogrāfu asociācijas biedre.

Favela Vera Ortiz - horeogrāfija

Somu-argentīniešu izcelsmes horeogrāfe, kas dzīvo un strādā Helsinkos. Beigusi horeogrāfijas nodaļu Stokholmas Deju augstskolā (Danshögskolan), Zviedrijā. Ar horeogrāfijām piedalās starptautiskos dejas pasākumos un festivālos no 2001. gada. Veidojusi horeogrāfijas deju kompānijām Buenosairesā, Gēteborgā, strādājusi rezidencēs Berlīnē un Parīzē. Favelas pēdējā horeogrāfija Myoclonic tika izrādīta 2013. gada aprīlī Yarra Sculpture Gallery Melburnā, Austrālijā.

Platons Buravickis - skaņa

Laikmetīgas mūzikas komponists un skaņas mākslinieks, dzīvo un strādā Rīgā, pašlaik mācās Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, arī darbojas kā kompozīcijas un mūzikas programmēšanas pasniedzējs Jelgavas mūzikas vidusskolā. Sadarbojas ar citas nozares māksliniekiem, to skaitā Irina Špičaka, audio-vizuālais projekts «Metasfēra»; Rūta Mežavilka, projekts «Vārdrūme»; Jeļena Glazova, improvizācijas klavierēm un elektronikai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu