«Astro`n`out» eksperimentē ar spilgtām krāsām. Vai gaidāms reiva albums? (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

8, novembra vakarā populārā pašmāju grupa «Astro`n`out» ar lielkoncertu atzīmēja pastāvēšanas desmitgadi. Koncertu apmeklēja vairāki tūkstoši grupas kvēlāko fanu, tajā skaitā telekanāla TV3 seja Agnese Vārpiņa ar jaunu pavadoni, sabiedrības dāma Līga Meinarte, mūzikas pedagogs Edgars Kramiņš un citi.

Lielkoncertā grupa «Astro`n`out» uz skatuves kāpa īpašos, speciāli pasākumam darinātos tērpos.

«Esam atraduši lielisku stilisti vārdā Sindra, kura mūs iepazīstināja ar šuvēju Viju, kura ir darinājusi gan tērpu, kas redzams koncertu plakātos, gan arī manu kleitu, ar kuru kāpu uz skatuves koncertā,» skaidro Māra.

Foto: Nauris Garkaklis

Sindra arī pusstundu pirms koncerta sākuma sāka puišiem darināt skaistus kabatas lakatiņus no Māras kleitas pārpalikumiem, tā tika pielikts pēdējais kopību veicinošais punkts tērpos.

Tērpi parasti rodas, kopīgi apspriežot idejas un saliekot visu kopā viena lielā skicē.

Foto: Nauris Garkaklis

«Nereti tērpi skicēs izskatās citādāk, nekā esmu iztēlojusies. Saprotu, ka esmu neprofesionāle, tāpēc ļaujos šuvējas un stilistes ieteikumiem, jo uz skatuves viņu idejas izskatās lieliski,» tā Māra.

Foto: Nauris Garkaklis

Pēdējā laikā grupa «Astro`n`out» eksperimentē ar košajām krāsām un Mārai vienmēr rodas jautājums – vai tā esmu es?

«Par šo jautājumu ilgi diskutējām. Šāda sajūta bija arī pēdējo reizi, pirms koncerta laikojot lielkoncertam paredzēto tērpu. Skatuve prasa ko spilgtāku, bet vai tā esmu es?» aizdomājas Māra.

Foto: no personīgā arhīva

Dziedātāja smejas, ka, šādi turpinot, svinot divdesmit pastāvēšanas gadus, grupai noteikti būs arī kāds reiva albums.

«Speciāli desmitgadei sadarbībā ar zīmolu «Blank Blank» radījām speciālas baikas ar stilizētu lauvu virsū, cilvēki koncerta laikā tās pirka, tātad patīk,» priecājas Māra.

Sadarbība ar zīmolu «Blank Blank» radās pavisam vienkārši, grupai mēģinājumu telpa atrodas blakus zīmola darbnīcai.

«Gājām uz mēģinājumu, runājām, ka desmitgadei jārada jaunas maiciņas, menedžere iedomājās, ka ārā nav tik silts, lai cilvēki valkātu maikas, tad radās doma par baikām, bet par zīmolu iedomājās grupas biedrs Juris,» skaidro Māra.

Aizgājām ciemos pie «Blank Blank» un jau pēc divdesmit minūtēm skices bija uzzīmētas, audumi izvēlēti un Māra jau bija uzlaikojusi trīs baiku modeļus un izvēlējusies patīkamāko.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu