Vanzovičs: «Artuss Kaimiņš savu seju vērtē augstāk nekā godu» (56)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saistībā ar nedēļas nogalē izskanējušo informāciju, ka Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš nolēmis sūdzēt tiesā žurnālu «Vakara Ziņas» un divus tā žurnālistus, dzīvesstila portāls «Sejas» sazinājās ar «VZ» atbildīgo redaktoru Sandri Vanzoviču, lai pavaicātu viņa vērtējumu par radušos situāciju.

«Labi, ka piezvanījāt, citādi es jau domāju, ka man atslēgts mobilais telefons un e-pasts. Lasu portālos, ka «šobrīd «Vakara Ziņas» vēl nav sazinājušās ar Artusu Kaimiņu vai viņa pārstāvi, advokātu Aldi Gobzemu, lai risinātu šo jautājumu», taču nav jau par ko sazināties un ko risināt – ne pie raksta autoriem, ne pie «VZ», ne pie SIA «Mediju nams» šajās dienās neviens un nekādā formā nav vērsies – nav saņemta nekāda pirmstiesas prasība, par kuru savus komentāros ar tik lielu degsmi klāsta neglābjami cienījamais Gobzema kungs,» portālam «Sejas» skaidroja redaktors. «Protams, man nav ne mazāko šaubu, ka šī oficiālā prasība tiks saņemta, taču dīvaini, ka advokāts steidz nākt klajā ar dažādiem paziņojumiem, kamēr viņa nosūtītais pasta balodis vai arktisko suņu pajūgs ar svarīgo dokumentu vēl tikai ceļā.»

Žurnāla "Vakara Ziņas" atbildīgais redaktors Sandris Vanzovičs
Žurnāla "Vakara Ziņas" atbildīgais redaktors Sandris Vanzovičs Foto: LETA

Vanzovičs atturējās komentēt šīs lietas juridiskos aspektus, taču vēlējās norādīt uz kādu dīvainību. «Ja ticam ziņu aģentūrās vēstītajam un advokāta preses relīzēs paustajam, intrakraniālo asins izplūdumu galvā un galvas ādas virspusējo slāņu jeb epidermas ievainojumu eksperts Aldis Gobzems savā pirmstiesas prasībā gatavojas prasīt publisku atvainošanos un morālā kaitējuma, pēc viņa teiktā, «pienācīgā apmērā» kompensāciju. Konkrētas summas šajā paziņojumā nav minētas. Taču masu medijos pēkšņi parādās mistiski 67 000 latu, ko Kaimiņš grasoties piedzīt no «Vakara Ziņām». Varbūt aktierim vai viņa pārstāvim ir uzkonstruēta laika mašīna, ar kuru viņi devušies nākotnē un tādējādi uzzinājuši, ka publiska atvainošanās nav notikusi un «pienācīgais apmērs» nav kompensēts? Ne mums ir kāds oficiāls dokuments, ne bijušas kādas sarunas, bet Gobzema kungs straujos tempos jau aizsapņojies līdz tiesai, naudas piedziņai un, sazin, varbūt pat sprieduma abiem žurnālistiem publiskai izpildei Doma laukumā!» savu neizpratni pauda Vanzovičs.

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kamiņš
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kamiņš Foto: LETA

Ar dzīvesstila portāla «Sejas» starpniecību redaktors arī vēlējās publiski pateikties aktierim Kaimiņam un viņa pārstāvim. «Viņš vismaz ir skaidri un gaiši izstrādājis savu cenrādi, nu mēs vismaz zinām, cik un kas maksā. Par cīņu ar reperi Gacho aktieris vēlējās saņemt 67 000 latu, par goda un cieņas aizskaršanu no «Vakara Ziņām» - arī 67 000 latu. Tātad viņa sejas nozilināšana maksā 67 000 latus, bet gods un cieņa – 33 500 latus katrs,» prātoja Vanzovičs. «Jācer, ka Kaimiņš turpinās strādāt pie sava cenrāža, lai sabiedrībai būtu zināms, cik izmaksā, piemēram, iespļaut viņam sejā. Ņemot vērā viņa «Suņa būdas» darbības profilu un to, ka Kaimiņš, pēc advokāta Alda Gobzema vēstītā, esot «viens no vispieprasītākajiem un populārākajiem radio raidījumu vadītājiem», šādu pakalpojumu droši vien vēlētos izmantot ļoti daudzi Latvijas iedzīvotāji. Lai nosaka cenu – varbūt šāda pakalpojuma pircējiem vairumā var piemērot kādas atlaides, varbūt Artusam ir pieejams kaut kas lētāks – lai domā, uz priekšu, viņam taču ir tik labi padomdevēji!» ironizēja redaktors.

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu