Top 10 ballīšu vietas Rīgā (65)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Pēc vasaras, kurā brīvais laiks lielākoties tiek pavadīts ārpus mājām, nāk rudens un ziemas sezona, kad atpūtai jārod citas alternatīvas. Viena no tādām ir ņemt draugus un doties izklaidē uz kādu no ballīšu vietām. TVNET (bez noteiktas secības) piedāvā desmit Rīgas izklaides vietas, kurās būtu vērts iegriezties.

 
Foto: Ēriks Gailis/Kaņepes kultūras centrs

Kaņepes kultūras centrs

Kopš atvēršanas pirms diviem gadiem Lāčplēša un Skolas ielu krustojumā esošais Kaņepes kultūras centrs iemantojis lielu rīdzinieku, kā arī pilsētas viesu mīlestību. Izklaides vieta iekārtota bijušajās Jāzepa Mediņa mūzikas skolas telpās un prasmīgi pārveidojusi padomju laiku vizuālo mantojumu tā, lai tas būtu gaumīgs un mājīgs. Nosaukums ļoti labi raksturo «kaņepē» notiekošo - tajā tiek rīkoti koncerti, izstādes, filmu vakari un daudzas citas radošas aktivitātes. Un ar tik lielu āra terasi kā Kaņepes kultūras centrā lepoties var vien retā galvaspilsētas izklaides vieta.

 
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Omas briljanta istaba

«Omas briljants» ir viens no retajiem klubiem Vecrīgā, kas piedāvā atšķirīgu formātu no deju grīdām ierastā Top 40. Kā jau nesen rakstījām, šobrīd tas pamatoti ir kļuvis par vienu no populārākajām atpūtas vietām galvaspilsētā. Vizuāli tajā dominē retro stilistika (vecmodīgās lampas, dīvāni, dažādi aksesuāri), bet «omā» notiekošās ballītes regulāri turpinās līdz pat rīta gaismai.

 
Foto: Just

Just

«Galvenais ir Just,» - tā vēstī izklaides vietas moto. Atšķirībā no iepriekšējiem diviem šis ir klubs vairāk tā klasiskajā izpratnē, jo izmanto visā pasaulē pārbaudītas vērtības kā mūzikas izvēlē, tā arī interjerā. Potenciālajiem apmeklētājiem jārēķinās ar «feiskontroli», jo, kā esam pārliecinājušies, te, līdzīgi kā savulaik klubā «Essential», vizuāli priekšroka tiek dota tiem apmeklētājiem, kas ģērbušies vismaz tā dēvētajā «smart-casual» stilā un nav aizmirsuši uzvilkt kurpes.

 
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Četri Balti Krekli

Tiem, kam, visticamāk, pāri 30... Ja ir vēlme noķert zaļumballes sajūtu, tad «Četri Balti Krekli» ir īstā vieta. Te lielākoties dzirdama latviešu mūzika, tāpat šīs izklaides vietas skatuvi ir iecienījuši daudzi pašmājās pazīstami mūziķi un jāteic, ka «ČBK» koncertdzīve ir viena no aktīvākajām Vecrīgā.

 
Foto: TVNET

Pulkvedim neviens neraksta

Deviņdesmito gadu beigās atvērtais «Pulkvedis» ir kulta vieta galvaspilsētas izklaides dzīvē. Tajā ir notikuši daudzi leģendāri koncerti, pasākumi un joprojām katru nedēļas nogales vakaru par apmeklētāju interesi tam būtu grūti sūdzēties. Tiesa, ja savulaik tā bija pašmāju jauno mūziķu un viņu laikabiedru paaudze, tagad to iecienījuši tūristi. Tomēr, neraugoties ne uz ko, «pulcītis» joprojām reāli cīnās par savu vietu zem saules Vecrīgas sīvajā klubu konkurencē.

 
Foto: Jānis Luste

Totaldobže

Bijušās VEF rūpnīcas teritorijā esošais kultūras un mākslas centrs pēdējā laikā par sevi liek runāt arvien skaļāk, organizējot labus koncertus un radot lielisku alternatīvu tiem, kas noguruši no Rīgas centra izklaides piedāvājuma. Nevajag baidīties no industriālās vides, jo patiesībā «Totaldobžē» ir ļoti mājīgi un interesanti, turklāt skats no jumta terases vien ir ko vērts. Noteikti jāizceļ arī turpat blakus esošā kafejnīca «Ziema», kas ir ne mazāk draudzīga saviem apmeklētājiem. Pirms nedēļas šajā vietā viesojās pasaules mūzikas kritiķu atzītā zviedru meiteņu grupa «Vulkano», sniedzot intīmu koncertu aptuveni 30 cilvēkiem. Zviedriešu dueta pavadošais ģitārists vienā brīdī pat teica runu, cik laimīgi var justies vietējie iedzīvotāji, ka viņiem ir šāda vieta.

 
Foto: coyotefly.lv

Coyote Fly

Pēc pārcelšanās uz telpām «Vernisāžā» klubs ir kļuvis vēl lielāks un vizuāli iespaidīgāks. Arī par apmeklētāju trūkumu «koijoti» sūdzēties nevarētu, jo te straumēm pulcējas kā vietējā «zelta jaunatne», tā arī ārvalstu tūristi. Protams, tik izsmalcināta izklaide nozīmē arī attiecīgu «dresskodu» un cenas dzērieniem, tomēr savā žanrā «Coyote Fly» ir starp Rīgas labākajiem klubiem.

 
Foto: TVNET

Aptieka

Noteikti jāpiemin viens no Vecrīgas muzikālākajiem naktslokāliem - krogs «Aptieka», kas nesen atzīmēja savu piecu gadu jubileju. Šī ir viena no retajām vietām galvaspilsētā, kur mūziku (ja vien pie pults neatrodas dīdžejs) nosaka paši apmeklētāji, izvēloties ierakstus no «jukebox» aparāta, turklāt «Aptiekā» gatavotie burgeri pamatoti tiek uzskatīti par īstu gastronomisku baudu.

 
Foto: studio69.lv

Studio 69

Dažādībai šajā topā iekļāvām arī uz Tērbatas ielas dislocēto glamūra klubu «Studio 69», kurā regulāri viesi ir Krievijas estrādes māslinieki. Arī šajā ballīšu vietā ir jārēķinās ar visai biezu naudas maku, tāpēc tā nav domāta katram interesentam.

 
Foto: TVNET

Piens

Kaut arī pēdējā laikā uz Aristīda Briāna ielu vairs neplūst tādas izklaidēties gribētāju masas kā pirms pāris gadiem, «Piens» ir kalpojis kā sava veida paraugs tām daudzām ballīšu vietām. Piena festivāls, kas norisinās augusta pirmajā svētdienā, jau vairākus gadus ir viens no aizraujošākajiem vasaras pasākumiem galvaspilsētā.

Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu