Artuss Kaimiņš no «Vakara Ziņām» pieprasa 67 000 latu kompensāciju (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Latvijas Nacionālā teātra aktieris un radio «BOOM FM» raidījuma «Suņu būda» vadītājs Artuss Kaimiņš nolēmis sūdzēt tiesā žurnālu «Vakara Ziņas» par goda un cieņas aizskaršanu, kā arī morālā kaitējuma piedziņu. Aktieris vēlas no «Vakara Ziņām» piedzīt 67 000 latus par tendenciozas informācijas izplatīšanu komerciālos nolūkos, tā sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» apstiprina Kaimiņa advokāts Aldis Gobzems.

Artusa Kaimiņa pārstāvis, advokāts Aldis Gobzems ir pārliecināts, ka žurnālam «Vakara Ziņas» nebija nekādu juridisku tiesību bez Artusa Kaimiņa viedokļa noskaidrošanas izmantot Artusa Kaimiņa vārdu savos komerciālajos nolūkos, turklāt krasi pārkāpjot žurnālistikas ētiku.

Žurnāls «Vakara Ziņas» ir apgalvojis, ka Artusam Kaimiņam ir galvas trauma. Uzskatāms, ka cilvēka veselības aprunāšana publiski bez personas atļaujas saņemšanas ir neētiska jau pati par sevi. Turklāt, lai runātu par galvas traumas esamību, šādā situācijā žurnālam «Vakara Ziņas» un abiem «žurnālistiem» ir jāpierāda, piemēram, ka Artusam Kaimiņam ir noticis intrakraniāls asins izplūdums galvā vai arī galvas ādas virspusējā slāņa jeb epidermas ievainojums, kas izraisījis stulbumu.

Tāpat par neētisku ir uzskatāms žurnāla «Vakara Ziņas» apgalvojums, ka Artuss Kaimiņš, būdams viens no vispieprasītākajiem un populārākajiem radio raidījumu vadītājiem, ir uzskatāms par ienīstāko cilvēku Latvijā.

Šobrīd advokāts Aldis Gobzems ir nosūtījis «Vakara Ziņu» redakcijai pirmstiesas prasību, kurā norādīts, ka žurnālam «Vakara Ziņas» ir publiski jāatvainojas Artusam Kaimiņam par goda un cieņas aizskaršanu. Tā kā teju vai pa visu žurnāla vāku bija publikācija par Artusu, tādai pašai jābūt atvainošanās publikācijai gan uz vāka, gan žurnāla lappusēs. Ja šo pirmstiesas prasību žurnāls neņems vērā, tad sekos tiesu darbi. Advokāts Gobzems teic, ka viņa kontā jau esot viena tiesa saistībā ar «Vakara Ziņām». Spriedums bija labvēlīgs personai, kas sūdzēja tiesā žurnālu, un «Vakara Ziņas» ir maksājušas daļēju kompensāciju par nepatiesas informācijas sniegšanu. «Kad «Vakara Ziņas» sāka veidot šo publikāciju, viņām bija jāsazinās ar pašu Artusu, bet tā nenotika,» piebilst Gobzems.

Vaicājot advokātam, kāpēc summa, ko Artuss Kaimiņš vēlas saņemt kompensācijā no «Vakara Ziņām», ir tik liela – 67 000 latu, Gobzems teic, ka 67 000 Artuss Kaimiņš pieprasa par nepatiesas, kā arī godu un cieņu aizskarošas informācijas publiskošanu. Advokāts sarunā ar «Sejām», runājot par naudas summu, kas tiek pieprasīta no «Vakara Ziņām», atsauc arī atmiņā publiski izskanējušo Artusa Kaimiņa un Gacho dueli. Tiesa gan, cīniņš nenotika, jo par mērošanos spēkiem aktieris pieprasīja 67 000 latu lielu honorāru.

Šobrīd «Vakara Ziņas» vēl nav sazinājušās ar Artusu Kaimiņu vai viņa pārstāvi, advokātu Aldi Gobzemu, lai risinātu šo jautājumu.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu