Ceļvedis: Bahs, «Berlinare 2013», jaunas Holivudas filmas (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rudens mūs turpina lutināt ar salīdzinoši siltu un patīkamu laiku. Jā, varbūt vietām uzpūš kāds spēcīgāks vējš, sagāžot kokus uz elektrības stabiem, uzlīst kāds lietus, taču kopumā Latvijā valda patīkamas rudenīgas noskaņas. Arī kultūras dzīve kūsāt kūsā - novebrī sāksies «Rīgas Laika festivāls», notiks vairāki popmūzikas koncerti, teātros pirmizrāžu laiks. Arī šajā nedēļas nogalē notiek šis tas interesants. Jūsu uzmanībai TVNET Brīvdienu ceļvedis.

PIEKTDIEN

Koncerti

«Sinfonietta Rīga» sniegs Agnetas Krilovas «Polārsimfonijas» pirmatskaņojumu

Piektdien, 1.novembrī, plkst.19 valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» sniegs koncertu Lielajā ģildē, kurā klausītājiem būs iespēja novērtēt orķestra sadarbību ar ekstravaganto čellistu Valteru Pūci, kā arī iepazīt Agnetas Krilovas ziemeļniecisku noskaņu apvīto «Polārsimfoniju» tās pasaules pirmatskaņojumā. Savukārt pārbaudītu vērtību cienītājus priecēs Volfganga Amadeja Mocarta «Simfonija La mažorā».

Itāļu progroka grupa «The Watch» Rīgā spēlēs «Genesis» mūziku

1.novembrī Rīgā, klubā «Melnā piektdiena» ar «Genesis» albuma «Seconds Out» (1977) dzīvo izpildījumu uzstāsies Itālijas progresīvā roka grupa «The Watch». «The Watch» unikālā interpretācija, kuras centrā ir pašam Pīteram Geibrielam (Peter Gabriel) līdzīgs vokāls, piedāvā teicamu iespēju baudīt lielisko «Genesis» mūziku pavisam jaunā un negaidītā skanējumā - mūziku no laika, kad Fils Kolinss (Phil Collins) nesen bija kļuvis par leģendārās britu grupas solistu. Uzticībā aizgājušā laikmeta garam «The Watch» ar savu repertuāru aicina doties līdzi ceļojumā muzikālā laika mašīnā – aizver acis, ļaujies skaņām un attopies slavenajos septiņdesmitajos.

SESTDIEN

Foto: LETA

Jau trīspadsmito reizi klavesīniste Aina Kalnciema aicina uz Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu, kas šogad Rudens ciklā trīs koncertos piedāvās izsmalcinātu baroka mūzikas sniegumu starptautiski atzītu mūziķu izpildījumā. 2. novembrī plkst. 19 Mazajā Ģildē festivālu atklās «Austrian Baroque Company», kas klausītājiem piedāvās Vācijas un Austrijas baroka mūziku. Šo grupu, kura ieguvusi starptautisku atzinību un saņēmusi visaugstākās uzslavas un daudzas balvas, raksturo eksplozīva muzicēšanas maniere, fantastiska blokflautas spēle un baroka ritms.

Foto: Mārtiņš Otto

Sestdien, 2.novembrī, plkst. 18 koncertzālē «Baltais flīģelis» ar īpaši šim koncertam gatavotu programmu uzstāsies komponists un pianists Uldis Marhilevičs. Komponists muzicēs kopā ar saviem ilggadējiem skatuves partneriem – taustiņintrumentālistu Raimondu Macatu, vijolnieku Dzintaru Beitānu, kontrabasistu Modri Laizānu un sitaminstrumentālistu Ivaru Kalniņu. Ulda Marhileviča dziesmas dziedās jaunā skatuves zvaigzne Antra Stafecka.

«The View» un «Komjaunatne» koncertzālē «Palladium»

«Palladium» koncertzālē 2.novembrī pirmo reizi Baltijā uzstāsies Apvienotās Karalistes indīroka skatuves meistari «The View». Skotu indīroka apvienība «The View» savu populārāko ierakstu apkopojuma «Seven Year Setlist» koncerttūres laikā apvieno visu laiku labākās Apvienotās Karalistes rokmūzikas tradīcijas, savā mežonīgajā daiļradē iekļaujot panka, roka, alternatīvās, ķeltu popa un folkmūzikas elementus, kas ir grupas neaizmirstami trakulīgo koncertu pamatā.

Koncerta viesi - pašmāju grupa «Komjaunatne».

«Anima Solla» tautas mūzikas koncerts «Abra» Totaldobžē

Vokālā grupa «Anima Solla» 2. novembrī «Totaldobže» mākslas centrā plkst. 19 sniegs latviešu tautas mūzikas koncertu «Abra». «Anima Solla» industriālā telpā pirmatskaņos Selgas Mences, Andra Dzenīša, Jura Vaivoda un Krista Auznieka jaundarbus. «Abra ir trauks, kurā iejauc mīklu jaunai maizītei. No iepriekšējām paaudzēm saglabāts ieraugs ir mūsu pārmantotās vērtības, svaigi ceptā maize – dzīves turpinājums, senā un jaunā apvienojums,» koncerta nosaukumu skaidro vokālās grupas vadītāja Mārīte Puriņa.

Foto: LETA

3.novembrī plkst. 19 Lielajā Ģildē operdziedātājas Ilonas Bageles jubilejas benefice «Mana dzīve - mūzika».

Latvijas Nacionālā Opera

1.novembrī «Kopēlija», 2. novembrī «Gaišais strauts», 3. novembrī «Nabuko».

www.opera.lv

«Nabaklab» notiks Visu svēto dienas karnevāls «Pa ķirbi!»

Piektdien Vecrīgas klubā «Nabaklab» norisināsies Visu svēto dienas jeb Helovīna karnevāls «Pa ķirbi!», kurā uzstāsies vairākas pašmāju un ārvalstu mūzikas apvienības un dīdžeji, kā arī notiks citas tematiskas aktivitātes. Par pasākuma muzikālo atmosfēru gādās pašmāju regeja apvienība «Apofeoz Soundsystem», rokenrola grupa «Dust Devil Drive», itāļi «Mellowtoy» un Latvijas roka leģendas - grupa «Rūsa», kā arī radio «Naba» dīdžeju apvienības «Ej apskrieties» un «Skazka». Gan paralēli pasākumam, gan pirms tā, kluba zālē «Morbergs» tiks izrādīta šausmu filmu programma, kas veltīta itāļu režisoram Dario Argento, atzīmējot viņa jaunākās filmas «Dracula 3D» iznākšanu. Visas nakts garumā apmeklētājus izklaidēs un pārsteigs arī dažādi šausmu filmās un tumšās pasakās mītoši tēli. Pasākuma sākums paredzēts plkst.21, savukārt Dario Argento veltītais filmu vakars norisināsies no plkst.17 līdz plkst.20, uz to ieejas maksa jāmaksā nebūs. Ieeja karnevālā maskās tērptajiem maksās latu, pārējiem - 2,50 latus. Šāds karnevāls klubā «Nabaklab» norisināsies trešo gadu.

IZSTĀDES

Līdz svētdienai 3. novembrim, plkst. 17 - 20 – Tabakas fabrikas (Miera ielā 58) otrā stāva zālē būs aplūkojams īru vizuālā mākslinieka Ričarda Mosa audiovizuālais darbs «Anklāvs» («The Enclave»), kura līdzproducents citu starpā ir arī latviešu festivāls «Skaņu mežs». Darbs tika prezentēts 55. starptautiskajā Venēcijas biennālē, pārstāvot Īriju, un līdzās pašam Ričardam Mosam pie tā tapšanas strādājis arī operators Trevors Tvītens (Trevor Tweeten) un pazīstamais mūziķis Bens Frosts (Ben Frost). Šā darba četru dienu ekspozīcija kalpos par nepieradinātās mūzikas festivāla «Skaņu mežs» noslēgumu.

Kaņepes Kultūras centrā notiks zviedru mākslinieka Matiasa Kristersona performance

Noslēdzot savu viesošanos Rīgā, zviedru mākslinieks Matiass Kristersons piektdien plkst.20 Kaņepes Kultūras centrā sniegs performanci «Ikreiz, kad atveru muti, no tās nāk ūdens. Tas apgrūtina runāšanu». Kristersons ir zviedru mākslinieks, dzimis 1979.gadā. Viņš brīvi strādā ar dažādiem medijiem - skaņu, performanci, skulptūrām, instalācijām, tekstu un video. Tematiski Kristersona darbi bieži vien ir saistīti ar valodu, runājot gan par eksistenciāliem, gan politiskiem jautājumiem attiecībā uz laiku, sabrukumu, dekonstrukciju un komunikāciju.

KINO

Lielajos kinoteātros četras jaunas filmas - «Tors: Tumsas karaļvalsts», «Piektā vara», «Mačete nogalina» un «Izsalkuma spēles».


Visā pasaulē pazīstamie un skatītāju atzinību guvušie parodijas meistari Džeisons Frīdbergs un Ārons Zelcers («Iepazīstieties, spartieši», «Šausmenīte», «Filma katastrofa», «Episkais ķinis») piedāvā skatītājiem vēl vienu jautru filmu – «Izsalkuma spēles» (The Starving Games).

Par galveno draudzīga izsmiekla mērķi kļuvusi filma «Bada spēles».

«Kino Bize» izrādīs Dāvja Sīmaņa dokumentālo filmu par Gaismas pils tapšanu

Piektdien, 1. novembrī plkst. 21 kinoteātrī «Kino Bize» notiks pirmizrāde latviešu režisora Dāvja Sīmaņa 2012. gada filmai «Pēdējā tempļa hronikas», kurā iemūžināta sabiedrībā daudz aprunātās, kritizētās un slavētās jaunās Nacionālās bibliotēkas būvniecības gaita. Filma pirms pāris nedēļām Viļņas dokumentālo filmu festivālā saņēma konkursa galveno Grand Prix godalgu.

«Pēdējā tempļa hronikas»
«Pēdējā tempļa hronikas» Foto: publicitātes

Rīgā rādīs septiņas «Berlinale 2013» kinofilmas

Rīgā notiekošās vācu filmu nedēļas «Berlinale 2013» programmā, kas kinoteātrī «Splendid Palace» norisināsies no 1. līdz 7. novembrim, būs skatāmas septiņas filmas - «Nakts vilciens uz Lisabonu», «Oh boy», «Hanna Ārente», «Mūķene», «Vēderdejotājas», «Lore» un «Notirgotā bērnība». «Berlinale 2013» tiks atklāta ar filmu «Nakts vilciens uz Lisabonu», un atklāšanas seanss sasauksies ar Paskāla Mersjē tāda paša nosaukuma romāna atvēršanu. Filma vēstīs par 60 gadus vecu latīņu valodas skolotāju, kurš pēc kāda portugāļu dzejnieka daiļrades iepazīšanas visu pamet un ar nakts vilcienu dodas uz Lisabonu, lai saprastu, kāds ir bijis šis dzejnieks, kurš cīnījies pret Salazara diktatūru.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu