Veļu dzīres Totaldobže

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Atsaucoties vilku gaudošanai, Totaldobže mākslas centrā, Ūnijas ielā 8/k2, 31.oktobrī norisināsies Veļu dzīres. Vakara sākums plkst. 19.00

Tieši vilku gaudošana latviešu folklorā liecina par veļu laika sākšanos, kas tradicionāli atzīmēts no Miķeļiem (29. septembris) līdz Mārtiņiem (10.novembris). Totaldobže saviem apmeklētājiem piedāvās veļu laika laikmetīgo versiju – Veļu dzīres.

Lielajās Veļu dzīrēs Totaldobžē piedalīsies aktieri Ance Muižniece, Laura Atelsone, Uldis Siliņš, kas izspēlēs Morisa Māterlinka stāstu «Aglavena un Selizeta», Ingas Gailes režijā. Izrāde par bailēm no nāves, iekāres, par mīlestību, kas spēj upurēt iekāri mīļotā cilvēka labā. Iestudējums tapis Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru festivāla «Patriarha rudens» ietvaros. Izrādes sākums plkst. 19.30, 3.stāva mazajā zālē.

Pēc dvēseliskā baudījuma plkst. 21.00 galdā tiks likta Totaldobže virtuves ugunszupa. DJ Pēteris Ozols piemetīs zupai kādu šķipsnu latviešu mūzikas no savām vinila platēm, bet plkst. 21.30 mākslas centra 1. stāva koncertzālē ar mūziku un vizualizācijām par veļu tēmu uzstāsies 4 puišu–melomānu grupa «Treeeye». Grupa Treeeye koncertējusi Positivus 2013, Muzeju naktīs, Baltajās naktīs un dažādās Rīgas koncertvietās, piesaistot plašu auditoriju. Grupas elektroakustiskajā skanējumā ievīti dažādi mūzikas žanri.

Savukārt pirms ļaušanās nevaldāmām dejām pie atraktīvās «Gapoljeri» mūzikas, plkst. 23.00 grupu iesildīs uguns spļāvēji un citu disciplīnu mākslinieki.

http://www.draugiem.lv/gapoljeri

Kad miesa un gars būs pabaroti, Veļu dzīru noslēgumā Totaldobže mākslas centrs piedāvā ballīti līdz pēdējam velim jeb rīta gaismai, 3.stāva mazajā zālē, DJ Duckee mūzikas pavadījumā.

http://www.djduckee.com/

Ieejas maksa pasākumā – 5 Ls vai 3 Ls (daloties ar akcijas plakāta attēlu Totaldobže facebook lapā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu