Vienojas, ka būs vēl tikai divas "Simpsonu" sezonas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Televīzijas animācijas seriāls "Simpsoni" ("Simpsons") tiks uzņemts vēl vismaz divas sezonas pēc tam, kad pasaules slavu iemantojušā satīriskā parodijseriāla par amerikāņu vidusšķiras ikdienas dzīvi veidotājiem izdevās vienoties par darba samaksu ar galveno lomu balsu ierunātājiem, paziņoja seriāla veidotāji kompānijā "Fox Television".

"'"Fox" ir atjaunojusi ilgāk veidoto komēdiju televīzijas vēsturē "Simpsoni" vēl uz 24.un 25.sezonu," teikts mediju impērijā "Nevs Corp." ietilpstošās kompānijas "Fox Television" piektdien izplatītajā paziņojumā.

"Fox Television" šonedēļ paziņoja, ka nevarēs atļauties turpināt "Simpsonu" veidošanu, ja galveno varoņu balsis ierunājošie aktieri nepiekritīs samazināt savu algu, kas ik gadu kopā sasniedz astoņus miljonus ASV dolāru (4,2 miljoni latu).

Aktieri apgalvoja, ka "Fox" viņu darba samaksu vēlas samazināt par 45%. Viņi ir piedāvājuši piekrist algu samazināt par 30%, par to saņemot daļu no miljardiem dolāru, ko seriāla veidotāji nopelna visā pasaulē pārdodot "Simpsonu" preču zīmes izmantošanas licences un veidojot sindikātus.

"Fox" atteicās sniegt detalizētāku informāciju par jaunajiem darba līgumiem, bet kompānijas pārstāvis atzina, ka "Fox" ir saviļņoti par vienošanās panākšanu.

"Mēs visi esam priecīgi par panākto rezultātu,"

viņš teica.

Holivudas industrijas ziņu vietne "The Wrap", atsaucoties uz sarunām tuvu stāvošu personu, vēstīja, ka noslēgtā vienošanās aktieriem ir "neizmērojami izdevīgāka par "Fox" sākotnēji piedāvāto".

"Simpsoni"

"Simpsoni" ir amerikāņu animācijas seriāls, kas pirmo reizi uz ekrāniem iznāca 1989.gada 17.decembrī. Līdz šodienai pie skatītājiem nonākušas jau 488 sērijas 23.seriāla sezonās. Seriāla varoņus iemīļojuši cilvēki visā pasaulē un tie tiek izmantoti dažādos suvenīros.

Seriāls tiek pārraidīts vairāk nekā 100 valstīs un tulkots 560 valodās. Reitingu rādītāji liecina, ka pēdējo gadu laikā ASV skatītāju interese par seriālu gan ir sarukusi - pašlaik to vidēji skatās 7,1 miljons ASV iedzīvotāju, lai gan pirms desmit gadiem sērijās vidējā auditorija sasniedza 12,4 miljonus cilvēku.

"Simpsoni" saņēmuši 27 prestižās "Emmy" balvas un tajā atsevišķās sērijās piedalījušās tādas pasaules zvaigznes kā nu jau mūžībā aizgājusī Holivudas aktrise Elizabete Teilore, žurnāla "Playboy" dibinātājs Hjū Hefners, rokzvaigzne Miks Džegers un mediju magnāts, "News Corp." dibinātājs Rupersts Mērdoks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu