Top10 modeles, kas kļuvušas par dziedātājām (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Mēs labi zinām, ka bieži laimi popmūzikā nolemj izmēģināt jau populāras un veiksmīgas aktrises. Praksē atrodami ļoti veiksmīgi piemēri - tādi kā, piemēram, Dženifera Lopesa vai Skārleta Johansone, bet diemžēl ir arī ne tik veiksmīgi kā Dženifera Love Hjuita vai Penelope Krusa. Vai zināji, ka popdziedātājas karjeru veiksmīgi var apvienot arī ar modeles darbu?

 
Kesija
Kesija Foto: Publicitates foto

Cassie

Ar mūziku Kesija (īstajā vārdā Kasandra Ventura, 27) aizrāvusies jau pamatskolā, kad sāka dziedāt un komponēt pati savas dziesmas, taču vēlāk sekoja veiksmīga modeles karjera slavenajā «Wilhelmina» modeļu aģentūrā (darbs ar «Adidas» u.c. zīmoliem) un mūzika uz brīdi tika nolikta malā. Tomēr popmūzikas karjera meiteni vilināja arvien uzstājīgāk un, pēc iepazīšanās ar producentu Raienu Lesliju (Ryan Leslie), kas palīdzēja Kesijai ierakstīt veltījuma dziesmu mammai dzimšanas dienā «Kiss Me», viss mainījās.

Kesijas 2006.gada debijas plate pārdota vairāk nekā 320 000 eksemplāros ASV. Singls «Me & U» debitēja «Billboard's Hot R&B/Hip-Hop» dziesmu topa 1. vietā.

 
Lizija Trulija
Lizija Trulija Foto: Publicitates foto

Lissy Trullie

Lizija Trulija (Lissy Trullie, īstajā vārdā Lizzy McChesney, 29) dzimusi Vašingtonā, 16 gadu vecumā ar ģimeni pārcēlusies uz Ņujorku, strādājusi dažādus gadījuma darbus (apkopējas, trauku mazgātājas), līdz veiksmīgi sākusi modeles karjeru, kļūstot par populārās aktrises Hlojas Sevinjī (Chloë Sevigny) jaunās apģērbu līnijas seju. Tomēr rokmūzika Lizijas dzīvē ņēmusi virsroku, un kopā ar grupu 2009.gadā izdots simpātisks EP «Self-Taught Learner» ar jauko skaņdarbu «Boy Boy». 2012. gadā izdots pilnais albums.

 
Karla Bruni
Karla Bruni Foto: REUTERS/ScanPix

Carla Bruni

Itāļu/franču izcelsmes skaistule Karla Bruni dzimusi 1968. gadā Itālijā, taču kopš piecu gadu vecuma dzīvo Francijā. Būdama kāda itāļu riepu ražotāja atvase, Bruni nekad nav strādājusi «īstu» algotu darbu. Pusaudžu gados meitene pievērsās modeles karjerai un 1988. gadā kļuva par vienu no 20 vislabāk apmaksātajām modelēm.

Pirms kļuva par Francijas pirmo lēdiju Karlu Bruni-Sarkozī, 2002. gadā viņa izdeva savu pirmo mūzikas albumu «Quelqu un m a dit» (iedziedātu tikai franču mēlē), ko producēja populārās franču rokgrupas «Telephone» dalībnieks Luiss Bertinjaks (Louis Bertignac).

Nevar noliegt, ka Bruni mazliet piesmakušais balss tembrs kopā ar dziesmām franču valodā rada īpašu noskaņu.

 
Greisa Džonsa
Greisa Džonsa Foto: REUTERS/ScanPix

Grace Jones

Jamaikiešu izcelsmes amerikāņu dziedātāja, aktrise un modele Greisa Džonsa (Grace Jones) 1970. gados kļuva par Parīzes modes pasaules sensāciju. Viņas savdabīgais, androgīnais izskats pievilināja daudzus dizainerus un viņas foto rotāja žurnālu «Elle», «Vogue» un «Stern» vākus. 1977. gadā viņa noslēdza ierakstu līgumu un 80. gados guva milzīgus panākumus arī popmūzikā. Savdabīgā Kontralta vokāla īpašniece kā «ļaunā meitene» piedalījusies arī vienā Džeimsa Bonda filmā.

 
Carmen Villain
Carmen Villain Foto: Publicitates foto

Carmen Villain

Meksikāņu izcelsmes norvēģiete Karmena Hilestada bija pieprasīta modele, kas rotāja «Vogue» un «Marie Claire» vākus. Taču vienā brīdī notika lūzums un meitene mainīja savu vārdu un kļuva par rokzvaigzni Karmenu Vilainu (Carmen Villain). Šogad klajā nācis viņas pirmais albums «Sleeper», ko mūzikas portāls «Pitchfork» novērtēja ar 6.6/10. Ļoti laba atzīme izbijušai modelei.

 
Samanta Foksa mūsdienās
Samanta Foksa mūsdienās Foto: REUTERS/ScanPix

Samantha Fox

Angļu diskomūzikas un erotisko izdevumu leģenda Samanta Foksa (Samantha Fox, 47) mūzikas topos valdīja 1980. gados, taču savu karjeru viņa sāka kā apakšveļas modele izdevumam «The Sun» jau 16 gadu vecumā.

 
Kārena Elsone
Kārena Elsone Foto: REUTERS/ScanPix

Karen Elson

Britu modele Kārena Elsone (Karen Elson) mūzikas karjera piedzīvoja strauju kāpumu pēc laulībām ar «The Dead Weather» un «The White Stripes» līderi Džeku Vaitu (Jack White) 2005.gadā.

Pašas Kārenas Elsones pirmie soļi mūzikā datējami ar 2003.gadu, kad viņa iedziedājusi fona vokālu Roberta Planta (Robert Plant) dziesmai «Last Time I Saw Her». 2005.gadā viens viņas skaņdarbs iekļauts žurnāla «Uncut» izlasē, savukārt gadu vēlāk veltījuma albumā Seržam Geinsbūram (Serge Gainsbourg) iekļauta Elsones un Keitas Mosas kopīgi iedziedātā «I Love You (Me Either)».

 
Niko
Niko Foto: Publicitātes foto

Nico

Vācu modele Niko (dzimusi Christa Päffgen 1938-1988) savu karjeru sāka kā aktrise un foto modele 50.gados. Ļoti veiksmīga izrādījās arī mūzikas karjera. Galu galā viņas balss dzirdama leģendārās Ņujorkas grupas «The Velvet Underground» klasiskajā albumā.

 
Mila Jovoviča
Mila Jovoviča Foto: REUTERS/ScanPix

Milla Jovovich

Ukraiņu izcelsmes Holivudas aktrise Mila Jovoviča (Milla Jovovich, 37) savu karjeru 13 gadu vecumā sāka kā modele. Paralēli 80.gadu beigās viņa sāka aizrauties arī ar mūziku un 1994. gadā izdeva soloalbumu «The Divine Comedy», kurā bija ietekmējusies no Torijas Eimosas un Keitas Bušas. Kritiķiem toreiz tīri labi patika.

 
Irina Lăzăreanu
Irina Lăzăreanu Foto: Wikipedia

Irina Lăzăreanu

Irina Lăzăreanu (31) ir rumāņu/kanādiešu modele, kas ar mūziku sāka nodarboties Pīta Doheretija ietekmē un 2004.gadā koncertēja kopā ar viņa grupu «Babyshambles». Sadarbojusies arī ar Džona lenona un Joko Ono dēlu Šonu Lenonu.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu