Kas pavadīja uz svinīgo pieņemšanu operas balvas zvaigznes? (45)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

18. septembra pievakarē Latvijas Nacionālajā operā (LNO) pulcējās Latvijas inteliģence, amatpersonas un uzņēmēji, lai klātienē vērotu ikgadējo akciju sabiedrības «Latvijas Gāze» gada balvas pasniegšanas ceremoniju un laureātu koncertu. Svinīgo pasākumu vadīja opermākslinieki Inga Šļubovska un Jānis Apeinis.

Kā vēsta Latvijas nacionālais ziņu portāls TVNET, balvu «Leģendārs mūžs mākslā» saņēma savulaik izcilā operdziedātāja Žermēna Heine-Vāgnere. Balvu par mūža ieguldījumu LNO mākslinieciskajā jomā saņēma baritons Vladimirs Okuņs, balvu par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem 2012./2013.gada sezonā piešķīra Marinai Rebekai. Par labāko operas solisti atzīta Liene Kinča, par labāko solistu – Egils Siliņš. Labākā baleta solista balvu ieguva Sabīne Guravska, bet balvu par spilgtāko debiju – Ieva Rācene. Labākās orķestra mākslinieces balva piešķirta altistei Silvijai Krauzei. Balvu par ilggadīgu un augstvērtīgu darbu LNO tehniski administratīvajā jomā saņēma LNO biļešu realizācijas daļas vadītāja Elga Skane.

Savukārt par sezonas spilgtāko notikumu atzīts Riharda Vāgnera tetraloģijas «Nībelunga gredzens» iestudējums.

Pēc svinīgās apbalvošas ceremonijas operas balvas zvaigznes un citas prominences pulcējās operas nama Beletāžas zālē uz svinīgo pieņemšanu.

Pasaulē slavenā operdziedātāja Marina Rebeka ar dzīvesbiedru arī operdziedātāju Dmitro Popovu
Pasaulē slavenā operdziedātāja Marina Rebeka ar dzīvesbiedru arī operdziedātāju Dmitro Popovu Foto: Santa Sergejeva

Operas gada balvas 2013 zvaigznei Marinai Rebekai īpašu pārsteigumu uz skatuves ceremonijas laikā sagādāja dzīvesbiedrs arī operdziedātājs Dmitro Popovs, veltot mīļotajai operas dziedājumu. Arī uz svinīgo pieņemšanu dzīvesbiedri ieradās roku rokā. Marina atzina, ka vīrs šajā vakarā viņu patīkami pārsteidzis. Marina ar lieliem panākumiem uzstājas pasaulē prestižos operas namos. Viņa ir ļoti aizņemta operdziedātāja, jo darba grafiks jau sastādīts līdz pat 2018. gadam.

Marina starp operas zvaigznēm mirdzēja koši sarkanā vakartērpā, ko viņa iegādājusies Čehijā 2006. gadā. Šī ir operdziedātājas veiksmes kleita, jo tajā viņa uzvarēja prestižā opermūzikas konkursā 2007. gadā. Kopš tā laika kleita vairs netika vilkta, kā arī pēc meitiņas piedzimšanas dziedātājai mainījās auguma aprises. Taču gada balva bija piemērots pasākums, lai Marina atkal sapostos savā veiksmes kleitā.

Īpaši sirsnīgas attiecības izveidojušās aizvadītās sezonas labākajai operas zvaigznei Lienei Kinčai ar ilggadējo operas vadītāju Andreju Žagaru, kas pavisam nesen atstādināts no amata.

Labākā operas soliste Liene Kinča un Andrejs Žagars
Labākā operas soliste Liene Kinča un Andrejs Žagars Foto: Santa Sergejeva

Lai arī Lienei bija ieplānota uzstāšanās svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, šoreiz vajadzējis atturēties no dziedāšanas veselības problēmu dēļ. Liene mirdzēja elegantā tērpu mākslinieces Kristīnes Pasternakas darinātā kleitā. Ja vēl aizvadītajā sezonā Liene bija tumšmate, tagad operdziedātāja kļuvusi par gaišmati.

Spilgtāko debiju, balerīnu Ievu Rāceni uz svinīgo pieņemšanu pavadīja viņas mīļotais puisis kādreizējais baletdejotājs tagad uzņēmējs Ņikita.

Balerīna Ieva Rācene ar draugu, kādreizējo baletdejotāju tagad uzņēmēju Ņikitu
Balerīna Ieva Rācene ar draugu, kādreizējo baletdejotāju tagad uzņēmēju Ņikitu Foto: Santa Sergejeva

Ievas kleitu iegādājusies viņas mamma kādā no Rīgas apģērbu veikaliem. «Kad es vēl neko nezināju par balvu, mamma laikam kaut ko nojauta. Tādēļ vienā no kopīgajām iepirkšanās reizēm, mamma iegādājas man šo eleganto kleitu,» atklāj Ieva.

Labākā baleta soliste Sabīne Guravska ar mammu
Labākā baleta soliste Sabīne Guravska ar mammu Foto: Santa Sergejeva

Labāko baleta solisti Sabīni Guravsku gan uz apbalvošanas ceremoniju, gan pieņemšanu pavadīja mamma. Dejotāja arī uz skatuves veltīja īpaši emocionālu uzrunu un pateicās mammai par atbalstu. Sabīne uz pasākumu bija saposusies garā vakarkleitā, ko pēc ilgākiem meklējumiem, atradusi tepat kādā no Rīgas apģērbu veikaliem. «Negribējās neko melnu un klasisku. Un ļoti nopriecājos, kad atradu kleitu, kas manam 34. izmēram derēja kā uzlieta un bija ar izteiktu vidukli,» atklāj Sabīne.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu