Elīna Maligina Valsts prezidentu «nokristī» par Vājoni

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Dzimteni pametusī māksliniece, aktrise un uzņēmēja Elīna Maligina, kura tagad par savām mājām sauc Vīni, pēc XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku publiskas kritizēšanas ķērusies pie dzejas rakstīšanas arī par Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, nodēvējot viņu par Vājoni.

«VĒJONIS

«Vājonis», kā tauta iesaukusi.

Cilvēks - necilvēks.

Valsts prezidents?

Jā, viņš ir Latvijas valsts prezidents.

Ēdamkociņš katram, kas nevar pārdvest pār lūpu vairāk kā viņš… komentētāju saldais kumoss… Tauta ir viņš un Viņš ir tauta - Raimonds Vējonis.

Apgrieztais loks un loka noslēgums. Sākums, iemesls un arī beigas.

Bet ne jau Vējonis, bet tauta ir glodene samīta, kas nerod ne galvu, ne asti - lokās un mocās divos metros - pati sevi ceļ, veļ un peļ.

Nekas nemainās. Vadība pūdama rok un zog. Uz JEBKĀDA rēķina.

Un, man šķiet, ka LR prezidents tur ir ne no svara.

Pielīdzinu viņu katram īstam latvietim - un ne tam sliktākajam,» raksta Maligina.

Kā ziņoja aģentūra LETA, pagājušā gada decembrī mirušā uzņēmēja zāļu ražotāja «Olainfarm» lielākā akcionāra Valērija Maligina mantinieki 25. maijā vienojās par mantojuma sadali.

«Ilgstošu un sarežģītu pārrunu rezultātā, ņemot vērā visu iesaistīto pušu intereses, bet augstāk par visu vērtējot Valērija Maligina izveidotā uzņēmuma «Olainfarm» veiksmīgas darbības nodrošināšanu nākotnē kā viņa piemiņas apliecinājumu, esam vienojušies par mantojuma sadali. Panākto vienošanos uzskatu par kompromisu, kurā iespējami plašākajā veidā ietvertas Valērija nepilngadīgās meitas Annas, vecāko meitu Irinas un Nikas un manas intereses. Uzklausot vienam otru un nedaudz piekāpjoties, esam vienojušās par galveno - «Olainfarm» arī turpmāk būs viens no Latvijas farmācijas biznesa flagmaņiem, un mēs darīsim visu iespējamo tā attīstībai un darbības paplašināšanai nākotnē,» sacīts Elīnas Maliginas publiskajā paziņojumā.

Viņa arī norāda, ka līdz ar vienošanos par mantojuma sadali, kuras saturu vēlas paturēt konfidenciālu, visi ar mantojuma lietu saistītie strīdi un domstarpības ir atrisināti.

Arī Maligina meitas Irina Maligina un Nika Saveļjeva aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir vienojušās par savstarpēji pieņemamiem noteikumiem, kas ļaus atjaunot mantojuma procesu, neliekot turpmāk šķēršļus mantojuma nonākšanai mantinieku īpašumā. Vienošanās paredz, ka tās saturs ir konfidenciāls.

«Cieņa pret mūsu tēvu un «Olainfarm» intereses bija pamatā mūsu vēlmei rast pieņemamu risinājumu. Uzņēmuma stabilai darbībai ir nepieciešama noteiktība, ko vairo vienota izpratne. Mums ir svarīga uzņēmuma nākotne, vēlamies turpināt ģimenes biznesu, lai tas arī turpmāk būtu mūsu un visas Latvijas lepnums,» pauda Maligina vecākās meitas.

Kā zināms, Maligins mūžībā aizgāja 2017. gada decembrī 52 gadu vecumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu