Aktrise Marija Bērziņa prot būt lielisks vīrietis! (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa 12. septembrī kopā ar daudziem citiem saviem kolēģiem piedzīvoja pirmizrādi izrādei «Titāniks». Aktrisei šī izrāde ir īpaša, jo piedāvāja viņai neraksturīgu lomu, Marija izrādē atveido vīrieti.

Iespēju tēlot vīrieša lomu Marija savās teātra gaitās neatceras, tāda iespēja bija, vienīgi veidojot kursa darbus, vēl mācoties Kultūras akadēmijā.

Marijai ir interesanti piedalīties izrādē «Titāniks», jo tikai daži režisori atļaujas būt drosmīgi un izvēlas aktierus lomām, nevadoties pēc tā, kas viņiem uz pieres rakstīts. Regnārs Vaivars vienmēr mēģina lauzt, ko interesantu uztaisīt, dod aktieriem interesantus uzdevumus.

«Manuprāt, lielākā kļūda, ko izdara ikviena sieviete, vēloties iejusties vīriešu ādā, ir tas, ka viņas sāk tēlot vīrieti - runā zemā balsī, pieliek ūsas; ne jau tur tā sāls slēpjas. Manuprāt, tā īstā lieta, kas palīdz notēlot vīrieti, slēpjas psiholoģijā,» aizdomājas Marija.

Smejoties Marija stāsta, ka izrādē viņa atveido divus vīriešus, kas vairāk ir tādi puišeļi, ne īsti vīrieši. Lai izdotos atveidot labāko vīrieti, kādu viņa spēj, aktrise meklēja prototipus.

«Kā vienu no prototipiem es izvēlējos Kventina Tarantīno filmu «Četras istabas» un viesnīcas zēnu; viņam bija interesanti izsaukumi uz numuriņiem. Protams, bija arī citi prototipi, domāju, es spēju būt lielisks vīrietis,» smejas Marija.

Aktrise uzsver, ka būtībā, jo vairāk spēj un vari dzīvot dzīvi ārpus teātra, jo tev teātrī ir vairāk ko likt priekšā, jo tālu no sevis aiziet tu tāpat nevari, bet pieredze un emocijas palīdz veidot lomas.

«Nav jau gluži tā, ka, uzvelkot vīriešu apģērbu un vērojot sevi spogulī, jutu, ka pazūd sievišķība, jā, gaita kļuva mazliet puiciskāka, bet sievišķība līdz ar to nenoņēmās. Interesantas sajūtas, vērot sevi no malas kā vīrieti,» aizdomājas Marija.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu