LNO notiks «Latvijas Gāzes» Gada balvas operai pasniegšanas ceremonija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 18.septembrī notiks tradicionālā AS «Latvijas Gāze» Gada balvas operai pasniegšanas ceremonija un laureātu koncerts, informē operas sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena. Balvas tiks piešķirtas labākajiem operas solistiem, labākajai baleta solistei, sezonas spilgtākajam notikumam, spilgtākajai debijai, labākajam orķestra māksliniekam.

Tāpat ceremonijas laikā tiks piešķirta balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā un tehniski administratīvajā jomā, balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā un balva «Leģendārs mūžs mākslā».

Savukārt 2012./2013.gada sezonas labāko jauniestudējumu tradicionāli noskaidros skatītāju balsojums.

Par labākā jauniestudējuma titulu sacentīsies trīs operas - koncertuzvedums «Dauka», «Toska» un «Spēlēsim operu «Mazais skursteņslauķis«», kā arī trīs baleti - «Otello», «Karmena. 5 tango» un «Mesija». No viena datora diennakts laikā varēs balsot tikai vienu reizi par vienu no sešiem pretendentiem uz balvu.

Plašāka informācija par laureātiem tiks sniegta preses konferencē, kas notiks 11.septembrī plkst.15 LNO.

AS «Latvijas Gāze» sadarbība ar LNO tika sākta 2005.gadā, kad uzņēmums kļuva par lielāko atbalstītāju jeb patronu operas vēsturē. Sniegtais finansējums veicinājis LNO mākslinieciskā līmeņa izaugsmi - opera sevi veiksmīgi pierādījusi starptautiskajā mūzikas arēnā, daudzi jaunie mākslinieki turpinājuši izglītoties un pilnveidot savas prasmes.

«Latvijas Gāzes» atbalsta redzamākā virsotne ir «Latvijas Gāzes» Gada balva, kas ik gadu tiek piešķirta ne tikai operas un baleta māksliniekiem, bet arī aizskatuves cilvēkiem - tiem, kuru darbs operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs.

Tradīcija ik gadu pasniegt balvu operai tika iedibināta 1997.gadā, un to sāka LNO toreizējais ģenerālsponsors AS «Aldaris».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu