Rīgai garšo alus, vai kā garšo tas...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latviešu brūvētais alus rīdziniekiem un pilsētas viesiem iet pie sirds ne sliktāk par pasaules vadošo alus darītāju miestiņu. Par to TVNET pārliecinājās Vecrīgā notiekošajā "Latvianbeerfest 2011", kas pulcējis lielu apmeklētāju skaitu.

Pagājušogad alus svētki ar nosaukumu "Riga 2010" norisinājās Ķīpsalā, taču šoreiz tie pārcelti uz vieglāk sasniedzamo galvaspilsētas centru Vecrīgā. Pie Pulvertoņa esošajā Torņa ielas posmā no Smilšu ielas līdz Zviedru vārtiem pulcējušies daudzi apmeklētāji, nesteidzīgi baudot silto dienu. Festivāla kontingents ir visai plašs – ģimenes ar bērniem, jaunieši, kā arī seniori.

Foto: TVNET

Festivālā pārstāvētas gandrīz visas pazīstamākās pašmāju alus darītavas un daži vadošie pasaules zīmoli. Kā novēroja TVNET, apmeklētāji, kuru vidū netrūkst arī ārvalstu tūristu, vēlas izmēģināt ko jaunu un nogaršot sev nezināmas alus šķirnes, mazāk izvēloties pazīstamu darītavu alu. Uzrunātie cilvēki pauda izbrīnu, kāpēc šāds alus festivāls Latvijā līdz šim nav bijis katru gadu.

"Latviešiem taču ir ļoti senas alus darīšanas tradīcijas. Šādus svētkus vajag ne vien Rīgā, bet arī citās pilsētās,"

uzskata Inese, kas ieradusies kopā ar ģimeni. Bez miestiņa baudīšanas "Latviabeerfest" apmeklētāji iecienījuši arī uz vietas pieejamos latviešu un citu valstu virtuvju ēdienus. Dažs izmanto iespēju iegādāties dažādus alus suvenīrus. Paralēli alus baudīšanai notiek dažādi konkursi un atraktīvā spēkavīra Raimonda Bergmaņa vadītais roku laušanās turnīrs.

Foto: TVNET

"Kā redzat, cilvēku šeit ir ļoti daudz. Domāju, ka vakarā viņu skaits būs vēl kuplāks," sarunā ar TVNET stāsta Aivars, baudot savu iecienīto "Brenguļu" tumšo alu.

Pirms vairākiem gadiem viņš pabijis Vācijā, laikā kad tur norisinās ikgadējie "Oktoberfest" alus svētki, taču toreiz finanses nav ļāvušas nobaudīt vietējo brūvējumu.

Viņš solās būt arī uz nākamā gada alus festivālu un līdzi ņems arī dzīvesbiedri, kura strādā un šoreiz nav varējusi ierasties. "Varu atteikties no citiem dzērieniem, bet no alus – nekad," viņš uzver.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu