«Pakaļspārdnis» atgriezies ar jauniem varoņiem (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Spārdītājs, Killerskuķis un Sārtā Migla atgriežas 2010. gada filmas «Kick-Ass: Jaunie supervaroņi» turpinājumā! Šoreiz režisora krēslu silda režisors Džefs Vedlovs, kurš nomainīja iepriekšējās filmas režisoru Metjū Vonu.

Mums patīk visu tulkot latviski, tāpēc

filmai «Kick-ass» tīri labi piestāv vārds «Pakaļspārdnis».

Apraksts. Pēc tam, kad Spārdītāja (Aaron Taylor-Johnson) neprātīgi drosmīgā rīcība iedvesmo jauno supervaroņu kustības rašanos, kurus vada Pulkvedis (Jim Carrey), arī viņš pats nolemj pievienoties komandai, lai kopā patrulētu ielās un pārmācītu ļaundarus. Jaunajiem supervaroņiem ir spēcīgs pretinieks – Sārtā Migla (Christopher Mintz-Plasse), kurš dramatisku notikumu rezultātā ir pārtapis harismātiskajā atriebējā vārdā The Mother F%&*^r, tikai Killerskuķim būs pa spēkam apturēt šo haosu.

Pārdomas. Šo turpinājumu, «Kick-Ass: Jaunie supervaroņi» gaidīju jau pēc pirmās filmas noskatīšanās. Kā nu ne, tas bija kaut kas svaigs komiksu supervaroņu filmu žanrā. Tā bija viena no vispretrunīgāk vērtētajām filmām 2010. gadā, tomēr atrada stabilu pozīciju manu gada labāko filmu topā. Tā bija dzīva, rupja, smieklīga un arī asiņaina. Tā ironizēja par visu, ko vien skatītājs spētu iedomāties. Tēli bija spēcīgi, joki asprātīgi un kaujas skati ļoti dzīvi. Tā burtiski ievilka skatītāju savā pasaulē un ļāva visam šim ārprātam noticēt. Lai arī «Kick-Ass: Jaunie supervaroņi» nav slikta filma, tomēr uz pirmās daļas fona tā pamatīgi nobāl un nekas no tā, ko centās panākt filmas autori, tā īsti skatītāju nepārliecina.

Režisora krēslā šoreiz iesēdās Džefs Vedlovs, bet iepriekšējās filmas režisors Metjū Vons pilda tikai producenta lomu. Tiesa, varbūt tieši viņam jāsaka paldies par visu veco komandu, kura savākta, nevienu neaizmirstot. Tieši tā, komanda tā pati un pat papildināta ar vairākiem lieliskiem varoņiem, jo īpaši uzsvaru liekot uz Džimu Keriju (Jim Carrey), kurš atveido Pulkvedi.

Šķiet, ka lielākā problēma ar šo filmu ir tā, ka filmas veidotāji nesaprata, ko ar to vēlas pateikt saviem skatītājiem.

Pirmajā daļā doma bija skaidra un vienkārša, tā aicināja nerunāt un nefanot par iedomātiem supervaroņiem, bet saprast, ka katrs pats tāds spēj būt, ka katrā no mums dzīvo supervaronis, jautājums - vai pietiks dūšas to attīstīt. Savukārt šajā filmā tā doma netiek tik skaidri turpināta. Pat viens no spilgtākajiem tēliem, jaunā meitene Spārdītāja, kura vienpadsmit gadu vecumā lieliski tika galā ar rūdītiem tēvaiņiem, šķiet, viņa šajā turpinājumā vairāk cīnās ar pubertāti, nevis noziedzību.

Par citiem tēliem runājot, ļaundaris The Mother F%&*^r, kuru atveido aktieris Kristofers Mits-Pleizs (Christopher Mintz-Plasse), vairāk biedē ar savu briesmīgo lomas tēlošanu nekā ar savu ļaundara tēla izturēšanos. Runā, ka pirms šīs lomas viņš speciāli mācījies aktierspēles stundās, bet izskatās, ka mājasdarbus pildīt viņam ir aizmirsies. Galvenais varonis Spārdītājs nespēj pārliecināt, un, ja kāds jānosauc, kurš tiešām ir filmas centrs un dvēsele, tad tas būtu Džima Kerija atveidotais Pulkvedis, kurš, par nelaimi, filmā nedzīvo ilgi.

Kadrs no filmas  «Kick-Ass: Jaunie supervaroņi»
Kadrs no filmas «Kick-Ass: Jaunie supervaroņi» Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Ja neskaita pāris lieliskas kaujas ainas un izcili pretīgas vemšanas ainas skolas ēstuvē, filma ne ar ko nespēj pārsteigt. Pietrūkst pārsteigumu un reālisma, kurš, starp citu, skatītājam tiek solīts, bet netiek dots. Šī nav slikta filma, bet izpildījums ir salīdzinoši paviršs, tāpēc

iesaku šo filmu skatīties mājās, bet kino apmeklējuma vērta tā nav.

Vērtējums: 6.5/10

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu