Žagars: Operā notiekošais ir klasiska krīze

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Šī ir klasiska operteātra krīze," par Latvijas Nacionālajā operā notiekošo teic LNO direktora Andreja Žagara brālis - aktieris, uzņēmējs un Cēsu Mākslas festivāla direktors Juris Žagars.

Savos komentāros portālam TVNET viņš bija visnotaļ lakonisks, vien uzsverot, ka opera ir ļoti dārgs prieks, kas prasa ieguldīt daudz līdzekļu un norādot, ka visu laiku LNO budžets nav ticis publiskots, bet nu tas noticis, saceļot zināmu skandālu (atgādināsim, ka LNO arodbiedrība uzskata - operā līdzekļi tiek šķērdēti nelietderīgi un nu kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei pieprasīts Andreju Žagaru atcelt no amata - red.).

Otrkārt, Juris Žagars norāda, ka visā Eiropā, tāpat kā pie mums, arodbiedrība ir liels spēks, ar kuru noteikti jārēķinās un jāņem vērā tā viedoklis. "To zinu no savas pieredzes - pirms vairākiem gadiem mums Dailes teātrī izdevās noslēgt tādu koplīgumu, par ko tagadējā teātra vadība brīnās joprojām," viņš min piemēru un atgādina, ka viņa brālis un pārējā operas vadība jau vairākus gadus risina sarunas ar LNO arodbiedrību, tostarp arī par mākslinieku atalgojumu un līdzekļu izlietojumu.

"Iespējams, kaut kas ir palaists garām vai nav ņemts vērā, taču nianses es tiešām nezinu," pauž Juris Žagars, gan noliedzot izskanējušo informāciju, ka operā notiekošais ir ar politisku piesitienu (Andrejs Žagars pārmetumus operai par nelietderīgu naudas izmantojumu noraida, saistot tos ar priekšvēlēšanu kampaņu un arodbiedrības vadītāja Alda Grundes vēlmi spodrināt savu kā Nacionālās apvienības deputāta kandidāta tēlu - red.) "Tur gan es savam brālim nepiekrītu," uzsver Juris, piebilstot - viņaprāt, pašlaik LNO notiekošais ir klasiska krīze, kas ik pa reizei atgadās arī citos pasaules opernamos un kas vienkārši jāpārvar.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu