Ar uguņošanu noslēgušās Rīgas 810 gadu jubilejas svinības

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas centrālais notikums bija jaunās Rīgas atslēgas izgatavošana un svētku noslēguma uguņošana. Dienas vidū Rīgas svētku laikā no Rātslaukuma svinīgā gājienā uz 11.novembra krastmalu tika nogādāta lāde ar atslēgām, kas nodotas Rīgas 810.jubilejas atslēgas kausēšanai. Lielu skatītāju interesi arī raisīja 11.novembra krastmalā sarīkotais bruņinieku šovs.

Simtiem Rīdzinieku vēro bruņinieku šovu

Bruņinieku šovu vērot bija sanākuši simtiem rīdzinieku un pilsētas viesu, kas pilnībā piepildīja krastmalu. Skatītāji, kas vēlāk ieradās, lai vērotu atraktīvo pasākumu, vairs nevarēja piekļūt notikuma vietai un bija spiesti šovu skatīties lielajos ekrānos.

Psākumu rīkoja grupa "Gerard Naprous & The Devilshorsemen Stunt Team" no Lielbritānijas, kurā apvienojušies profesionāli kinofilmu kaskadieri un zirgu treneri. Šīs grupas zirgi piedalījušies tādās slavenās filmās kā "Karaļa runa", "Džeina Eira", "Betmens", "Džeims Bonds", "Centurions", BBC seriālos un vēsturisko rekonstrukciju filmās.

Rīgas atslēgas kalšanai uz 11.novembra krastmalu nogādā lādi ar ziedotajām atslēgām

Savukārt plkst.11 ar tauru skaņām un bungu rīboņu tika atklāts svētku gājiens, kura mērķis bija nogādāt 11.novembra krastmalā lādi ar atslēgām jaunas Rīgas pilsētas atslēgas izgatavošanai. Atslēgas divu nedēļu garumā savākuši gan rīdzinieki, gan arī pilsētas viesi.

Gājienā piedalījās vairāki zirgu pajūgi ar bruņiniekiem, viduslaiku pilsētas iedzīvotāji, alķīmiķi, burvji, kā arī vairāki desmiti rīdzinieku un pilsētas viesu. Gājienā noraudzījās Vecrīgas apmeklētāji, tūristi un pilsētas viesi. Gājiena laikā tā dalībnieki sveica senāko Rīgas mūra ēku - Dekoratīvi lietišķās mākslas muzeju, no kura krājumiem atslēgu lādei tika pievienota senākā atslēga.

Krastmalā uzstādīta metāla kausēšanas krāsns, kurā metālmākslinieka Kārļa Alaiņa vadībā visas ziedotās atslēgas tiks sakausētas kopā vienā lielā, stiprā, skaistā atslēgā. Rīgas atslēga būs pilsētas bagātības, drošības un varenības simbols.

Rīgas mērs saņem jauno pilsētas atslēgu

Šovakar 11.novembra krastmalā Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) tika nodota šodien darinātā Rīgas pilsētas atslēga.

To no metāla kausēšanas krāsns līdz svētku skatuvei skatītāju ovācju pavadīti atnesa spēkavīri Raimonds Bergmanis un Ivars Kazeļņiks.

Saņemot pilsētas varenības simbolu, Ušakovs pavēstīja, ka tā izgatavošanai savas atslēgas ziedojuši gandrž 53 000 rīdzinieku.

Šī atslēga ir apliecinājums tam, kā mēs mīlam savu Rīgu - labāko pilsētu pasaulē. Tā ir mūsu, rīdzinieku spēks un netiks nevienam atdota, solīja Ušakovs.

Svētki noslēgušies ar uguņošana

Rīgas 810.jubilejas svinības noslēdzās plkst.22.30 ar krāšņu uguņošanu.

Atgādinām, ka šodien pilsētas svētku svinētājiem brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu