Skandāls! TV šova «OKartes skatuve» laureāti vēl nav saņēmuši solītās balvas (26)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET, Publicitātes foto

Jau šajā svētdienā LNT ēkā, kur norisinājušies iepriekšējie mūzikas realitātes šovi, uz 12 nedēļu dzīvošanu iekārtosies 15 talantīgi jaunieši, kuru sirdslieta ir mūzika. Jaunie censoņi sāks savu ceļu pretī slavai šovā «Jaunā talantu fabrika». Taču, kā izrādās, iepriekš populārā mūzikas realitātes šova «Okartes skatuves» pirmās un otrās sezonas dalībnieki un uzvarētāji tā arī līdz šim nav saņēmuši TV ekrānā solītās balvas. Dzīvesstila portāls «Sejas» skaidro: kas aizbraucis «OKartes skatuves» uzvarētāja Mārtiņa Ruska vietā uz Bulgāriju un kam ticis grupai «Jātnieki» dāvinātais 25 000 latu vērtais reklāmas laiks TV kanālā LMK, tagad Kanālā 2?

Tieši pēc nedēļas, 19.augustā, 15 talantīgi jaunieši, kuru sirdslieta ir mūzika, sāks ceļu pretim slavai šovā «Jaunā talantu fabrika»! Jaunie talanti ir gatavi cīnīties par vietu Latvijas šovbiznesā. Popularitāte, pārbaudījumi un izaicinājumi – tas viss un vēl vairāk viņus gaida 12 nedēļu garumā.

Puišu grupas «nu un» Valtera Oša pieredze ar solīto balvu

Līdzīga reklāma izskanēja TV ekrānos un plašsaziņas līdzekļos, kad 2011. gadā talantīgi jaunieši piedalījās TV šova «Okartes skatuve. Dzimuši mūzikai» atlasēs. Puišu grupas «nu un» dalībniekam Valteram Osim, kuru šajā šovā ieteica draugs, balvā vajadzēja saņemt ceļojumu divām personām uz Vāciju. Sarunā ar «Sejām» Valters apstiprina faktu, ka solīto balvu tā arī nav saņēmis. «Solīt solīja to ceļojumu, bet tas arī viss. 2011. gada vasarā, kad sāka reklamēt jauno šovu, tika rādīta šāda reklāma par balvu - ceļojumu uz Vāciju. Es jau neturu ļaunu prātu, ka neesmu saņēmis solīto balvu. Šova organizatori man joprojām ir labi draugi,» atklāj Valters Osis.

Kas izmantoja «Jātniekiem» piešķirto 25 000 latu vērto raidlaiku?

TV šovs «OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai» sākās 2011. gada 5. septembrī, un fināls norisinājās 2011. gada 17. decembrī. Šajā šovā, apkopojot skatītāju telefonbalsojuma rezultātus, superfinālā uzvaras laurus plūca jauniešu grupa «Jātnieki», kuras sastāvā bija Sabīne Berezina, Anete Volmane, Mārtiņš Jātnieks un Rihards Millers jeb Rikardions.

LNT šova «OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai» superfināla laureātiem, grupai «Jātnieki» visas Latvijas priekšā tika pasniegta galvenā balva - 25 000 latu vērts reklāmas laiks TV kanālā LMK, kuru vēlāk pārdēvēja par Kanālu 2. Tiesa gan, pēc kāda laika grupa «Jātnieki» paziņoja, ka pārtrauc darbību. Sarunā ar «Sejām» grupas runasvīrs Mārtiņš Jātnieks atzīst, ka par balvas izmantošanu grupas dalībnieki interesējušies vairākkārt, tikai bez rezultātiem. «Jā, apsolīto raidlaiku mēs tā arī neizlietojām. Interesējāmies vairākas reizes, bet tā arī neatradās neviens, kas mums varētu izskaidrot, kā sakārtot lietas, lai mēs varētu izmantot savu balvu. Mums, grupas dalībniekiem, jau bija izdomāts plāns, kā tērēt šo raidlaiku ar grupas reklamēšanu, jaunu videoklipu, bet tā arī nekas nerealizējās. Sākām jau domāt, ka šāda situācija radusies, iespējams, tādēļ, ka LNT tika pārdots MTG grupai un līdz ar to arī šīs lietas netika nokārtotas līdz galam,» viedokli pauž Mārtiņš.

Sazinoties ar MTG grupas sabiedrisko attiecību vadītāju Martu Zandersoni un vaicājot, kas notika ar grupas «Jātnieki» iegūto balvu, noskaidrojas: tā kā grupas darbība ir izjukusi, tad arī šī tēma vairs nav aktuāla. Ne jau tikai raidlaiks grupai «Jātnieki» bija apsolīts. Šova organizatori vienā no raidījumiem solīja grupai arī palīdzēt ierakstīt studijā albumu. Taču arī šis solījums netika pildīts. Turklāt, tā kā grupa «Jātnieki» ir pārtraukusi darbību, tad viss veiksmīgi nokārtojies - nav jāatskaitās ne par dāvanā saņemto, bet neizmantoto raidlaiku, ne par šova skatītājiem solīto ierakstu albumu kādam jāuzņemas atbildība.

Mārtiņš Ruskis jau gadu gaida zvanu par ceļojumu

Nākamais TV jauno talantu šovs «OKartes skatuve 2» sākās 2012. gada 16. janvārī un ilga četrus mēnešus līdz pat 11. maijam. Šova superfinālā skatītāji savas balsis atdeva jaunajam dziedātājam Mārtiņam Ruskim, kurš arī pirmajā šova sezonā startēja grupas «4 Vēji» sastāvā, kas palika 2. vietā aiz grupas «Jātnieki». Mārtiņš «OKartes skatuvē 2» bija no pirmās dienas līdz pat superfinālam. Interneta mediji tolaik vēstīja, ka, uzvarot šovā «OKartes skatuve 2», Mārtiņš ieguvis veselas divas balvas - galveno lomu mūziklā un ceļojumu uz Bulgāriju divām personām ar dzīvošanu piecu zvaigžņu viesnīcā. Mārtiņš pat intervijās atklāja, ka ceļojumā dosies ar savu menedžeri Gee jeb Ilzi Eriņu. Sarunā ar «Sejām» Mārtiņš teic, ka nu jau pagājis pusotrs gads, kopš noslēdzies šovs, kurā viņš uzvarēja, bet ar balvām, par kurām regulāri apvaicājas arī viņa fani sociālajos tīklos, tā arī netiekot skaidrībā. Turklāt pagājušajā sestdienā Kanālā 2 noslēdzās TV šova «OKartes skatuve» atkārtojums, kurā atkal izskanēja reklāma, ka šova uzvarētājs dāvanā saņem ceļojumu uz Bulgāriju no tūrisma firmas «Tez Tour». Sazinoties ar Mārtiņu, viņš teic, ka joprojām cerība nav zudusi, ka ceļojumā izdosies reiz aizbraukt. «Noslēdzās šovs, bet kontaktus, ar ko sazināties par ceļojumu, tā arī neviens man neiedeva. Pagāja pāris mēneši, un man zvanīja puisis no LNT reklāmas daļas. Taču tajā laikā bija jāgatavojas «OKartes skatuves» iestudētajam mūziklam un es nevarēju nekur braukt. Mūzikla izrādes gāja uz beigām, un es sazinājos ar LNT reklāmas daļas darbinieku, lai kārtotu tālāk šo lietu ar ceļojumu. Man atbildēja, ka visi braucieni uz Bulgāriju ir nokomplektēti, bet esot cita alternatīva - iespēja doties ceļojumā uz Antāliju. Teicu, ka esmu gatavs braukt. Puisis apsolīja visu nokārtot un atzvanīt, tā nu es viņa zvanu gaidu joprojām. Nu jau būs pagājis vesels gads, kopš gaidu atbildi,» neizpratnē par solīto ceļojumu ir Mārtiņš.

Joprojām cer, ka izdosies izbaudīt dāvanā saņemto ceļojumu

Savukārt MTG grupas sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone sarunā ar «Sejām» teic, ka ir radies kāds pārpratums, jo laikā, kad tūrisma firma piedāvāja ceļojumu, jaunais mākslinieks nevarēja doties ceļojumā: «Taču ceļojums ir spēkā un tikai jāvienojas par datumiem un jādodas ceļā.»

Sazinoties ar ceļojumu firmas «Tez Tour» pārstāvi, atklājas, ka tūrisma firmai nemaz neesot TV šova uzvarētāja Mārtiņa Ruska tālruņa numura un tādējādi nemaz nav bijusi iespēja ar viņu sazināties. Visus jautājumus par TV šovā dāvāto ceļojumu risinājuši šova veidotāji un LNT pārstāvji. «Tez Tour» pārstāve sarunā ar «Sejām» apsolīja, ka Mārtiņš noteikti tiks pie balvā saņemtā ceļojuma, un jau tuvākajā laikā viņa pati solīja sazināties ar dziedātāju, lai nokārtotu visas formalitātes un dziedātājs varētu doties uz kādu no siltajām zemēm atpūsties.

Mārtiņš par šādu notikumu pavērsienu neslēpj prieku un atzīst, ka labprāt aizbrauktu nopelnītajā ceļojumā un izbaudītu atpūtu.

Dzīvesstila portāls «Sejas» sekos līdzi šo notikumu attīstībai, lai TV šova «Okartes skatuve» uzvarētājs Mārtiņš Ruskis saņemtu solīto balvu – ceļojumu divām personām un dzīvošanu piecu zvaigžņu viesnīcā kādā no siltajām zemēm, jo, kā zināms, labais tonis nosaka, ka solījumi ir jāpilda.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu