Policija reģistrējusi 23 pārkāpumus festivāla «Positivus» laikā (43)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policijā reģistrēta informācija par 23 pārkāpumiem mūzikas festivāla «Positivus» laikā, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Ar narkotisko vielu lietošanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu saistīti 15 pārkāpumi.

Uzsākti pieci kriminālprocesi un 10 administratīvās lietvedības, pastāstīja Jukāma. Tāpat reģistrēti divi nodarījumi pret personas veselību, noticis viens ceļu satiksmes negadījums, viens sabiedriskās kārtības pārkāpums, kā arī reģistrēta informācija par četrām zādzībām.

Aizdomās par narkotisko vai psihotropo vielu lietošanu uz pārbaudi nogādātas deviņas personas - kāds 1988.gadā dzimis vīrietis, 1990.gadā dzimis Preiļu iedzīvotājs, 1995.gadā dzimis Langstiņu iedzīvotājs, 1992. un 1983.gadā dzimuši rīdzinieki, 1989.gadā dzimis jūrmalnieks, 1987.gadā dzimis Carnikavas iedzīvotājs, kā arī 1979. un 1978. gadā dzimuši kaimiņvalstu iedzīvotāji. Kā informēja Jukāma, par visiem šiem gadījumiem uzsākta administratīvā lietvedība.

Plkst.2 naktī konstatēts, ka automašīnā «Land Rover» tiek pārvadātas un uzglabātas narkotiskās vielas.

Pie vairākām personām, kas nosūtītas pārbaudei aizdomās par narkotisko vai psihotropo vielu klātbūtni organismā, atrasti un izņemti dažādi augu valsts izcelsmes maisījumi, kopā 5,1 grams. Savukārt pie 1990.gadā dzimuša Preiļu iedzīvotāja pārbaudes laikā pie ieejas atrasts un izņemts maisiņš, kurā atradies 1,1 grams gaišas krāsas pulverveida vielas. Par šiem gadījumiem uzsākts kriminālprocess, pastāstīja Jukāma.

Šorīt plkst.5 konflikta laikā miesas bojājumus guvusi 1987.gadā dzimusi rīdziniece, kas nogādāta ārstniecības iestādē.

Savukārt plkst.1 naktī nezināmas personas iesitušas 1992.gadā dzimušam alojietim.

Plkst.1 naktī policija saņēmusi informāciju, ka 1987.gadā dzimušam

vīrietim nozagts maks,

kurā atradās automašīnas tehniskā pase, bankas maksājumu karte un vadītāja apliecība, bet plkst.3 naktī 1994.gadā dzimis Priekules iedzīvotājs konstatējis, ka no telts nozagta pase, mobilais telefons un drēbes.

Plkst.4 no rīta ar iesniegumu policijā vērsies 1989.gadā dzimis Bikstu iedzīvotājs, kas informējis, ka nekur nav atrodams vīrietim piederošais «IPhone» telefons 700 latu vērtībā, kas pasākuma laikā atradies kabatā. Pēc Jukāmas teiktā, par visiem iespējamās zādzības gadījumiem policijā uzsākts kriminālprocess.

Administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām noformēts 1983.gadā dzimušam Aiviekstes pagasta iedzīvotājam, kurš pie festivāla ieejas lamājies necenzētiem vārdiem un izrādījis neapmierinātību par apsardzes un policijas darbinieku prasībām.

Reģistrēts arī viens CSN

Tāpat festivāla laikā reģistrēta informācija par vienu ceļu satiksmes negadījumu. Autoceļa Tallinas šosejas 86.kilometrā 1986.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu «Audi 80» nav izvēlējusies drošu braukšanas distanci, kā rezultātā viņas vadītais spēkrats ieskrējis priekšā braucošajā automašīnā «Volkswagen Golf», kas pēc sadursmes ieslīdējusi priekšā stāvošajā automašīnā «BMW 520». Kā pastāstīja Jukāma, negadījumā bojāti transporta līdzekļi, bet cilvēki nav cietuši.

Kā norāda Limbažu Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Ivo Viļķins, ir aizvadīta pirmā festivāla diena un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka konstatēto pārkāpumu skaits, īpaši par nozaudētām vai nozagtām mantām, kā arī atrašanos dažādu apreibinošo vielu ietekmē, katrā nākamajā dienā palielinās.

Policija atkārtoti vēršas pie festivāla apmeklētājiem ar aicinājumu ņemt vērā policijas un apsardzes ieteikumus, rūpēties par sava īpašuma drošību un vērtīgu mantu uzglabāšanai izmantot organizatoru piedāvātās un apsargātās glabātuves. Tāpat policijas darbinieki atgādina, ka festivāla gaisotni līdz pilnībai apmeklētāji varēs izbaudīt vien ar skaidrām galvām un veselo saprātu, kuru nav apreibinājis dažādu atkarību izraisošu vielu radītais skurbums.

Kārtības nodrošināšanā, uzraudzībā un kontrolē festivāla «Positivus» laikā iesaistīti vairāki desmiti Latvijas un Igaunijas policijas darbinieku.

Jau ziņots, ka festivāla laikā policijas darbinieki strādā īpašā režīmā, nodrošinot sabiedrisko kārtību pašā pasākuma norises vietā, uzraugot ceļu satiksmes drošību un nepieciešamības gadījumā palīdzot ikvienam, kam tas būs vajadzīgs.

Festivāla laikā ir noteikti satiksmes ierobežojumi - izvietotas papildu zīmes par transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu un ierobežots atļautais braukšanas ātrums.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu