ASV Neatkarības dienas svētkos Pabriks notiesā hotdogu ar papildu kečupa porciju (39)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Pagājušās nedēļas nogalē ASV vēstniecības Latvijā pagalmā pulcējās Latvijā dzīvojošo ASV pilsoņu kopiena, politiķi, prominences un citi lūgtie viesi - uz svinībām, kas rīkotas par godu ASV Neatkarības dienai, ko Amerikā atzīmē 4. jūlijā. Pirmo reizi ASV vēstniecības Latvijā teritorijā viesojās arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kurš ir Eiropas virtuves cienītājs, bet šoreiz nesmādēja arī svinību cienastu hotdogu ar papildu kečupa porciju.

Svinības norisinājās vēstniecības teritorijas pagalmā. Klātesošos svinību viesus uzrunāja ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala, un svinībās uzstājās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris.

Viesi, kas ieradās uz svinībām tika cienāti ar picām, hotdogiem un hamburgeriem, bet atspirdzināties varēja ar alu, kolu, fantu vai minerālūdeni. Savukārt saldajā ēdienā bija šokolādes kūka un saldējums ar banāniem.

Tā kā ASV vēstniecības Latvijā pārstāvji uzsver, ka amerikāņiem svarīga ir ģimene, tad bija padomāts arī par jaunākajiem svinību apmeklētājiem. Bērni varēja piedalīties sejas apgleznošanā un citos izklaidējošos pasākumos. Svinību norises vietā bija apskatāmas vairākas amerikāņu klasiskās automašīnas no «Amerikāņu auto kluba» biedru kolekcijām.

Svinības bez dzīvesbiedres apmeklēja arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Vaicājot, kāpēc ministrs uz svinībām ieradies viens bez sievas, viņš pastāstīja, ka tas tādēļ, ka rīta pusē viņam bijušas darba darīšanas un uz svinībām braucis taisnā ceļā no darba.

Aizsardzības ministrs pastāstīja, ka šīs ir trešās ASV vēstniecības Latvijā organizētās ASV Neatkarības dienas svinības, ko viņš apmeklē. «Dažādu braucienu un citu darba momentu dēļ neesmu ticis uz šīm svinībām. Taču šoreiz esmu priecīgs, ka tā sakrita datumi, ka varu gan atnākt uz svinībām, gan pie reizes apskatīt jauno ASV vēstniecības ēku, kurā līdz šim neesmu bijis. Tas nenozīmē, ka man līdz šim nav bijis uzaicinājumu apmeklēt jauno ASV vēstniecības ēku. Vienkārši nav sanācis,» stāsta Pabriks.

Pie ieejas, sasveicinoties ar ASV vēstnieku Latvijā Marku Pekalu, Artis Pabriks viņam pastāstīja, ka nākamajā pavasarī vēstniekam jāizmanto lieliskā iespēja tecināt sulas no bērziem, kas atrodas netālu no vēstniecības apartamentiem esošajā birztaliņā.

Vaicājot, ko no ASV Neatkarības dienas svinību cienasta ministrs nogaršojis, viņš teic: «Mēs ģimenē esam Eiropas un Āzijas virtuves piekritēji.» Pabriks norāda, ka arī kolu viņš nedzer, bet no piedāvātā cienasta izvēlējies nogaršot saldējumu un notiesājis vienu hotdogu ar papildu kečupa porciju.

Svinību atmosfēru un gaisotni raksturojot, Pabriks atklāj: «Ir labi, ka ir tik liela atsaucība no cilvēkiem. Tas ir svarīgi ka cilvēki nāk, viņiem interesē un patīk. Šī pasākuma vienkāršība norāda, ka demokrātija balstās uz vidējo pilsoni un nevis uz bagāto vai nabago. Tas Amerikas demokrātijai zināms kopš Tokvila laikiem. Tas ir galvenais balsts, ko arī Amerikas vēstniecība Latvijā cenšas šeit reklamēt, un viņiem tas izdodas.»

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu