Koncerta apskats: «The Killers» Rīgā (115)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pateicoties lielāko pašmāju koncertrīkotāju daudzos gados uzkrātai pieredzei, no koncerta uz koncertu novērstajām kļūdām un kļūdiņām, bijām jau pieraduši pie augstas kvalitātes lielu masu pasākumu un koncertu organizēšanā. Diemžēl atskats uz populārās Lasvegasas rokgrupas «The Killers» šā vakara koncertu jāsāk ar nepatīkamu atkāpi. «The Killers», būdama viena no pēdējo gadu jaudīgākajām koncertgrupām, savu darbu paveica godam, ko nevarētu teikt par maz zināmo Krievijas kompāniju «EM Concert Ltd».

Ātri minēšu dažas lielākās kļūdas. Plašāks materiāls lasāms šajā ziņu aģentūras BNS un TVNET materiālā (skat. resursus).

Pirmkārt jau attieksme pret medijiem. Uz koncertu tika akreditēti daudzi pašmāju fotogrāfi, taču tikai pēdējā brīdī viņiem paziņots, ka nedz «The Killers», nedz iesildītājus - Mančestras veterānus «James» fotografēt nebūs ļauts. Esot oficiālais «The Killers» fotogrāfs. Vai šādu faktu tiešām nebija iespējams uzzināt agrāk? Tāpēc uzreiz atvainojos lasītājiem, ka pievienotajā TVNET galerijā redzami tikai koncerta apmeklētāji, nevis pats koncerts.

Otrkārt es (domājams, arī citi mediju pārstāvji), būdams akreditēts mūzikas žurnālists, netiku skatuvei tuvāk par aptuveni 70 metriem, proti, varēju novērtēt skaņas, izpildījuma kvalitāti tikai no attāluma, no B sektora. Kāda šeit ir loģika?

Treškārt. Tas, kas rakstīts uz biļetēm - iekšā laišana no plkst. 17, «James» no plkst 18 un «The Killers» no plkst 20 -, pilnībā neatbilda realitātei. Faktiski, lai arī kaismīgākie fani pie Mežaparka Lielās estrādes vārtiem pulcējās jau no plkst. 16, iekšā tika tikai pēc plkst. 19. Daudzi turpināja stāvēt milzīgi garās rindās vēl divas stundas vai pat ilgāk.

Rezultātā iesildītāju «James» uzstāšanās vispār nenotika, par ko nekas neziņā esošajai publikai netika paziņots, un «The Killers» savu koncertu sāka tika pēc plkst. 22.

Kādi ir «James» koncerta atcelšanas iemesli, varam tikai spekulēt. Grupas solists Tims Būts (Tim Booth) savā tviterī pauda dziļu izmisumu par šo faktu un solīja drīz izsūtīt preses paziņojumu. No neoficiāliem avotiem zināms, ka koncerta organizētājus piemeklējušas tehniskas ķibeles. Kādas? Cerams, ka drīz uzzināsim.

Daudzi sanākušie fani ar «James» krekliņiem pameta Mežaparku, tā arī nesagaidījuši nedz «James», nedz arī «The Killers». Izmesta nauda un laiks.

Vēl viens būtisks mīnuss - vārgā skaņa. Protams, atrodoties B zonā pretī pašai skatuvei, skanējums bija gana jaudīgs (tomēr pamanījos tur nokļūt), bet uzreiz aiz tās vai augstāk pie estrādes skatītāju zonas robežas koncerta skaņa bija tikvien kā jauks, neuzmācīgs muzikāls fons. Pietrūka kāds «skandu ķekars» pie A zonas, kas jaudīgo skaņu varētu aiznest līdz tālākajiem estrādes stūriem.

Īstenībā tie atjautīgie ļaudis, kas, ziņkāres vadīti, ar velosipēdiem bija piebraukuši pie Mežaparka Lielās estrādes vārtiem, baudīja identisku skaņas kvalitāti kā tie, kas nopirkuši biļetes A zonā.

Arī video ekrānus varēja labi redzēt no sētas puses.

Par pašu «The Killers» koncertu neko kritisku negribas teikt, galu galā jau kopš 2007. gada šī grupa ir stabils svarīgāko Eiropas vasaras rokfestivālu lielais mākslinieks (hedlaineris). Vīri koncertu sāka, iespējams, ar savu labāko dziesmu «Mr. Brightside», turpināja ar «Spaceman» un ar katru jaunu skaņdarbu skanēja arvien pārliecinošāk.

«Šovakar mēs esam jūsu,»

labā latviešu valodā klātesošos uzrunāja solists Brendons Flauerss (Brandon Flowers), vēlāk atgādinot, ka grupa nāk no Lasvegasas un viņa dzimtās pilsētas moto ir - «what happens in Vegas stays in Vegas» («kas notiek Vegasā, paliek Vegasā»).

Jāpiebilst, ka grupas pēdējā studijas albuma nosaukums «Battle Born» (skat. recenziju) aizgūts no dzimtā Nevadas štata karoga uzraksta. Albumā ir gan debijas plates «Hot Fuss» deju panks, kaut kas no «Sam’s Town» springstīnīgā plašuma (singls «Runaways» mazliet atgādina Brūsa Springstīna «Human touch») un no «Day & Age» popmūzikas. Daudzas no jaunās plates dziesmām izskanēja arī šovakar.

Interesanti, ka Latvijā publika visatsaucīgāk reaģēja uz dejisko «Human», kas, šķiet, ir vienīgā dziesma, kuru atskaņo tādas konservatīvās radiostacijas kā «Star FM» un «Radio Skonto».

Daudziem šis bija izbojāts vakars, īpaši tiem, kas rēķinājās pēc plkst. 23 vēl laicīgi tikt mājās. Tie, kas atradās fanu zonā, visticamāk, mājās devās laimīgi.

Paldies «The Killers» par atdevi un par to, ka nenospēlējāt kādu saīsināto programmu! «EM Concert Ltd» savukārt ieteiktu nopietni izvērtēt šā vakara koncertu, lai turpmāk vairs neuzkāptu uz sen zināmiem veciem grābekļiem. Varējāt galu galā pakonsultēties ar «Prāta Vētras» menedžmentu, kuram ir veiksmīga pieredze, rīkojot lielkoncertus Mežaparkā!

Kopumā koncertu apmeklēja aptuveni 12 000 cilvēku.

Komentāri (115)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu