Skorsēze uzņems Teilores un Bērtona mīlas stāstu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu kino režisors Mārtins Skorsēze (Martin Scorsese) uzņems jaunu filmu, kuras pamatā būs leģendārās aktrises Elizabetes Teilores (Elizabeth Taylor) un viņas kādreizējā vīra Ričarda Bērtona (Richard Burton) attiecības, vēsta mediji.

Holivudas kinokompānija "Paramount Pictures", kura ieguvusi tiesības ekranizēt 2010.gada romānu "Furious Love", paziņojusi, ka patlaban runā ar režisoru.

Abi aktieri satikās 1962.gadā slavenās kinolentes "Cleopatra" ("Kleopatra") uzņemšanas laukumā un salaulājās 1964.gada martā Monreālā, taču jau pēc dažiem gadiem laimīgo ģimenes dzīvi sāka postīt alkohols, rūgtums un neveiksmes. Viņi izšķīrās 1974.gada jūnijā, taču jau nākamā gada oktobrī savu laulību atjaunoja. Taču arī otrais mēģinājums izveidot laimīgu ģimeni piedzīvoja neveiksmi, un jau 1976.gada augustā viņi atkal izšķīrās.

Viņi kopā ir piedalījušies 11 filmās, tostarp 1966.gada kinolentē "Who's Afraid of Virginia Woolf?" ("Kam no Vulfa kundzes bail?"), par kuru Teilore ieguva ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu labākās aktrises kategorijā.

Romāna autori Sems Kešners un Nensija Šoenbergere, veidojot grāmatu, pamatā izmantoja Teilores un Bērtona rakstītās mīlestības vēstules.

Teilore aizgāja mūžībā šā gada martā 79 gadu vecumā, savukārt Bērtons nomira 1984.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu