Eksprezidente ar ģimeni draudzenes Vijas Vētras 90. jubilejas svinībās (20)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingrīda Punka

Atzīmējot 90. jubileju un 70 mūža gadus, kas veltīti dejai un skatuvei, Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē izskanējis Vijas Vētras jubilejas koncerts. Sveikt jubilāri bija ieradusies arī pazīstamās indiešu deju dejotājas un horeogrāfes draudzene, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar ģimeni - dzīvesbiedru Imantu un meitu Indru.

Dzejnieka Imanta Ziedoņa aicināta, pasaulē zināmā latviete Vija Vētra kopš 1990.gada ik gadus no Ņujorkas brauc uz Latviju, sniedzot deju izrādes un meistarklases.

Arī šoreiz Vija Vētra Latvijā ieradusies, lai nosvinētu 90. jubileju un 70 mūža gadus, kas veltīti dejai un skatuvei. Par godu šim notikumam Rīgas Latviešu biedrības namā pulcējās Vijas Vētras audzēkņi un talanta cienītāji, kā arī draugi. Šajā nozīmīgajā svētku dienā tika prezentēta arī Lijas Brīdakas sarakstītā grāmata «Vija Vētra. Deja – mans mūžs».

Vija Vētra savas iespaidīgās jubilejas lielkoncertā gan dejoja, gan ļāva dejot saviem audzēkņiem. Pasaulē zināmā latviešu dejotāja un horeogrāfe ir lieliskā formā, un grūti pateikt, ka dejotājai ir jau 90 gadu.

Eksprezidente un Vija Vētra pazīstamas jau ilgus gadus. Iepazinušās abas Amerikā. Uz Vijas jubilejas lielkoncertu Vaira Vīķe-Freiberga bija saposusies koši rozā kostīmā. Savai draudzenei Vaira Vīķe-Freiberga veltīja arī sirsnīgu apsveikumu.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu