Hokejists Daugaviņš kāzas atceļ Stenlija kausa dēļ (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas dēļ nācies atcelt Bostonas «Bruins» komandas latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa un viņa izredzētās Santas Seiles kāzas, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja hokejista tēvs Armands Daugaviņš.

Latviešu hokejista Kaspara Daugaviņa pārstāvētā «Bruins» vienība iepriekšējā nedēļā sasniedza Stenlija kausa finālu, kur sērijā līdz četrām uzvarām mērosies spēkiem ar Čikāgas «Blackhawks» hokejistiem.

«Kaspars un Santa bija ieplānojuši precēties 21.jūnijā - tas jau tika nolemts pērnajā rudenī, kad vēl nebija zināms, kā izvērtīsies jaunā sezona,» atklājis slavenā hokejista tēvs. «Pašlaik kāzas atceltas uz nenoteiktu laiku.»

«Pašam Kasparam noskaņojums ir labs - gatavojas cīņai. «Bruins» jau viņu ar tādu mērķi arī paņēma - ja nu kāds tiek savainots, lai ir ko likt vietā. Un Kaspars uz doto brīdi izrādījās labākais. Ir skaidrs, ka viņš uzsāks arī sēriju pret Čikāgu, taču viss ir viņa paša rokās - vietu sastāvā neviens negarantē. NHL ir ļoti daudz hokejistu, kuri Kasparam elpo pakausī,» izteicās hokejista tēvs.

Kā ziņots, latviešu uzbrucējs nebija spēlējis vairāk kā mēnesi, tomēr Stenlija kausa Austrumu konferences finālsērijas trešajā mačā pret «Penguins» kāju lauza «Bruins» uzbrucējs Gregorijs Kempbels un nākamajā mačā jau viņu aizstāja latvietis. Tiek prognozēts, ka arī finālsērijā Daugaviņš dosies laukumā.

Drīzumā arī hokejista tēvs gatavojas lidot uz Bostonu, kur klātienē vēros sērijas trešo un ceturto spēli.

Stenlija kausa izcīņas finālsērija sāksies trešdien ar maču Čikāgā. Bostonas klubs NHL finālā spēlēs otro reizi divu gadu laikā. 2011.gadā vienība spēja iegūt galveno trofeju.

Savukārt Latvijas hokejisti iepriekšējo reizi finālsērijā sacentās 2010.gadā, kad Filadelfijas «Flyers» komanda ar Oskaru Bārtuli ierindā sešos mačos piekāpās «Blackhawks».

Šajā tūkstošgadē Latvijas hokejisti NHL finālā spēlējuši vēl divas reizes. 2002.gadā Artūrs Irbe līdz kausam nespēja aizvest Karolīnas «Hurricanes» vienību. Toreiz sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja arī vēl viens latvietis Sandis Ozoliņš, kurš gadu vēlāk līdz Stenlija kausa finālam tika ar Anaheimas «Mighty Ducks» (tagad «Ducks») komandu. Tieši aizsargs Ozoliņš ir vienīgais latvietis, kurš 1996.gadā ar Kolorādo «Avalanche» komandu spējis virs savas galvas celt Stenlija kausu.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu