Ceļvedis: Tiguls, Marakeša, Prāta Vētra u.c. (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī nedēļas nogale, kā jau Dziesmu svētku un vasaras festivālu ieskaņās, gaidāma īpaši mūzikas bagāta. Kā pilsētās, tā mazpilsētās gaidāmi jestri un interesanti pasākumi. Dodies pretī mūzikai!

PASĀKUMI

Foto: Mārtiņš Otto

Kaņepes Kultūras centrs piedāvā 9.jūniju pavadīt īpašā atmosfērā, apmeklējot «Marakešas» tirdziņu ar Latvijas tirgotāju piedāvātiem labumiem, radošajām darbnīcām, spēlēm un mūziku. «Marakeša» piedāvās ne tikai tirgošanos, bet arī citas tirgus plača cienīgas aktivitātes visas dienas garumā: sietspiedes darbnīcu no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja, hennas tetovējumu zīmēšanu, Ludo spēļu spēlēšanu, kā arī dāmām būs iespēja pašām izveidot sev kosmētiku darbnīcā «Mana kosmētika», bet visi velo dzīvesveida piekritēji varēs piedalīties «Open Bikes» dari pats velodarbnīcā! Par gardumiem būs parūpējušies veģetārā konditoreja «Jagannath», bet par siltu veģetāru ēdienu visas dienas garumā rūpēsies «Garuda». Tāpat tējnīca «Illusium» visas dienas garumā piedāvās īpašu tējas ceremoniju. Būs vēl arī citi pārsteigumi, kurus ikviens aicināts doties lūkot pats! Tirgus plača apmeklētājiem būs iespēja visas dienas laikā baudīt arī mūziku: 16:00 Eņģelis un 19:00 grupa The Coco'nuts, kā arī gaidāmi citi muzikāli pārsteigumi]

Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

No 6.jūnija līdz 11.jūnijam ar dvīņu pilsētu festivālu «Skanošā Livonija» Valka un Valga kopīgi svinēs pilsētas svētkus. Kā jau katru gadu, arī šogad svētki būs dažādām norisēm bagāti. Notiks jau tradicionāli pasākumi - gadatirgus, dažādas sacensības, atrakcijas un radošās darbnīcas, amatiermākslas kolektīvu koncerti, Pedeles laivu rallijs, Lielā Ratu Pastaiga. Savukārt grafiti meistarklases, Lielā Roka nakts, lidojums ar gaisa balonu, velotriāla šovs «Greenttials Bike Tour» - tie ir pasākumi, kas svētku ietvaros notiks pirmo reizi. Piektdienas, 7.jūnija vakarā Valkas brīvdabas estrādē aicināti visi, kam tuvs roks. Pasākumu plkst.19:30 atklās BJMK (Bērnu un jauniešu mūzikas klubs) Rokskolas Valkas filiāles audzēkņu koncerts, bet plkst.22.00 uzstāsies rokgrupas no Igaunijas, Somijas un Latvijas. Lielās Roka nakts galvenie viesi būs latviešu folkmetāla leģenda «SKYFORGER». Kā pasākuma pārsteigums paredzēta grupas «Mary Jane», kas savu pastāvēšanu beidza 2006.gadā, atgriešanās atjauninātā sastāvā. Tāpat uzstāsies arī latviešu ska/punk grupa «All Day Long», somu «Mindbound» un vairākas grupas no Igaunijas - Defeatem, Kolmteist, Connectors, Esco Compton and the Southerners.

Foto: publicitātes

9. jūnijā Reiņa trasē tiks atklāts turnīru seriāls 999 (9 bedrītes, 9 turnīri un 9 sponsori), kas jau kļuvis ar nemainīgu vērtību golfa spēlētāju vidū. 1.posma sponsors ir «Neste Oil» un kopējais posma balvu fonds katrā posmā sastāda 1500 eiro. Turnīra sākums, Turaidas pakalnu pievārtē, plkst 10:00, iesildīšanās sākot ar plkst 9:00, maksimālais dalībnieku skaits turnīrā ir 40, turnīra formāts 18 bedrīšu sitienu spēle (Neto).

Visiem tiem, kuri vēlas uzzināt, kas ir golfs, kādas ir nūjas un kāpēc tās ir vajadzīgas tik daudz, Reiņa trasē tiek rīkoti «Zaļās kartes» kursi, kas piedāvā apgūt vienu no populārākajiem sporta veidiem pasaulē - golfu, tā spēles noteikumus, etiķeti un tehniku. «Zaļā karte» ļauj spēlēt turnīros un jebkurā laukumā visā pasaulē. Kursi notiek 2 reizes, katra nodarbība ilgst 5h. Svētdien kursu sākums plkst 16.00.

Tā kā vietu skaits turnīrā un kursos ir ierobežots, jāpiesakās iepriekš pa tālruni: 29331001 vai pa e-pastu: golfs@reinatrase.lv

KONCERTI

Foto: publicitātes

Jau otro gadu pēc kārtas nodibinājums «Pasaules mūzikas un mākslas fonds» aicina uz brīvdabas sajūtu koncertu «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā», kas notiks 8.jūnijā plkst. 20 Talsos. Pilsētas augstākajā virsotnē, Tiguļu kalnā skanēs pašmāju un ārvalstu tautas mūzika, no zaļā ozolu ieloka vedinot uz Melnās jūras un Gruzijas kalnu plašumiem. Līdzās pašmāju profesionālās mūzikas izpildītājiem, ar kuriem Raimonds Tiguls jau sadarbojies iepriekš, Tiguļu kalnā kāps arī viesi no Gruzijas – vīru vokālais kvartets «St. Panteleimon Chanters». Koncertā būs dzirdami gan garīgās, gan laicīgās mūzikas dziedājumi, kas skaņkārtās sasauksies ar Raimonda Tigula jaundarbiem «Rīgas Saksofonu kvarteta» un profesionālā stīgu kvarteta «Sinfonietta Rīga» izpildījumā.

Foto: AFP /LETA

Grupa «Prāta vētra» šonedēļ uzstāsies Daugavpils pilsētas svētkos Vienības laukumā 8.jūnijā plkst. 21:00, bet jau pāris nedēļas vēlāk «Prāta vētra» dosies uz Igauniju, kur kopā ar igauņu grupu «Ewert and The Two Dragons» piedalīsies Pērnavas «Watergate» festivālā. Paralēli vasarā gaidāmajiem koncertiem «Prāta vētra» jau piekto gadu organizē amatieru čempionātu minifutbolā «Mītava Open».

Foto: publicitātes

Baltijas valstīs, tai skaitā arī Latvijā, pēdējo gadu laikā ir atīstījusies instrumentālās elektroniskās mūzikas producentu (tā saucamo «bītmeikeru»), paaudze. Lai nākotnē veicinātu šo tendenci, jaunās mūzikas atbalsta grupa un izdevniecība «Dirty Deal Audio» sadarbībā ar lietuviešu bītmeikeru kustības galveno virzītājspēku — kolektīvu «Renegades Of Bump» — sāk «Bītmeikeru dienas» tradīciju Latvijā. «Bītmeikeru dienas» aktivitātes norisināsies divās daļās: sākot ar 18:30 — latviešu bītmeikeru / elektroniskās mūzikas mūziķu skates (showcase). Pasākums norisināsies «Urban Poetry» nedēļas nogales ietvaros, «Totaldobže» mākslas centra jaunajā koncertzālē, VEF teritorijā. Durvis atvērtas no plkst. 18:00.

Foto: publicitātes

Igo, Aivars Hermanis un Ēriks Upenieks ir apvienojušies akustiskā koncertu programmā «Tu esi atnākusi...» un viesojas Latvijas pilīs un muižās. Ar publikas aplausiem tika aizvadīts koncerts Mālpils muižā. Koncerti turpināsies 7.jūnijā plkst.19.00 Jaunpils pilī un saulgriežu noskaņas sagaidīsim Annas muižā «AnnasHotel» 20.jūnijā plkst.19.00. Kontrabass, ģitāra un balss - šādā romantiskā un vīrišķīgā skanējumā koncerts pirmo reizi izskanēja Valentīna dienā Reiterna namā un iemantoja lielu publikas atsaucību.

Izrādes

Foto: Nacionālais teātris

7. jūnijā ar izrādi «Latgola.lv» Nacionālais teātris viesosies Madonas kultūras namā. Danskovītes «Latgola.lv» ir absolūta pēdējo gadu rekordiste, tai nospēlētas jau vairāk nekā 100 izrādes. Mūsdienu dzīves straujajā tempā un dažādo piedāvājumu pārpilnībā 100 nospēlētas izrādes ir rekordliels skaitlis. Latgaliešu vitalitāte, kolorītie tipāži, komiskas sadzīves situācijas, mīlestības peripetijas par spīti pensijas gadiem – ir tas, kas skatītāju saista. Lomās: Uldis Dumpis, Dace Bonāte, Anna Klēvere, Daiga Gaismiņa, Daiga Kažociņa, Indra Burkovska, Voldemārs Šoriņš, Līga Liepiņa, Gunta Virkava, Gundars Grasbergs, Valdis Zilveris un Mārtiņš Egliens.

Foto: publicitātes

Antonija, Ābrams, Tomuļu māte, Joske, Aleksis - visa plašā Silmaču saime jau sāk rosīties līgošanai un tradicionālajām Leļļu teātra «Skroderdienām Silmačos», kurās Blaumaņa tēlus atveido lauku sētas dzīvnieku lelles. Izrādes dziesmas aranžējis Valdis Zilveris, bet lomās redzēsim visu Leļļu teātra aktieru ziedu: Antonijas jeb Silmaču saimnieces lomā iejutīsies Lienīte Osipova, Aleksis būs Artūrs Putniņš, Kārlēns - Miķelis Žideļūns, Elīna - Baiba Geķe, Pindaks - Daumants Švampe, Pindacīša - Silvija Bitere, Ieviņa - Santa Didžus u.c. Silmaču sēta Leļļu teātrī skatītājiem būs atvērta četras dienas: 7., 14., 16. un 20. jūnijā plkst. 18:30.

Foto: publicitātes

8. jūnijā plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī būs skatāms unikāls deju grupas RITMS koncerts, kurā skatītājiem tiks piedāvātas dejas no pasaulē slaveniem mūzikliem. Koncerts «Lai dzīvo mūzikli» ir mūsu veltījums mūziklu horeogrāfijai, kura, mūsuprāt, ir ļoti atvērts, iedvesmojošs un pozitīvs žanrs. Koncertā piedalās gan deju grupas RITMS pamatsastāva dejotāji, gan arī studijas dejotāji, veidojot īpaši krāšņu un aizraujošu mūziklu deju kolāžu. Deju grupas RITMS 50 dejotāji vecumā no 8 līdz 30 gadiem izpildīs dejas no tādiem pasaulē slaveniem mūzikliem kā Cabaret, Dancing, Notre Dame de Paris, Nine, Chicago, Moulin Rouge, Hairspray, Saturday night fever u.c.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu