Kas tik nav jāiztur Rīgas pirmajai lēdijai Jeļenai Ušakovai! (139)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pirmajai lēdijai Jeļenai Ušakovai priekšvēlēšanu laiks bija dubultā saspringts, jo paralēli vēlēšanu reklāmas kampaņām un Rīgas mēra Nila Ušakova tikšanās reizēm ar vēlētājiem, kurās Jeļena iesaistījās, simpātiskā mēra dzīvesbiedre rakstīja maģistra darbu, ko jau nākamajā nedēļā aizstāvēs Latvijas Universitātē.

Pēc tam, kad vēlā nakts stundā bija kļuvis zināms, ka Rīgā pašvaldību vēlēšanu līderpozīcijas pieder «Saskaņas centra»/«Gods kalpot Rīgai» (SC/GKR) kopējam sarakstam, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» pārdomās par vēlēšanu laiku un dzīvesbiedra panākumiem dalījās Rīgas pirmā lēdija Jeļena Ušakova.

Rīgas mēru Nilu Ušakovu priekšvēlēšanu laikā ļoti atbalstīja arī viņa padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa
Rīgas mēru Nilu Ušakovu priekšvēlēšanu laikā ļoti atbalstīja arī viņa padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa Foto: Felīcija Vērzemniece

Gaidot vēlēšanu rezultātus, «Saskaņas centra»/«Gods kalpot Rīgai» (SC/GKR) partijas biedri, radi un atbalstītāji pulcējās Rīgas centrā esošās viesnīcas «Radisson Blu Hotel Latvija» otrā stāva konferenču zālē. Arī Jeļena atzina, ka sajutusi sasprindzinājumu, gaidot vēlēšanu rezultātus. «Partijas reitingi bija diezgan augsti, tādēļ gaidīt kaut ko citu nebija pamata. Vienkārši gaidīšanas process pats par sevi rada sasprindzinājumu, domājot - nu cik tad būs, 55 vai 60%? Protams, mēs dabūsim vairākumu, bet cik būs šis pārsvars. Lai gan zini, ka būs labi rezultāti, gaidīšana šajā procesā ir pats trakākais,» teic Rīgas pirmā lēdija.

Jeļena Ušakova vēlēšanu naktī bija saposusies vasarīgā kostīmā
Jeļena Ušakova vēlēšanu naktī bija saposusies vasarīgā kostīmā Foto: Santa Sergejeva

«Priekšvēlēšanu laikā, kad mēs ar Nilu braucām tikties ar vēlētājiem, man palīgā nāca brīvprātīgo jauniešu grupa. Tie bija patiesi entuziasti, kas gribēja palīdzēt. Braucām uz dažādu māju pagalmiem, kuros izvietojām teltis un runājāmies ar cilvēkiem. Cilvēki bija ļoti pozitīvi, nāca klāt un katrā mājas pagalmā, kur viņš bija, dāvināja Nilam ziedus. Protams, nāca cilvēki, lai izteiktu savas problēmas, bet man liekas, ka lielākoties nāca, lai vienkārši Nilam paspiestu roku un pateiktu paldies. Tas arī deva sajūtu, ka viss būs labi,» atklāj Jeļena.

«Es šajā laikā Latvijas Universitātē starptautiskajā ekonomikā un komercdiplomātijas virzienā rakstīju maģistra darbu par korporatīvo sociālo atbildību telekomunikāciju sfērā. Jau esmu pabeigusi maģistra darbu un nākamajā nedēļā man ir aizstāvēšana,» viņa teic.

Jeļena pret dzīvesbiedru izturas ar īpašu maigumu, ik pa brīdim noglāstot viņa plecu vai apskaujot
Jeļena pret dzīvesbiedru izturas ar īpašu maigumu, ik pa brīdim noglāstot viņa plecu vai apskaujot Foto: Santa Sergejeva

Tieši tādēļ, ka vajadzēja iesaistīties gan priekšvēlēšanu kampaņā, atbalstot vīru un rakstot maģistra darbu, Jeļenai priekšvēlēšanu periods bija dubultā saspringts. «Jo vairāk dari, jo vairāk var izdarīt,» viņa piebilst.

Tiesa gan, stresa šajā periodā Ušakovu pārim vairs neesot, jo abi kopā piedzīvojuši trešās vēlēšanas. «2009. gada pašvaldību vēlēšanas, tad Saeimas ārkārtas vēlēšanas 2011. gadā, kad Valdis Zatlers atlaida Saeimu un Nils tolaik bija slimnīcā. Tādēļ var teikt, ka mums jau ir pieredze un nu zinām, kā sagaidīt vēlēšanas. Vienkāršāk arī, ka apkārt ir pazīstami cilvēki, kas grib sasniegt vienu un to pašu mērķi, un tu redzi, ka neesi viens un tev ir komanda,» atklāj Jeļena.

Komentāri (139)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu