Vērmanītī atklāts lustīgais «Alus festivāls» (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Trīs dienu garumā 24. - 26. maijā Rīgā, Vērmanes dārzā norisinās Latvijas Alus festivāls jeb «Latvia Beerfest 2013». Festivālam šis jau ir trešais gads, un cilvēku atsaucība ir liela. Festivālā iespējams nobaudīt ikvienu Latvijas lielāko alus darītavu brūvēto alu, kā arī dažādas piedevas pie alus – šašliku, čipsus, desiņas.

Festivālu atklāja «Suitu sievu» dziedājums, dažādu alus darītavu īpašnieku un valstsvīru apdziedāšana. Festivāla atklāšanas ceremonijā lielo alus mucu pasākumā ieveda zirgs pūtēju orķestra pavadībā, mucu no ratiem izcēla un uz galda novietoja spēcīgākie pasākuma apmeklētāji.

Vēlāk pēc oficiālās daļas ikvienam apmeklētājam bija iespēja baudīt dziru no lielās 150 kilogramu smagās alus mucas. Alu no lielās mucas baudīja arī «Suitu sievas».

Pasākumā viesu statusā varēja manīt tautā populāro komiķi Jolandu Suvorovu, bet par alus festivāla seju kļuvis Raimonds Bergmanis, kurš pasākuma vadīšanas grožus nodevis Armanda Simsona rokās.

Pasākuma apmeklētāju vidū dominēja vīrieši, bet bija manāmas arī daudzas daiļā dzimuma būtnes, kuras nekautrējās baudīt alu no lielajiem alus kausiem.

Festivāla ietvaros iespējams pie ieejas iegādāties alus kausu, kas dod iespēju iet pie jebkura alus darītāja un iegādāties, lai nobaudītu, jebkuru alus šķirni par nieka četrdesmit santīmiem.

Ikviens alus darītājs un bārs, kurš bija ieradies Vērmanes dārzā, lai piedalītos festivālā, izdomāja savu pieeju, kā piesaistīt klientus, bija gan oficiantes interesants tērpos, gan mūziķu uzstāšanās mini koncertos, gan dažādi interesanti ēdieni un bārmeņu šovi.

Kā interesantāko pasākuma atrakciju var minēt alus masāžu pēdām, kuru steidza izmantot daudzas dāmas.

Pasākums Vērmanes dārzā norisināsies trīs dienas, un jautrība trīs dienu garumā nebeigsies ne mirkli.

Piesātināto sestdienas programmu jau no plkst. 10 ieskandinās radošo bērnu un jauniešu studija «Zvaigžņu sala», temperamentīgā muzikālā apvienība «Čigānzēni», uzstāsies kantrimūzikas grupa «Klaidonis», atraktīvais akordeona virtuozs Sergejs Ivanovs, kā arī jauniešu mūziķu grupas «The Twins Peek, «Neon Saturdays», «2tie» un daudzi citi. Dienu noslēgs populārās jauniešu grupas «PeR» (no pl. 21:00) un «Bermudu divstūris» (no pl. 22:00)

Arī svētdienas programma būs gana blīva. Rīta cēliens tiks atvēlēts bērnu muzikālām rotaļprogrammām, no plkst. 14 uzstāsies populārā grupa «Triānas parks», savukārt vēlāk būs skatāms komiķes Jolandas SUVOROVAS humoršovs, kabarē apvienība «Gapoljeri», grupa «Useful» un daudzi citi mākslinieki un mūziķu apvienības. Festivāls noslēgsies ar leģendārās grupas «Pērkons» uzstāšanos, kas Vērmanes dārzā koncertēs savas Latvijas tūres «Sapumpurots zars» ietvaros.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu