Fotoreportāža: Busulis prezentē albumu «Citāc» (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šodien, 14. maijā, Vērmanes dārzā Intars Busulis kopā ar «Abonementa orķestri» prezentēja savu jauno albumu «Citāc», kas ieturēts eksperimentālās popmūzikas stilā. Šis ir dziedātāja Intara Busuļa trešais oficiālais studijas albums.

Albumā iekļauti četrpadsmit skaņdarbi, kuriem mūzikas autori ir Intars Busulis un Kārlis Lācis, muzikāli albums ir ļoti bagātīgs, tajā dominē popmūzikai netipisku mūzikas instrumentu solo - tādu kā trombons, saksofons, klarnete, kontrabass un tuba. Trombonu, protams, spēlē pats Intars.

Albuma tapšanā un arī koncerta laikā mūziķim palīdzēja grupa «Abonementa orķestris», kurā spēlē tādi Latvijas mūziķi kā Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Gints Pabērzs, Andris Grunte, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Mārcis Auziņš un Raivis Māgurs.

Kā novēroja TVNET, prezentācijas koncerts bija svētki visiem iesaistītajiem mūziķiem un, cilvēku ovāciju pavadīti, viņi izlika visas savas prasmes un emocijas uz skatuves. Koncerta apmeklētāji atbalstīja mūziķus ne tikai ar aplausiem, bet arī dziedāja līdzi, kad Intars to lūdza.

Jaunā mūzikas albuma tekstu autori ir Andris Akmentiņš, Reinis Runcis, Kārlis Vērdiņš, Anna Auziņa un Jānis Elsbergs. Prezentāciju apmeklēja arī albumā daudzuma ziņā dominējošais dziesmu autors Jānis Elsbergs un noraudzījās grupas un Intara muzicēšanā ar smaidu.

«Dziesmas ir ieturētas dažādās noskaņās, ir gan priecīgas dziesmas, gan par seksu, gan par bērēm, tā ka emociju gamma ir dažāda, par to parūpējas gan mūzika, gan dziesmu teksti,» albuma noskaņu raksturo Busulis.

Uz jautājumu, kas tieši šo albumu padara īpašāku par jau iepriekš izdotajiem, dziedātājs atbild, ka galvenais ir, lai muzikāli katrs nākamais albums ir soli priekšā iepriekšējam, un ar albumu «Citāc» viņš jūt, ka darbs ir izdarīts godam.

Albuma bezmaksas prezentācijas koncerts norisinājās Vērmanes dārzā, kur ikviens interesents varēja baudīt dziedātāja vokālo sniegumu.

Koncerta apmeklētāju vidū bija arī Intara muzikālie kolēģi meiteņu grupa «Lady's sweet» un dziedātāja Aija Andrejeva, kā arī dziedošais aktieris Artūrs Skrastiņš un telekanāla TV3 ziņu diktore Agnese Vārpiņa.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu