«PeR» puiši rādīs ko Eirovīzijas vēsturē nebijušu (78)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Grupas «PeR» puiši Zviedrijas pilsētā Malmē notiekošajā Eirovīzijā jūtas kā zivis ūdenī. Pēc vakardienas Eirovīzijas atklāšanas un sarkanā paklāja šīs dienas zviedru preses slejas rotā raksti un grupas «PeR» fotogrāfijas. Pat Eirovīzijas dziesmu konkursa režisors atzinis, ka «PeR» Eirovīzijā darīs ko tādu, kas šā dziesmu konkursa vēsturē būs pirmo reizi.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» grupa «PeR» no Malmes ziņo, ka mēģinājumos, Eirovīzijas oficiālajā atklāšanas burziņā un ejot pa sarkano paklāju piedzīvojuši neaizmirstamus mirkļus. «Uzslavas tiek bārstītas no visām pusēm. Eirovīzijas dziesmu konkursa režisors vakar pateica, ka ir priecīgs par otrā pusfināla atklāšanas dziesmu - «Here We Go». Viņam patika mūsu priekšnesums kopumā. Režisors atzīmēja, ka «PeR» darīs ko tādu, kas Eirovīzijas dziesmu konkursa vēsturē būs pirmo reizi. Skaņa super, balsis skaļas, esam apmierināti ar šobrīd padarītā darba rezultātu,» savās sajūtās pirms atbildīgās uzstāšanās visas Eiropas priekšā dalās grupas «PeR» dalībnieki Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis.

Zviedru prese raksta par grupu "PeR"
Zviedru prese raksta par grupu "PeR" Foto: Sejas.lv

Savukārt grupas «PeR» menedžere Daiga Eilande jau publiskojusi pirmās izjūtas pēc svinīgās Eirovīzijas atklāšanas ceremonijas. «No milžiem līdz skatuves dīvām, tā var teikt par vakardienas Eirovīzijas oficiālo atklāšanu. Ceremonija bija iespaidīga, viss notika Malmes Operā, Malmes operas simfoniskā orķestra pavadībā. Bet sākumā gājiens pa sarkano paklāju. Visi konkursanti līdz paklājam tika atvesti ar limuzīniem, tad svinīga izkāpšana, uz lieliem ekrāniem tiek parādīts īss video no konkursanta dziesmas reklāmas rullīša, tad fotografēšanās pie oficiālajiem Eirovīzijas stendiem un 100 metru garais gājiens pa sarkano paklāju. Abpus paklājam stāvēja dažādu valstu mediji, radio, prese, TV un fani, fani, fani.

«PeR» no limuzīna izkāpa ap 19:15, bet līdz operas vestibilam nokļuva tikai 20:30. Viņi bija nemitīgā preses uzmanības centrā, puišus raustīja uz visām pusēm gan dažādi mediji, gan fani. «PeR» sniedza it kā īsās intervijas, kuras finālā nebija nemaz tik īsas. Viņiem lūdza dziedāt, bītot, demonstrēt tērpus - puiši bija Indras Salcevičas uzvalkos, sniegt autogrāfus.»

Grupas "PeR" puiši fotografējas ar savu konkurenti no Lielbritānijas, mūzikas veterāni Boniju Taileri
Grupas "PeR" puiši fotografējas ar savu konkurenti no Lielbritānijas, mūzikas veterāni Boniju Taileri Foto: Facebook

Jau vēlāk ceremonijas laikā grupa «PeR» satika pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāju, zviedru dziedātāju Lorīnu, kā arī šā gada dalībnieci no Lielbritānijas, velsiešu mūzikas veterāni Boniju Taileri.

"PeR" savos krāšņajos tērpos bildējas arī ar pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāju Lorīnu
"PeR" savos krāšņajos tērpos bildējas arī ar pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāju Lorīnu Foto: facebook.com

«Ceremoniju atklāja Malmes operas simfoniskais orķestris, izpildot Eirovīzijas dziesmu konkursa tituldziesmu, vienreizēji! Zāle auro, skudriņas skrien pār kauliem, iespaidīgi, tad īsa sākuma uzruna un atkal orķestris ar mūsdienīgu baleta interpretāciju par Lorīnas dziesmu «Euphoria», skudriņas pārskrien. Savā starpā runājam, ka Eirovīzijai ir laiks pāriet uz 100 procentu «dzīvo» formātu. Zāle ceļas kājās, aplaudē, grandiozas sajūtas. Nākamie uzstājas Malmes mūzikas akadēmijas studenti ar Eirovīzijas iepriekšējo gadu uzvarētājdziesmu popūriju. Jautri un interesanti, aplausi un ovācijas, mūzika vieno, gan horvāts, gan turks, gan latvietis, igaunis, pilnīgi visi dzied līdz un plaudē. Kolosāli. Ir simtprocentīga sajūta, ka esam godam atklājuši Eirovīziju. Tālāk ceļš ved uz ballīti, bet tauta negrib izklīst, tā kopības sajūta nebeidzas, atkal fotografēšanās, iespaidu apmaiņa, saldumu degustēšana un muzicēšana. Operas vestibila klavieres jau tiek iemēģinātas,» pārdzīvojumos dalās «PeR» menedžere Daiga.

Komentāri (78)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu