80-tie: desmitgade, kas mainīja pasauli (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kanāla «National Geographic» jaunais raidījumu cikls «80-tie. Desmitgade, kas mainīja pasauli» ir kas vairāk par vēsturisku atskatu uz laika periodu. Tas ir krāšņs un interaktīvs vēstījums, pārpilns aizraujošiem stāstiem un leģendāru personību liecībām par globāla mēroga pārmaiņām un notikumiem astoņdesmitajos gados ASV.

Astoņdesmitie gadi Amerikā bija laika posms, kad pārmaiņas politikā un zinātnē, radošas biznesa idejas, jaunrade tehnoloģijā, modē un mūzikā uz visiem laikiem mainīja cilvēku uztveri, dzīvesveidu, uzskatus un vērtības.

Raidījumu cikla pirmā sērija ieskicē desmitgades sākuma visai drūmo politisko un ekonomisko situāciju – ieildzis Aukstais karš ar Padomju Savienību un Amerika grimst ekonomiskā depresijā. Nepieciešamība izlauzties no bezcerīgās situācijas kļūst par iemeslu neskaitāmajām revolūcijām – zinātnē, tehnoloģiju attīstībā un ražošanā, politikā, modē, mūzikā un šovbiznesā.

Foto: publicitātes

Tika pieļautas arī grandiozas kļūdas, jo slavas spožums, iepriekš neiedomājamas, galvu reibinošas naudas summas, kuras pēkšņi bija iespējams nopelnīt, un revolūciju aizsācēji biznesā un izklaides industrijā sev līdzi atnesa arī

nepiesātināmu lieluma māniju un «Dieva kompleksu».

Amerika kļuva par globāla mēroga lielveikalu un kapitālisma galvaspilsētu.

Foto: publicitātes

Kanāls «National Geographic» piedāvā skatītājiem savdabīgu un jēgpilnu atskaiti, krāšņu un pilnvērtīgu desmitgades biogrāfiju. Šajā raidījumu sērijā ar saviem stāstiem un pagātnes notikumu izvērtējumu piedalās vairāk nekā četrdesmit pasaules slavu ieguvušu astoņdesmito gadu kino, mūzikas un šovbiznesa spīdekļu. Viņu vidū kulta seriāla «Dinastija» galvenās lomas atveidotāja Džoana Kolinsa, politiski aktīvā kinopasaules leģenda Džeina Fonda, pasaulslavenais modes dizainers Kalvins Kleins, kinorežisors Olivers Stouns un vēl daudzi citi.

Raidījumu cikla aizkadra tekstu ir

ierunājis populārais televīzijas un kino aktieris Robs Lovs.

Viņa dalību raidījumā īpašu padara 80. gados iegūtā sliktā puiša slava, kas viņu pavada joprojām.

«80-tie. Desmitgade, kas mainīja pasauli» sešas sērijas kanālā «National Geographic» būs skatāmas katru dienu no 19.maija pulksten 20:00. Visu sēriju atkārtojums – 26.maijā no pulksten 11:00.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu