Lūsis iestudē izrādi par jauniešu seksualitāti (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisors Ivars Lūsis kopā ar Leļļu teātra aktieriem patlaban iestudē izrādi jauniešiem no 14 gadu vecuma – Franka Vēdekinda lugu «Pavasara atmoda», kas pirmizrādi piedzīvos 17.maijā.

Vēdekinda lugas iestudēšana turpina Ivara Lūša iesākto jauniešu auditorijai veltīto tēmu loku. Pērn Leļļu teātrī iestudēta izrāde «Neaiztiec mani!», 2009.gadā teātra «Skatuve» iestudējums «Miskastes bērns» pēc Ž. Vilsones stāsta motīviem, kā arī 2007.gadā Liepājas teātrī uzvesta izrāde «Bērniņi», kas idejiski runā par vienotu tēmu – «bērna integrācija kopējā pasaules ainā, ģimenes nozīme bērna mūžā».

«Neskatoties uz to, ka luga tapusi 1901. gadā, izrāde ir iecerēta kā mūsdienīga pasaka tīņiem un viņu vecākiem, kā stāsts par pasaules un sevis izzināšanu, sevis un līdzcilvēku iepazīšanu. Pavasaris ir laiks, kad mostas daba, līdz ar to arī cilvēks; izrādes galvenie varoņi ir tīņu vecumā - savā «dzīves pavasarī», kad viņi atplaukst, viņos mostas dziņas, kas varbūt vakar vēl bija svešas.

Izrādē vieglā un rotaļīgā formā tiks runāts par seksualitāti, kura, ja reizēm netiek laicīgi apzināta, var izvērsties diezgan postošās lietās.

Tāpat ļoti liels akcents tiks likts uz jauniešu un vecāku sasvstarpējajām attiecībām - cik ļoti svarīga nozīme ir atklātībai un mākslai uzticēties,» stāsta režisors.

Izrādes radošo komandu veido arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš un tērpu māksliniece Ieva Veita. Viņu radītajā vizuālajā noformējumā organiski apvienosies scenogrāfijas lakoniskums, 19./20. gs. mijas simbolisms un Vakareiropai raksturīgi, etnogrāfisko motīvu iedvesmoti tērpi.

Izrādes mūzikas autors ir komponists Silvestrs Zemgals, kurš veidojis arī izrādes «Neaiztiec mani!» skanisko noformējumu.

Izrādē lomās būs redzami gan latviešu, gan krievu trupas aktieri - Daumants Švampe, Miķelis Žideļūns, Edgars Kaufelds, Aleksandrs Jonovs, Artūrs Putniņš, Lienīte Osipova, Dana Lāce, Santa Didžus, Valdis Vanags, Dace Vītola, Aleksandra Bruner, Jūlija Meščerjakova, Audra Pētersone un Pēteris Šogolovs.

Pirmizrāde (un arī vienīgā izrāde šajā sezonā) Leļļu teātra Lielajā zālē 17. maijā pl. 18:30.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu