Uz «Pestivals» skatuves: Angel (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais Lielbritānijas R’n’B žanra pārstāvis Endžels (Angel) 15. aprīlī klausītājiem nodevis savu pirmo studijas albumu «About Time», kura atbalsta turnejas ietvaros viesosies arī Rīgā, festivālā «Pestivals». Tieši pirms albuma laišanas apgrozībā mākslinieks pirmo reizi atklāti sācis runāt par laiku, kas pavadīts ieslodzījumā, un tā atstāto iespaidu uz mūziķa turpmāko karjeru.

Lai arī latviešu klausītājiem Endžels, īstajā vārdā Sirach Charles, vēl nav iepazīts, Lielbritānijā un Rietumeiropā jaunais mūziķis ir pietiekami plaši zināms. Tādi pasaules slavu ieguvuši mākslinieki kā Frenks Oušens (Frank Ocean), Šerila Koula (Cheryl Cole) un Eds Šīrans (Ed Sheeran) jauno mākslinieku sauc par vienu no saviem mīļākajiem šā brīža izpildītājiem. Ar savu pirmo singlu karjerā - «Go In, Go Hard» Endžels spējis iekarot 14. vietu Lielbritānijas R’n’B mūzikas aptaujā, bet ar nākamo singlu «Wonderful» ieņēmis jau pirmo vietu R’n’B un devīto vietu Lielbritānijas skaņdarbu kopējā aptaujā. Ar nesen iznākušo albumu mūziķis plāno iegūt stabilu vietu starp Eiropas R’n’B žanra pārstāvjiem. Šā albuma koncertturnejas ietvaros mākslinieks pirmo reizi viesosies arī Baltijā – Latvijā, populārās mūzikas un kultūras festivālā «Pestivals», kas šovasar norisināsies Mežaparkā 12. un 13. jūlijā.

thisisangel.com

Pie saviem lielākajiem iedvesmas avotiem mūziķis min tādus māksliniekus kā Timbalands un Dru Hill, tomēr Endžela aizraušanās ar mūziku aizsākusies jau ļoti agrā vecumā. Mākslinieka tēvs bijis taustiņinstrumentālists tādās plaši pazīstamās regeja grupās kā «Aswad» un «Luciano», tāpēc jau bērnībā puisim bija iespēja apgūt dažādu mūzikas instrumentu spēli un darboties ar mūzikas ierakstu iekārtām. Jau desmit gadu vecumā Endžels kļuvis par daļu no tēva veidotās ģimenes regeja grupas – «The Charles Family». Grupa ieguvusi ievērojamu popularitāti, un 2004. gadā par ģimenes ansambli izveidota dokumentālā filma «One Life». Drīz pēc tam «The Charles Family» projekts izjucis, bet jaunais mūziķis iesaistījies skaņdarbu producēšanā, kļūstot par līdzautoru virknei panākumus guvušu popmūzikas izpildītāju skaņdarbiem, kā Piksijas Lotas (Pixie Lott) un Džeisona Derulo (Jason Derulo) kopdziesmai «Coming Home», un «Roll Deep» izpildītajai «Green Light».

Jaunais albums «About Time» iznācis 15. aprīlī, bet jau labu laiku pirms tam mākslinieka mājas lapā bija iespējams noklausīties fragmentus no tajā ietvertajām dziesmām, kā arī paša mūziķa komentārus par albuma saturu un māksliniekiem, ar kuriem notikusi sadarbība ieraksta tapšanas laikā. Neskatoties uz to, ka šis ir tikai pirmais Endžela studijas albums, tā tapšanā mākslinieks sadarbojies ar tādiem populāriem R’n’B žanra pārstāvjiem kā Frenks Oušens un «George the Poet».

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd Endžels var atļauties dzīvi Londonas centrā un nodrošināt sevi ar visu nepieciešamo, tomēr ceļš līdz panākumiem nav bijis viegls. Jaunajam albumam iedvesmu mūziķis guvis, astoņus mēnešus pavadot ieslodzījumā 2008. gadā. Apstākļu sakritības dēļ Endžels ticis apsūdzēts laupīšanā, un laiks līdz tiesas spriedumam bijis jāpavada aiz cietuma restēm. Tas devis iespēju pārdomāt dzīves vērtības un sniedzis ļoti daudz brīvā laika sava radošā talanta attīstībai. Pēc tam, kad ar tiesas spriedumu Endžels ticis atzīts par nevainīgu, topošais mākslinieks sācis patstāvīgu dzīvi Londonā, lai pilnībā pievērstos savu muzikālo ideju realizēšanai. Pateicoties savai neatlaidībai, pavisam drīz ambiciozais mūziķis ieguvis iespēju ierakstīt pirmo singlu, ar ko pēcāk iekarojis nacionālo mūzikas topu virsotnes.

Endžels atzīst, ka nevienam nenovēl nonākt situācijā, kas var novest līdz ieslodzījumam, tomēr ir pateicīgs par mēnešiem, kas pavadīti aiz restēm, jo tie likuši jauneklim atrast īsto dzīves aicinājumu – mūziku. Mākslinieks spēj ļoti labi iejusties citu jauniešu ādā, kam dzīvē nākas saskarties ar neparedzētām grūtībām, tāpēc paralēli radošajai darbībai aktīvi nodarbojas ar jaunu, talantīgu mūziķu atbalstīšanu karjeras sākšanas posmā, kā arī iesaistās labdarībā, atbalstot sava vecuma cilvēkus, kas tikko iznākuši no ieslodzījuma.

Dziesmas no Endžela jaunā albuma iespējams noklausīties jau no 15. aprīļa, bet tajā ietverto skaņdarbu izpildījumu koncertā būs iespējams dzirdēt festivālā «Pestivals», uz kuru biļetes nopērkamas jau šobrīd «Biļešu Servisa» tīklā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu