Bergmanis ieņemamā amata dēļ nevar vadīt alus svētkus. Viņa vietā Simsons (20)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Šopavasar no 24. līdz 26. maijam Rīgā, Vērmaņdārzā norisināsies jau trešais starptautiskais alus festivāls «Latviabeerfest», kurā šogad notikušās būtiskas izmaiņas. Festivāla vadītāja stafeti TV3 «Superbingo» vadītāja un Rīgas «Dinamo» tehniskā direktora Armanda Simsona rokās nodevis spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš sava ieņemamā amata dēļ atvadījies no alus svētku vadīšanas. Tiesa gan, Bergmanis iecelts par šā festivāla patronu.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Armands Simsons teic, ka jebkuram festivālam, pasākumam, sarīkojumam, pat dziesmu un deju svētkiem nepieciešams vadītājs, kas piesaka programmu, uzmundrina skatītājus. «Pasākuma vadītājs ir gluži kā lielceļa diriģents. Kā mani bērni dzied - «Labais ceļa luksofors, labais ceļa direktors!» - tad nu es šoreiz būšu alus festivāla labais direktoriņš,» savu jauno pienākumu raksturo Simsons.

Tā kā Raimonds Bergmanis šo festivālu vairs nevar vadīt sava jaunā sportiskā amata pienākumu dēļ (viņš ir Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents), tad stafeti viņš nodevis atraktīvā pasākumu vadītāja Simsona rokās. «Pirms daudziem gadiem, kad vēl Raimonds pats aktīvi startēja spēkavīru čempionātos pasaulē un organizēja spēkavīru čempionātus šeit Latvijā, viņš mani uzrunāja, jo biju viņam iepaticies un vadīju pat spēkavīru sacensības. Pasākumu vadīšanas lauciņā esam kolēģi. Vadītāju cunfte nav vēl nodibināta, bet viens par otru visu zinām un mūsu telefona numuri staigā riņķī apkārt. Un labās atsauksmes jau nepaliek nepamanītas. Šajā gadījumā, kad Raimonds pats vairs nevar vadīt alus festivālu, viņš ieteica manu kandidatūru. Esmu neapskaužamā situācijā, jo cilvēkiem šis festivāls asociējas ar daudz alus, kā arī Bergmani. Man jau liekas, ka Raimonds Bergmanis ir sinonīms vārdam alus, jo viņš ir spēcīgs, ar pārliecību un gruntīgs. Es mazliet mazāks esmu par Raimondu, kaut gan arī nekāds mazais neesmu. Centīšos uz sevi liktās cerības attaisnot. Skaidrs, ka tas nav viegls uzdevums, jo trīs dienas pēc kārtas ir jānotur skatītāju uzmanība. Jālūdz gan alus Dievs, gan laika Dievs, lai laika apstākļi festivāla dienās ir labvēlīgi. Nu, ja līs lietus, tad domāsim, ko darīt. Rīkosim slapjo tēkreklu konkursu,» savas domas pauž Simsons.

(No kreisās) Armands Simsons no Raimonda Bergmaņa rokām saņem alus svētku vadītāja āmuru
(No kreisās) Armands Simsons no Raimonda Bergmaņa rokām saņem alus svētku vadītāja āmuru Foto: Santa Sergejeva

Iepazīstinot ar alus festivāla norisi un vadītāju maiņu, Raimonds Bergmanis pat Armanda Simsona rokās nodeva vēsturisku āmuru. «1933. gadā Latvijas valsts prezidents Kārlis Ulmanis dziesmu svētku laikā ar šo āmuru atsita alus mucas spundi. Tādējādi simboliski Bergmanis arī manās rokās ir nodevis stafetes kociņu alus svētku vadīšanai,» piebilst Simsons, kurš atzīst, ka arī viņam, kā jau kārtīgam latviešu vīrietim, garšo alus. «Mēdz teikt, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana. Arī es amatieru līmenī spēlēju hokeju, un pēc spēlēm ar pretiniekiem vienmēr pasēžam un parunājam pie kādas alus glāzes. Man patīk arī karstā vasaras dienā veldzēties ar kādu alus malku. Man patīk arī eksperimentēt un vienmēr nogaršot kaut ko jaunu,» viņš nosaka.

No 24. līdz 26. maijam Rīgā, Vērmaņdārzā notiks trešais starptautiskais alus festivāls «Latviabeerfest». Tajā aicināti piedalīties visi Latvijas alus darītāji un ārzemju alus zīmoli, kuri sastopami Latvijas tirgū. Festivālam jau pieteikušies lielākā daļa pašmāju alus darītāju. Interesi izrādījušas alus darītavas no Lietuvas un Igaunijas.

Alus festivāla patrons Raimonds Bergmanis un "Izklaides producentu grupas 7" vadītājs un alus festivāla producents Aigars Dinsbergs
Alus festivāla patrons Raimonds Bergmanis un "Izklaides producentu grupas 7" vadītājs un alus festivāla producents Aigars Dinsbergs Foto: Santa Sergejeva

Arī šogad alus festivāls būs svētki ikvienam. Festivāls piedāvās ne tikai alu, bet arī jautru izklaidi visai ģimenei vienā no skaistākajiem Rīgas parkiem – Vērmaņdārzā, turklāt laikā, kad siltie vakari sauktin sauks ārā no mūriem.

Uz vairākām skatuvēm katru dienu notiks dzīvās mūzikas koncerti. Pasākuma laikā būs sacensības, konkursi, spēles un viktorīnas. Katra alus darītava piedāvās ne tikai alu, bet arī ēdināšanas pakalpojumus. Plašu ēdienu izvēli nodrošinās Latvijas restorāni un kafejnīcas. Festivāla dienas būs labākais vasaras sākums ne tikai alus mīļotājiem, bet arī citiem pilsētniekiem un pilsētas viesiem.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu