Liepājā viesosies Rīgas Doma zēnu koris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas Latviešu biedrības namā (LLBN) 29.aprīlī notiks Rīgas Doma zēnu kora koncerts. LLBN projektu vadītāja Madara Pūķe pavēstīja, ka kora un solistu izpildījumā skanēs klasiskas miniatūras un latviešu komponistu kora dziesmas pavasarīgās noskaņās.

Rīgas Doma zēnu koris (RDZK) pavasara koncertā izpildīs gan Franča Šūberta, gan Johana Sebastiana Baha "Ave Maria", Georga Filipa Tēlemana "Alleluja" un citu Eiropas komponistu skaņdarbus.

Klausītājus priecēs arī dziesmas "Aicinājums", "Pasaciņa", "Raudoša debess" no Raimonda Paula un Aspazijas dzismu cikla. Repertuārā no latviešu komponistu daiļrades ieļautas arī Zigmara Liepiņa un Jāņa Lūsēna melodijas.

Rīgas Doma zēnu koris

Rīgas Doma zēnu koris Latvijas koru saimē ir viens no aktīvāk koncertējošiem kolektīviem, kura devums 2001.gadā novērtēts ar Lielo mūzikas balvu. 2000.gadā koris saņēmis gada balvu par labāko mūzikas ierakstu – Uģa Prauliņa un RDZK projektu „Odi et amo”.

2001.gadā RDZK apbalvots ar Kultūras ministrijas atzinības rakstu par kordziedāšanas tradīciju stiprināšanu Ceturtā Starptautiskā zēnu koru festivāla „Rīgas Doms” koncertos Latvijā.

Līdzās sniegumam labdarības akcijās un priekšnesumiem daudzām Latvijā oficiālās vizītēs esošām amatpersonām regulāri notiek kora koncerti gan Latvijas koncertzālēs un baznīcās, gan arī daudzās pasaules valstīs. Koris pabijis Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Francijā, Šveicē, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Amerikā, Kanādā, Japānā, informēja Pūķe.

2010.gada 6.jūnijā Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā uzstājās Baltajā namā, kur par godu Forda teātrim ikgadējo pieņemšanu rīkoja ASV prezidents Baraks Obama un pirmā lēdija Mišela Obama.

ASV pirmais pāris izteikuši atzinību par mazo dziedātāju profesionalitāti un augsto muzikālo sniegumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu