Blogeri stilo! Jaroslava tērps no picu šķēlēm un tirgus somām, bet Deniss siltā kažokā (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Par nupat aizvadītās Rīgas Modes nedēļas spilgtākajiem viesiem kļuvuši divi izdomas bagāti modes blogeri – Deniss Ševeļovs un Jaroslavs Barišņikovs, kurš pats ne vienu reizi vien kā modelis demonstrējis modes dizaineru tērpus. Uz Modes nedēļas noslēgumu Rīgas mākslas telpā Jaroslavs bija izveidojis īpaši oriģinālu tēlu. Viņš bija tērpies garos svārkos, kas darināti no tirgus somām, bet tērpa augšdaļu rotāja picu šķēles.

Atklājot sava spilgtā un ekstravagantā tērpa izcelsmi, sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Jaroslavs Barišiņikovs stāsta: «Pāris dienas pirms Rīgas modes nedēļas apsvēru domu par ēšanas parādībām, diētu lietošanu, lai izskatītos labāk, un to ietekmi uz manu ikdienu. Tā saucamais junkfood diezgan bieži satiek mani uz ceļa, rezultātā padarot mani par ento tauku gramu donoru. Tā kā uzturēt formu nākas bieži, pēc katra apēsta našķīša sevi krietni salamāju. Bet, ilgi iesprūstot darbā, gadās piespiedu kārtā ieskriet kādā picērijā pēc vēlām vakariņām.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pie kārtējā picas gabala atcerējos pagājušā gada Pica Lulū joku, kur tiku rotāts ar picas gabaliem, tādēļ, ilgi nedomājot, ķēros klāt detalizētai tērpa izstrādei.

Piešūt picas šķēles nav nekāda māksla, tā arī radās ideja par caurspīdīgo plēves kokonu. Jautājums, ko lai velk kājās, bija īpaši aktuāls slikto laika apstākļu dēļ. Maxi svārki man likās visvairāk piemēroti vakaram, un, atsaucot atmiņā nākamās ziemas 2013./2014. gada Celiné skati, kurā tika izmantots «pīto tirgus somu» prints, uzreiz zināju, kam zvanīt. Labs draugs un svaigām domām pilns dizainers Dmitrijs Buličevs uzreiz izrādīja interesi par svārku izstrādi. Pāris stundu pastaiga pa Rīgas centrāltirgu, un materiāls svārkiem - somas - tika nogādāts līdz dizainera darbnīcai. Vairāku stundu darbs radījis stīvu, bet ērtu mūsdienīga trenda atspulgu.»

Jaroslavs, kurš bieži apmeklē saviesīgus pasākumus, vienmēr uz citu modīgo ļaužu fona atšķiras ar savu oriģinālu un spilgtu stilu. Vaicājot, vai viņš tērpjas izaicinoši, lai atšķirtos, vai arī tādēļ, lai pievērstu sev fotokameru uzmanību, Jaroslavs skaidro: «Uzmanība nav noteicošais faktors. Ģērbjoties pēc sirds patikas, es jūtos pašpietiekams, pasargāts un individuāls. Brīvība izpausties ir dārga dāvana, ko sev atļauju. Protams, ja tas sekmē paaugstinātu interesi par mani, esmu tikai priecīgs.»

Runājot par ieņemamo amatu un nodarbošanos, Jaroslavs paskaidro, ar ko tad īsti viņš nodarbojas «Modes blogeri, cienītāji, speciālisti un citas kombinācijas. Sevi vērtēt un pierakstīt pie kādas publicistu grupas nevēlos, bet ar lepnumu varu teikt, ka esmu portāla Frontrow.lv galvenais redaktors.»

Pagaidām gan modes lietpratējs nav ķēries pie savas apģērbu līnijas vai kolekcijas radīšanas. «Apģērbu ražošana man nekad nekļūs par prioritāti. Man ļoti patīk vērot ārzemju dizaineru darbus, bet, iespējams, kādu dienu izdomāšu uzražot kaut ko stilīgu un kvalitatīvu,» viņš piebilst.

Vaicājot, kā Jaroslavs vērtē Rīgas modes nedēļas apmeklētāju ģērbšanās stilu, viņš atzīst: «Latvijas iedzīvotājiem piemīt «ģērbšanās tradīcija» un gaumes izjūta. Apmeklējot pasākumus, cilvēkiem rūp, ko par viņiem domās, un tas iedarbina šo mašīnu, ko sauc par modes nedēļas stilīgiem viesiem. Ir pie mums uz ko paskatīties starp modes skatēm. Paaudzēm mainoties, pamanu, ka aizvien vairāk jauniešu izrāda interesi par Rīgas modes nedēļu un vietējo modes tirgu.»

Pagaidām gan Jaroslavs nav apmeklējis citu valstu modes nedēļas, taču apsver iespēju. «Šajā pavasarī pirmo reizi devos uz kaimiņvalstī notiekošo modes nedēļas prototipu - «Mados infekcija» festivālu. Protams, nākotnes plāni ir lieli, modes galvaspilsētu skates un iepazīšanās ar modes metriem, bet cik ātri tas kļūs par realitāti, rādīs laiks,» atzīst Jaroslavs.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu