TVNET ceļvedis: Rango, Gregorian, mākslas medības, pavasaris...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē īpaši aicinām sirdīs sajust pavasari, jo kā nekā pavasara saulgrieži skandināmi šajās brīvdienās! Plašs klāsts pasākumu gaidāmi kā kino mīļiem, tā arī teātra un mākslas gardēžiem. Bet visskaļāk pavasari varēs sadzirdēt tieši daudzveidīgajos mūzikas pasākumos!

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

Turaidas muzejrezervātā 19. martā no plkst. 14.30 līdz 16 tiks svinēta pavasara atnākšana, kas senāk saukta par Lielo dienu, kuras laikā visiem apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Lielās dienas līvu tradīcijas un rituālus. Šogad pavasara saulgriežu sauli sagaidīs arī svētdien, 20. martā, 6 no rīta Arkādijas parkā. Rīta cēlienā paredzēta saullēkta sagaidīšana ar saules dziesmām, pēršanās ar pūpolu zariem, putnu dzīšana, mazgāšanās ūdenī, kas tek pret rītiem, un citi tradicionālie rituāli auglības, veselības un skaistuma nodrošināšanai. Savukārt Bastejkalnā no plkst. 12 līdz 16 notiks Lielās dienas svinēšana – šūpoļu iesvētīšana un šūpošanās, Lieldienu dziesmas un apdziedāšanās, kaujas ar krāsotām olām, rotaļas, sadancošana. Biedrība "Gaismas mija" kopā ar katru piedalīties gribošu Latvijas iedzīvotāju 20.martā plkst. 12:00 rīko pavasara un cilvēku sirds un apziņas atmodas pasākumus. Modināšanas instruments – gongs – attīrošs, jaunam un gaišam dzīves cēlienam ievibrējošs.

Norises vietas

Cēsīs - Pils tornī (plkst. 11.30)

Salacgrīvā – Salacgrīvas pilskalnā

Talsos – Kamparkalna tornī

Ogrē – Lazdukalna tornī

Kuldīgā – Skatu laukumā pie Ventas rumbas

Turaidā – Pilsdrupās (plkst. 13.00, ieejas biļete muzejā – 0.80 Ls)

Rīgā – Bastejkalnā

Foto: publicitātes

20. martā pulksten 12.00 Jūrmalā, Dubultos, ikviens tiek laipni aicināts uz Lieldienu - Zemes, Saules un Ūdens svētkiem Pasaku mājā "Undīne". Piedalās avangarda folkloras grupa "Asni", LU folkloras grupa "Dandari" un Dienvidindijas deju grupa "Bharatnatjam", Druvienas folkloras grupa "Pērlis" un dziedošā Vītolu ģimene, folkloras kopa "Laukam pāri" un "Silavoti", Jūrmalas tautas tradīciju kopas "Skantce" un "Mare", postfolkloras grupa "Baobabs", sadziedāšanās grupa "Rezonanse", apvienības "Ekociemats" un biedrības "Uz viļņa" radošās darbnīcas.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Piektdien, 18.martā, savas pasaules turnejas "The Dark of The Chant Tour 2011" laikā Rīgā, "Arēnā Rīga" uzstāsies grupa "Gregorian". Grupas "Gregorian" dibinātājs, producents un aranžētājs ir Franks Petersons. Līdz "Gregorian" izveidošanai viņš strādāja ar "Enigma", kā arī vēl tagad turpina strādāt ar Sāru Braitmenu. Šā gada martā "Gregorian" sniegs koncertu, prezentējot savu jauno albumu "The Dark of The Chant". Jaunajā albumā iekļautas grupas "AC/DC" dziesmas "Hell’s bells", grupas "Depeche Mode" dziesmas "Stripped", Madonnas dziesmas "Frozen" un daudzu citu pazīstamu melodiju pārstrādātās versijas. Biļetes visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Foto: publicitātes

Šo piektdien, 18. martā, un sestdien, 19. martā, no jauna atvērtajā Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē notiks pašmāju rokgrupas "Pienvedēja Piedzīvojumi" koncerti. Grupa sniegs divas stundas ilgus koncertus, spēlējot savas karjeras lielākos hitus. "Pienvedēja Piedzīvojumi" būs pirmā grupa, kas šajā zālē spēlēs īstu rokkoncertu, kurā nebūs pieejamas sēdvietas... Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv!

Foto: publicitātes

18.martā Bauskā, 19.martā Balvos, 20.martā Ozolniekos koncertos "MĪ-LE-STĪ-BAI" uzstāsies režisors, aktieris un dziesminieks Varis Vētra, prezentējot arī savu dziesmu albumu "Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt...". Koncerti notiks Vara Vētras albuma prezentācijas tūres Latvijā ietvaros. Dziesminieks Varis Vētra šobrīd Latvijā ir populārs un iemīļots mākslinieks - viņa koncerti ir sirsnīgi, uzrunājoši un personiski, tajos veidojas arī lielisks dialogs ar skatītājiem. Paredzēts, ka koncerti vēl notiks 25.martā Smiltenē, 27.martā Aizputē, 3.aprīlī Apē, 8.aprīlī Tukumā, 9.aprīlī Skrundā, 10.aprīlī Limbažos, 14.aprīlī Jēkabpilī, 20.aprīlī Preiļos. Šobrīd saskaņojam koncertu datumus arī Ventspilī, Kuldīgā un citur, arī Latvijas pilīs un muižās. Koncerttūre paredzēta līdz maija beigām.

Foto: publicitātes

18.martā plkst. 18 Valmieras Kultūras centrā notiks jaunā bērnu mūzikas projekta "Brīnumskapis" koncerts, kurā lielus un mazus koncerta apmeklētājus priecēs Kaķītis Laķītis, Deju skolotāja Kode, Meitene Malvīne, Simtkājītis un Māsiņas Puteklītes. Biļetes uz koncertu iepriekšpārdošanā būs nopērkamas Valmieras Kultūras centra kasē. Biļešu cena Ls 2 - 4.

Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē koncertus Rīgā un Liepājā sniegs arvien plašāku atpazīstamību iemantojošais mūziķu kolektīvs no Tallinas – "Kosmofon". Trio kopš 2008.gada veido Martins Laksbergs (Martin Laksberg), Rasmuss Lills (Rasmus Lill), kuri ir galvenie skaņdarbu autori, kā arī Martens Kuningass (Marten Kuningas). Mūziķi sevis spēlētājam apzīmējumu izvēlas uzmanīgi – tas esot "igauņu elektroniskās mūzikas, sci-fi, space un progresīvā roka sakausējums, kura pavadījumā noteikti var arī dejot". Latvijā "Kosmofon" uzstāsies divos koncertos – 18.martā Rīgā, "Nabaklab", bet 19.martā - "Fire Bar" Liepājā.

Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris klasiskās mūzikas cienītājiem piedāvāja jaunu projektu - Kamermūzikas dienas. Tas guva visplašāko klausītāju atzinību, tāpēc martā LNSO aicina vēl uz kamermūzikas koncertiem. 20. marts plkst. 16:00. Metāla pūšaminstrumentu kvintets. Piedalās: Andris Ābelīte (trompete), Gints Ozoliņš (trompete), Artūrs Šults (mežrags), Kaspars Majors (trombons), Raivis Māgurs (tuba), Edgars Saksons (sitaminstumenti).

Foto: publicitātes

Pianisma zvaigžņu festivālā, kas Liepājā notiks no 9.marta līdz 13.martam, pirmoreiz uzstāsies slavenais latviešu pianists Vestards Šimkus. Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Andra Dzenīša speciāli festivālam radītais skaņdarbs. Festivāls šogad notiks 19.reizi, un to kopš 1993.gada rīko LSO. Biļešu pārdošana uz pieciem festivāla koncertiem jau ir sākusies - tās var meklēt visās "Biļešu paradīzes" kasēs un maksā no 3 līdz 12 latiem.

KLUBOS

Foto: publicitātes

Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubs piektdien, 18.martā, svinēs savu 22.dzimšanas dienu. Šoreiz, svinot dzimšanas dienu, īpaši apvienojies klubam tuvu mūziķu bigbends, kura sastāvā uzstāsies Mārtiņš Miļevskis, Dāvis Ābrams, Jānis Ķergalvis, Pēteris Pāss, Dāvis Jurka, Jānis Puķītis, Normunds Piesis, Valters Līcis, Maija Gaile un Atis Zviedris. Visi šie mūziķi arī iepriekš viesojušies uz kluba skatuves, uzstājoties dažādos sastāvos. Studentu kluba jubilejas vakarā apmeklētājus sagaidīs dažādi pārsteigumi, tostarp dzimšanas dienas kūka. Svinības Studentu klubā sāksies plkst.22.

Foto: publicitātes

Kafejnīcas "Leningrad" trīs gadu un grupas "Oranžās brīvdienas" 11. gadu dubultsvinības "Ļeņingradas Brīvdienas" notiks 19.martā "Dirty Deal". Jau otro gadu Vecrīgas leģendārā kafejnīca "Leningrad" un Latvijas turbofolka apvienība "Oranžās brīvdienas" dzimšanas dienu suminās ar vienu karogu un nosaukumu - "Ļeņingradas Brīvdienas". Pasākums norisināsies 19.martā "Dirty Deal" telpās Spīķeros, Maskavas ielā 12. Apmeklētājus gaida gan draudzīgās muzikālās apvienības, gan šovmeņu darbošanās, gan arī neinscenēti pārsteigumi vakara gaitā. Ieeja no 19.

Foto: publicitātes

Piektdien, 18.martā, no plkst. 20 klubā "Melnā piektdiena" (Rīgā, Brīvības 193c) notiks Latvijas Metālmūzikas gada balvas pasniegšanas pasākums. Balsošana par metālmūzikas sasniegumiem 2010.gadā notiek sešās nominācijās: gada labākā grupa, labākais albums, labākais vokālists, labākais mūziķis, labākā jaunā grupa un gada labākā koncertuzstāšanās. Koncertā uzstāsies grupas "Flaying", "Preternatural", "Rebel Riot", "ColdFlame", "Relicseed", kā arī latgaļu melanholiskā roka izpildītājs Sovvaļnīks. Uzstāsies arī balvu nominanti, būs īpaši viesi, kuru vārdi vēl netiek atklāti. Ieejas biļešu cena – Ls 2.

TEĀTRIS

Foto: publicitātes

18. martā notiks režisores Lauras Grozas iestudētās izrādes bērniem "Vārnu ielas republika" pirmizrāde. Lugas autors ir Lauris Gundars, kurš to veidojis pēc Jāņa Grīziņa romāna motīviem. Izrādē spēlēs Lauris Subatnieks (Lūrihs), Kristīne Nevarauska (Mīce), Intars Rešetins (Jāneks), Aldis Siliņš (Peksis), Artūrs Dīcis (Osis), Dainis Grūbe (Kārlēns), Gints Grāvelis (Lips Tulians), Lauris Dzelzītis (Lielā Šprote) u.c.

Foto: publicitātes

Sadarbojoties divām izcilām radošām personībām – dzejniekam un tulkotājam Pēterim Brūverim un komponistam Valtam Pūcem, pēc pazīstamās Rūdolfa Blaumaņa pasakas "Velniņi" motīviem Rīgas Bērnu un jauniešu muzikālajā teātrī RīBēJa MuTe tapis jauniestudējums – mūzikls visai ģimenei "Velniņi". Galvenajās lomās – dziedātājas Aisha un Candy, Dižvelns – mūziķis Niks Matvejevs, Saimniece un saimnieks, bet 2. cēlienā arī Karaliene un Karalis aktrise Leonarda Ķestere-Kļaviņa un operas solists Jānis Apeinis, Laupītāji – operas solisti Imants Erdmans un Andris Lapiņš. u.c. Mūzikla „Velniņi“ izrāde VEF Kultūras pilī (Ropažu ielā 2) notiek 19.martā pl.16.00.

    MĀKSLA

    Foto: publicitātes

    18.martā "kim?" laikmetīgās mākslas centrā notiks Amerikā dzīvojoša spāņu dzejnieka Ernesto Estreljas (Ernesto Estrella) performance "Dzejoļa atvēršana". Estreljas performancē dzejas lasījums tiks skatīts kā dzejoļa atvēršana, kas šajā kontekstā nozīmē aicinājumu caur skaņu un pieredzi pievērsties radošā procesa sākumpunktam. Performancē skanēs spāņu tradīcijai piederoša dzeja, angļu, spāņu, krievu un somu laikmetīgo tekstu ieraksti un lasījumi un dzejas triptihs, kas būs veltīts idejai par dzejoli kā dāvanu. Performance "Dzejoļa atvēršana" "kim?" laikmetīgās mākslas centrā sāksies plkst.19, un tās apmeklējums būs bez maksas.

    Notiks otrās "Mākslas medības" Kalnciema ielas kvartālā

    Sestdien, 19. martā, Pavasara tirdziņa laikā 11.00-16.00 Kalnciema ielā 35 notiks jau otrās "Mākslas medības". Kopumā pieejamas vairāk nekā 200 gleznas un grafikas. Lai veicinātu darbu pieejamību, esam aicinājuši studentus pieturēties pie demokrātiskākām cenām, un tāpēc daudz darbu ir cenu grupā līdz 100 Ls, lētākie darbi pieejami par 13-20 Ls. Kopumā izstādē pārstāvēti 42 autori, kuri studē Mākslas akadēmijā, sākot ar otro kursu līdz pat doktorantūrai. Izstāde apskatāma arī ikdienā Vīnu veikala zālē (darbdienās 16-22, sestdienās 12-22 Kalnciema ielā 35).

    TV

    Foto: publicitātes
    Foto: publicitātes

    Svētdien, 20. martā, 20:15, LNT kanālā seko līdzi bērnu dziedāšanas konkursam “Mazo dziesmas Latvijai”. Mazie censoņi šoreiz priekšnesumā iesaistīs savus ģimenes pārstāvjus. TV3 svētdienu vakarā 20:25 piedāvā Džeimsa Bonda pēdējo filmu “Mierinājuma kvants”.

    KINO

    Foto: publicitātes

    Naktī no 19. uz 20. martu kinoteātrī "Rīga" notiks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) 20 gadu jubilejai veltīta kino nakts "Crazy Night 4". Kinoteātrī "Rīga" būs iespēja noskatīties filmas no Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Spānijas un Turcijas. "Crazy Night" repertuārā tiks rādītas izcilas filmas no valstīm, kuru kultūru un valodas apgūst LKA studenti. Programmā iekļauti Latvijā reti demonstrēti vai vēl nekad neizrādīti pasaules kino šedevri, kā arī tiks izrādītas labākās Kultūras akadēmijas studentu un absolventu īsfilmas, piemēram, aizraujošā Audiovizuālās mākslas maģistrantūras absolventes Annas Dubrovskas filma "Iesākumā bija vista". Filmas varoņi emociju izpausmei izmanto arī deju akadēmijas profesores, horeogrāfes Olgas Žitluhinas studentu izpildījumā. Kino skate sāksies plkst.20:00, tā ir nekomerciāli kino svētki, kuros ieeja visiem interesentiem ir bez maksas.

    Pirmizrādes:

    Foto: publicitātes

    Piedzīvojumu filma, asa sižeta filma, animācija

    Dīkdienis ķirzaks vārdā Rango nelaimīgu apstākļu sakritības dēļ nonāk kādā mazā, tuksneša vidū esošā pilsētiņā, sauktā par Smiltāju. Šejienieši viņu neuzņem ar atplestām rokām, jo svešinieki pilsētā nemēdz uzturēties ilgi. Taču, notikumiem attīstoties, viņam izdosies iekarot pilsētnieku uzticību, atrisināt milzīgu sazvērestību un kļūt par savējo. Varoņi, kā izrādās, mēdz būt dažādi. Filmu latviešu valodā ieskaņojuši: Ainārs Ančevskis (Rango), Guntis Skrastiņš (Bedru Bils), Liene Gāliņa (Pupa), Valdis Lūriņš (Doks), Anna Januškeviča (Priscilla), Andris Bērziņš (Klaburkobru Džo), Ģirts Javokļevs (Rietumu gars), Jānis Kirmuška (senjors Flans) un Uldis Dumpis (pilsētas mērs). Filma latviešu valodā dublēta studijā "Rija". Dublāžas režisors Andris Barons, producents Vilnis Kalnaellis. Filma tiek demonstrēta ar dublāžu latviešu un krievu valodā, kā arī angļu valodā (bez subtitriem citās valodās).

    Foto: publicitātes

    Komēdija

    Labākie draugi Riks un Freds jau ilgus gadus ir precējušies ar savām sievām. Tomēr, tomēr... viņi nevar pretoties kārdinājumam un šad tad flirtē ar citām sievietēm. Abu draugu sievām, protams, tas nepatīk un viņas nolemj Rikam un Fredam piešķirt ārpuslaulības nedēļu - vienu brīvības nedēļu ar neierobežotām iespējām izklaidēties! Riks un Freds to izmanto godam - dodas ballēties un „medīt meitenes", iekuļoties trakos un komiskos piedzīvojumos. Filmas „Šis un tas par Mēriju" autoru, brāļu Fareliju jaunā komēdija. Galvenajās lomās - Ouvens Vilsons un Džeisons Sudeikis. Lomās: Owen Wilson, Cristina Applegate, Jason Sudeikis, Jenna Fischer, Nicky Whelan, Richerd Jenkins

    Foto: publicitātes

    Drāma, Romantika

    Džudija Denča, Maikls Fassbenders un Mija Vasikovska – Šarlotes Brontē klasiskā romāna „Džeina Eira” visdrosmīgākajā ekranizācijā!

    Atvadoties no bezprieka bērnības, jaunā guvernante Džeina Eira iekārtojas darbā bagātā Ročestera kunga mājā. Džeinas attiecības ar mājas saimnieku attīstās strauji, pakāpeniski pāraugot dziļās jūtās. Izskatās, ka pēc mokpilnas gaidīšanas Džeina ir atradusi savu laimi. Taču Ročestera kunga baisais noslēpums spēj to izjaukt... Filma „Džeina Eira” iekļauta ACME Film kolekcijā SMART. Tā ir īpašu filmu kolekcija gudram skatītājam, kurā iekļautas izcilas filmas - vizuāli, intelektuāli un emocionāli uzrunājoši mākslas darbi. Tas ir kino acīm, prātam un sirdij. Lomās: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Judi Dench, Jamie Bell, Imogen Poots, Sally Hawkins. Režisors: Cary Fukunaga

    Foto: publicitātes

    Asa sižeta filma, Fantastika

    Gadu desmitu gaitā ir saņemtas daudzas liecības par citplanētiešu esamību, taču tagad ir pienācis brīdis sastapties ar tiem. Pretojoties svešo plāniem iznīcināt visu dzīvo uz Zemes, visā pasaulē ir sākušies neiedomājamu apmēru citplanētiešu iebrukumi. Mums, uz zemes, ir jāstājas tiem pretim. Šis ir stāsts par kauju Losandželosā. Lomās: Michelle Rodriguez, Aaron Eckhart, Bridget Moynahan, Lucas Till, Michael Peña

    Foto: publicitātes

    Opera

    2007./2008.g. sezonas atklāšanas vakarā Natalī Deseja triumfēja trauslās varones lomā Mērijas Cimmermanes veiksmīgi iestudētajā Doniceti meistardarbā. Soliste vēlreiz atgriežas pie šīs lomas, tēlojot jauno, nevainīgo sievieti, kas tiek novesta līdz vājprātam. Viņas partneris ir Jozefs Kaleja, kas dzied nelaimīgās iemīļotā Edgaro lomu.

    Patrick Summers; Natalie Dessay, Joseph Calleja, Ludovic Tézier, Kwangchul Youn

    19.03.2011.

    PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

    TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu