«Windstream» Lieldienu laikā organizēs divus pasākumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pavasara festivāls «Windstream» Lieldienu laikā organizē divus pasākumus, no kuriem viens būs koncerts, bet otrs - aktīvs pasākums brīvā dabā. Lielajā piektdienā, 29.martā, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā plkst.17 skanēs Arvo Pērta «Fratres», Pētera Vaska «Viatore» un Alfrēda Šnitkes Rekviēms. Šādu koncertprogrammu iecerējis diriģents Andris Poga, informē profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Ilze Pleša.

Lielās Piektdienas programmās vienmēr skan mirušo piemiņas mesas - rekviēmi. Šnitkes 1975.gadā sacerētais Rekviēms pēdējo gadu laikā nav ticis bieži atskaņots Latvijā. Gaidāmajā koncertā diriģenta Pogas vadībā to interpretēs solisti Kristīne Gailīte, Ilona Bagele, Viesturs Jansons, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktais koris un orķestris «Rīga».

Savukārt igauņu komponista Pērta mūzika ar nosaukumu «Fratres» ir sacerēta 1977.gadā, un laika gaitā komponists pats pārveidojis šo darbu dažādiem instrumentu sastāviem. 1990.gadā tapusi versija pūtēju oktetam un sitaminstrumentiem, kas tiks atskaņota Lielās Piektdienas koncertā.

Komponista Vaska skaņdarbs «Viatore» koncertā skanēs ērģeļu versijā, ērģelnieka Jāņa Pelšes interpretācijā.

Otrajās Lieldienās, 1.aprīlī, rīdzinieki, īpaši ģimenes ar bērniem, tiks aicinātas pulcēties Līvu laukumā interaktīvā pasākumā «Lielā Diena lai skan!». Šajā dienā ikvienam būs iespēja iesaistīties pavasarīgās rotaļu dejās kopā ar deju ansambli «Daiļrade» un tā vadītāju Ivetu Pētersoni-Lazdāni, kā arī iepazīt krāsaino zīmēšanas pasauli kopā ar mākslinieku Jāni Anmani. Organizatori savu iespēju robežās nodrošinās pasākuma dalībniekus ar papīru, krītiņiem un flomāsteriem. Tiem, kuri vēlas piedalīties konkursos par skaistāko Lieldienu olu un neparastāko pašizgatavoto mūzikas instrumentu, gan jāsagatavojas iepriekš, lai varētu ierasties jau ar saviem darinājumiem. Muzikālu un gaišu noskaņu pasākumā radīs orķestris «Rīga» diriģenta Raita Ašmaņa vadībā.

Sliktu laika apstākļu gadījumā pasākums notiks Mazajā ģildē.

Tāpat 1.aprīļa vakarā plkst.19 Mazajā ģildē sadarbībā ar 4.Starptautisko Rīgas Brass simpoziju notiks koncerts «Optimistiskā klasika», kurā skanēs tādu komponistu kā Georga Frīdriha Hendeļa, Antonio Vivaldi, Jozefa Haidna, Astora Pjacollas pazīstamas melodijas. Kopā ar orķestra «Rīga» metālpūšaminstrumentu ansambli uzstāsies pasaulē atzīti solisti Stīvens Mīds, Frenks Loids un Šarls Konsbruks, bet diriģents būs Mārtiņš Ozoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu