«BB brokastis» beigušās! Ufo stāsta par kautiņu ar Fredi (146)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

31. janvāris ir pēdējais rīts, ko klausītāji varēja pavadīt kopā ar Ufo un Fredi populārajā raidījumā «BB brokastis». Kaspars Upacieris jeb Ufo atklāti stāsta par piedzīvoto raidījuma pastāvēšanas gados – kāpēc radio studijā dauzīja burkas pret galdu, kā ētera balsis guļot vadījuši programmu, un Ufo mānīšanos, kad neieradies darbā.

«BB brokastis» pastāvēja 16 gadus, un Ufo skaidro, ka kolektīvs nolēmis pārtraukt raidījuma darbību, kamēr raidījums vēl topā. Šķiršanās ir nedaudz sāpīga, bet Ufo ir optimisma pilns un sola, ka no radio industrijas nepazudīs. Konkrētus tālākos plānus ētera balss neatklāj, tomēr apgalvo, ka gūto pieredzi un iemaņas liks lietā jaunos projektos - Kaspars Upacieris ir gatavs pārmaiņām. Tikmēr Fredis esot apmierināts ar notiekošo, teic Ufo.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

16 gadi nav īss laiks, un Ufo sirsnīgi atklāj, kādas trakulības tik nav darītas raidījuma darbības un ētera laikā. «Notikumi ir daudzi un dažādi, katru rītu kaut kas jauns. Ja man jautātu, kad bija jautrāk, tagad vai pirms desmit gadiem, es nespētu atbildēt.» Tomēr Ufo vaļsirdīgi dalās dažos piedzīvojumos: «Tāds hrestomātisks gājiens. Fredim ar ansambli bija jābrauc spēlēt uz ārzemēm. Ņemot vērā, ka viņam nedēļu sanāca būt prom, mums vajadzēja izdomāt kaut kādu gājienu, lai nav tā, ka viņš vienkārši būtu atvaļinājumā, - mēs sakāvāmies. Sakāvāmies studijā. Visu rītu meklējām iemeslu sastrīdēties, bet nekādi nesanāca. Beigās ceļu policistu tēmas dēļ uztaisījām it kā kautiņu.

Mēģinājām dauzīt pret galdu maisiņā ieliktu burku, lai ir skaņa, ka stikli šķīst, bet, maita, neplīsa.

Tad bija klusums ēterā, vēlāk ienāca Šipkēvics un teica - atvainojiet, klausītāji, tā ir sanācis. Nākamajā dienā aicinājām uz studiju paziņas ar domu, ka mēs ēterā meklējam jaunus cilvēkus, jo Fredis tik ļoti apvainojies, ka vairs pat nevar sazvanīt, savukārt es tomēr kaut kā esmu piekritis atnākt uz radio.» Šis gadījums noticis diezgan sen, tomēr Ufo vēl joprojām smej par padarīto.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vēl Kaspars Upacieris atceras, ka ar ar kolēģiem devās mācību braucienā uz Losandželosu, kur radio teorētiķis organizēja kursus par radio vadību un programmu veidošanu. «Mums «BB brokastis» bija jau kādus sešus gadus tobrīd. Mēs klausījāmies, un, jā, jā, mēs to jau darījām. Paši bijām izveidojuši un izsecinājuši, kas un kā jādara,» viltīgi smīnot, stāsta Ufo. Radio ētera balsīm iznākusi nedēļu gara ballīte ASV, jo neko jaunu jau vairs nav varējuši iemācīties.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Bija arī tāda lieta, ka mēs ar ģimeni braucām uz Angliju, biju Londonā un man sanāca kavēt radio vienu vai divas dienas. Mēs notēlojām, ka esmu aizbraucis uz Londonu, lai apgūtu pasākumu kvalifikācijas celšanas kursu. Tur man it kā mācīja visādas lietas, kā rotaļās iet un vadīt visādas muļķības. Protams, mums ar Fredi vajadzēja rītos sazināties ētera laikā, bet nekādu kursu jau nebija.

Cēlos sešos no rīta un gāju ārā uz ielas runāt pa telefonu, lai apkārt būtu trokšņi.

Tur apkārt bija visādi uzraksti - veikalu, kafejnīcu nosaukumi. Tā nu skatījos apkārt un teicu - vakar bijām klubā tādā un tādā, pasākums bija vēl kaut kādā hallē, lektors atbraucis no vēl kaut kurienes. Lasīju visādus nosaukumus un nodēvēju lietas viņos.»

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Sarunas noslēgumā Ufo skaidro, ka agrāk bijis periods, kad bija jāstrādā, jāvada visādi pasākumi naktīs. Tolaik uzreiz pēc pasākuma skrēja uz radio: «Paldies Dievam, studijā ir dīvāniņš, tad uz maiņām vadījām. Esam pat guļus vadījuši raidījumu no rīta, pieliekot mikrofonu pie dīvāna.» Ufo nenoliedz, ka ir bijušas reizes, kad uzlāpījušies ar 100 gramiem, tad arī ļoti jautri esot gājis.

«Esam dzīvi cilvēki. Arī politiķi taču reizēm atļaujas,»

smej Kaspars.

«BB brokastu» klausītājiem Ufo teic: «Paldies par klausīšanos - visu darījām no sirds!»

Komentāri (146)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu