"Arēnā Rīga" Paula 75 gadu jubilejas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Arēnā Rīga", 16.janvārī, kad komponists Raimonds Pauls svinēs 75 gadu jubileju, notiks viņa apaļajai jubilejai veltīts koncerts, liecina "Biļešu paradīze" mājaslapā publicētā informācija.

Tā norise iecerēta trīs daļās.

Koncerta pirmajā daļā klausītājiem tiks atskaņoti mazāk pazīstami skaņdarbi no 60. un 70.gadiem, tā mēģinot parādīt komponista muzikālā ceļa pirmsākumu. Šajā programmā skanēs poēma "Spēļu nakts Duntes krogā", vokāla glezna "Pastarīte" kora "Kamēr" un solistu izpildījumā.

Savukārt koncerta otrā daļa būs veltīta teātra un kino mūzikai orķestra, dziedātāju, instrumentālo solistu un aktieru izpildījumā, bet trešajā jeb noslēdzošajā koncerta daļā skanēs tautā iemīļotas komponistu dziesmas. Koncerta noslēguma daļā "Teic, kur zeme tā" paredzēta sadziedāšanās ar skatītājiem, bet noslēgumā paredzēta kopīga dziesmas "Nekur nav tik labi kā mājās" izdziedāšana.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz jubilejas koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Par komponistu

Pauls ir dzimis Rīgā 1936.gada 12.janvārī. Topošais komponists kopš četru gadu vecuma apguvis klavierspēli. 1953.gadā viņš beidza Emīla Dārziņa mūzikas skolu, bet 1958.gadā beidza Latvijas Valsts konservatoriju, klavieru specialitātē.

Pauls ar saviem darbiem ir slavens ne tikai Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām. Viņš ir rakstījis mūziku tādiem izpildītājiem kā Viktors Lapčenoks un Nora Bumbiere, Ojārs Grīnbergs un Margarita Vilcāne, Valērijs Ļeontjevs, Laima Vaikule, kā arī grupām "Credo" un "Remix". Pauls ir sarakstījis mūziku vairākiem mūzikliem, vairākām baleta un teātra izrādēm, kā arī filmām, no kurām slavenākās ir "Vella kalpi", "Dāvana vientuļai sievietei", "Ilgais ceļš kāpās" un citas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu