Seriāls «Amulets» par trīs māsu Halivelu dzīvi Kanālā 2

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trīs Halivelu māsas Prū, Paipere un Fēbe ir apveltītas ar maģiskām spējām. Viņas spēj apstādināt laiku, pārvietot priekšmetus, kā arī redzēt nākotni, gatavas apvienot spēkus, uzvarētu dēmonus, burvjus un citus ļaunos.

Seriāls Amulets (Charmed) ir uzņemts Sanfrancisko, tā režisors ir Ārons Spellings (Aaron Spelling). Seriālam kopumā ir astoņas sezonas, pirmajās trīs seriāla sezonās darbojas Prū, kuru atveido Šenona Dohertija (Shannen Doherty), Paiperes tēlā iejūtas Hollija Marija Kombsa (Holly Marie Combs), un Fēbes lomā redzama aktrise Alisa Milāno (Alyssa Milano).

Trīs māsas ar maģiskām spējām

Kanāla 2 seriāla Amulets galvenās varones ir trīs māsas, kas saskaņā ar ģimenes tradīciju iemanto neparastas spējas un izmanto tās cīņai par taisnību pasaulē. Izrādās, ka labās burves bijušas jau daudzās Halivelu ģimenes paaudzēs, bet tikai tagad, kad ģimenē vienā paaudzē ir dzimušas trīs māsas, burvestības spēks ir visstiprākais. Nu ko, meitenēm atliek vien samierināties ar likteņa lēmumu padarīt viņas par varenākajām burvēm pasaulē un to, ka viņas nekad vairs nebūs parastas meitenes. Dzīve nekad vairs nebūs kā iepriekš, un pavisam noteikti – tā nebūs garlaicīga. Katra no māsām iemanto neparastas spējas – Prū var pārvietot priekšmetus ar domu spēku, Paipere māk apturēt laiku, bet Fēbei izrādās talants paredzēt nākotni. Māsu dzīve turpmāk būs ne vien aizraujoša un jautra, bet arī bīstamu piedzīvojumu piepildīta.

Amuleta nozīme

Visas trīs māsas vieno kāds īpašs simbols – amulets, kā vārdā arī nosaukts seriāls. Amulets ir sens simbols, ko latīņu valodā dēvē par triketru (triquetra) jeb trijstūri, kas rūpējas par aizsardzību. Izpētīts, ka pirmais amulets sastapts Indijā aptuveni pirms 5000 gadiem. Tas ir izmantots kristīgajā ticībā, taču nav zināms, no kurienes tieši aizgūts, iespējams, tie varētu būt pagāni. Taču amulets ir nozīmīgs daudzās kultūrās, tā trīs stūri simbolizē dzīvi, nāvi un atdzimšanu, kā arī trīs dabas spēkus – zemi, gaisu un ūdeni. Savukārt amuleta iekšējie trīs apļi, kas savstarpēji krustojas, nozīmē sievietes iekšējos spēkus un auglību. Simbols ir pazīstams arī kā Trijsavienības dieviete (Triple Goddness), kas atbild par laulību, māti un pārstāv katras sievietes un vīrieša likteni.

Kas mainījies aktrišu dzīvē?!

Lai arī burvestības padara seriāla varones gluži neparastas, šajā stāstā papildus pasaules glābšanai, briesmām, kas draud no ļauniem dēmoniem, valda arī sievišķīgi noslēpumi un romantiskas aizraušanās. Zināms, ka dažkārt lielā mīlestība var uzplaukt filmēšanas laukumā starp radošās komandas biedriem. Paiperes lomas atveidotāja H.M.Kombsa savu vīru Deividu Donoho (David Donoho) satika Amuleta filmēšanas laukumā. D.Donoho bija atbildīgs par mikrofonu pielikšanu, abi iemīlējās no pirmā skatiena un apprecējās 2004.gada 14.februārī. Pāris šobrīd audzina trīs dēlus.

Aktrise Š.Dohertija ir populārā amerikāņu seriāla Beverlihilza 902010 zvaigzne, kura vēlāk piedalījās tā paša seriāla pārveidotā, jaunākā versijā. Amulets Š.Dohertijai atnesa Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Award nominācijas 1999. un 2000. gadā. Aktrise bijusi precējusies ar Džordžu Hamiltonu (George Hamilton), Riku Salomonu (Rick Salomon), trešā laulība viņai slēgta 2011.gadā ar Džūdu Nelsonu (Judd Nelson).

Īsa dēka bijusi arī aktrisei A.Milano, viņu saistījis Amuleta aktieris Braiens Krauzs (Brian Krause) jeb Leo. Abu aizraušanās bijusi īslaicīga, tai sekoja dēka ar amerikāņu mūziķi un aktieri Kidu Roku (Kid Rock) un vēlāk ar populāro dziedātāju Džastinu Timberleiku (Justin Timberlake). Mīlas virpulis A.Milano noveda pie vienām precībām 2009.gadā un otrām ar Holivudas aģentu Deividu Bugliari (David Bugliari). 2011.gada februārī pāris sagaidīja pasaulē nākam mazuli Milo Tomasu Bugliari (Milo Thomas Bugliari).

Skatieties aizraujošo seriālu Amulets no 21.janvāra ik darbdienu 20:00 Kanālā 2

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu