Johansones uznāciens Brodvejā saņem labas kritiķu atsauksmes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Aktrises Skārletas Johansones otrais uznāciens uz Brodvejas skatuves izpelnījies jūsmīgas teātra kritiķu atsauksmes.

Par dalību Artūra Millera lugas «View From the Bridge» iestudējumā, kas bija viņas debija teātrī, Johansone saņēma «Tony» balvu. Taču nu viņa atgriezusies Brodvejā izrādē «Kaķis uz nokaitēta skārda jumta».

Johansone spēlē Megijas lomu,

ko 1958.gada ekranizācijā slavenu padarīja leģendārā aktrise Elizabete Teilore.

Ceturtdienas pirmizrādē bija ieradušās daudzas Holivudas zvaigznes, tostarp Džeimsa Bonda franšīzes zvaigzne Daniels Kreigs ar sievu Reičelu Veisu, dziedātājs Niks Džonass un aktieris Viktors Gārbers.

«Johansones jaunkundzei Megijas lomā piemīt neticama pašpārliecinātība,» raksta avīzes «New York Times» kritiķis Bens Brentlijs. «Varbūt viņa ir pārāk tieša, lai patiešām atgādinātu kaķi, taču viņa ir pārliecinoša teātra aktrise.»

«Viņa apzinās, ko šeit vēlas panākt, un dara to ar vislielāko pārliecību,» viņš piebilst.

«Skārleta Johansone Megijas lomā ir lieliska, iemiesojot humoru un vārgi piesegtu izmisumu vīlušās sievas un topošās mātes tēlā,» uzskata ziņu aģentūras AP žurnālists Marks Kenedijs. «Viņa nav tik atklāti seksuāla kā citas aktrises, kuras spēlējušas šo ironisko lomu, un tas padara Megiju prātīgāku, dusmīgāku un lepnāku.»

Savukārt Elizabete Vinčentelli no «New York Post» 28 gadus veco Johansoni salīdzināja ar «jaunu Ketlīnu Tērneri», kura savulaik tēloja to pašu lomu. «Johansone savam otrajam uznācienam neizvēlējās pašu vieglāko darbu. Lai arī viņas tēlojums dažkārt ir nepietiekami niansēts un pārāk kliedzošs, beigu beigās viņa iegūst pašpārliecību,» norāda kritiķe.

«Johansone spēlē Megiju ar viskija balsi,» piemetina «Financial Times» žurnālists Brendans Lemons. «Aizsmakums tik jaunai sievietei šķiet pārsteidzošs. Tas liek domāt, ka viņas balss attīstīsies līdzīgi kā Ketlīnas Tērneres,» viņš raksta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu