Ķesteris ar meitu, Ģederte ar dēlu! Slavenības pozē ar bērniem (52)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Kiseļovs

Fotogrāfa Māra Kiseļova fotoizstādes «Paaudzes» atklāšana «Galerijā Centrs» piedzīvoja īstu Latvijā zināmāko ģimeņu salidojumu. Izstādē aplūkojami tādi slaveni vecāki kā Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris ar savu jaunāko meitiņu Esteri Almu, uzņēmēja Marika Ģederte ar dēlēnu Robiju, maratoniste Jeļena Prokopčuka ar dēlēnu Viktoru. Pavisam kopā izstādē apskatāmi 19 pazīstamu un autoritatīvu personību portreti, kuros viņi redzami kopā ar savām atvasēm.

Izstādes atklāšanā slavenības atstāja savu vēstījumu nākamajām paaudzēm, kā arī dalījās pārdomās par to, kādai jābūt nākamajai paaudzei.

Projekts ir unikāls ar to, ka tajā skatāmi daudziem pazīstami cilvēki tādā ampluā, kādā neesam raduši viņus redzēt. Fotogrāfijās populārie ļaudis vairs nav uzņēmēji, mākslinieki, šefpavāri, pasniedzēji, sportisti, augstas klases speciālisti, bet vecāki un vecvecāki. Vēl vairāk, varoņi atklāj savas pārdomas par pavisam personiskiem jautājumiem: kādu viņi redz nākamo paaudzi un ko gribētu tai nodot.

Apburošā TV3 raidījuma "Kinomānija" vadītāja Anna Rozīte ar meitu Emīliju
Apburošā TV3 raidījuma "Kinomānija" vadītāja Anna Rozīte ar meitu Emīliju Foto: Māris Kiseļovs

«Mēs bieži mēdzam kritizēt jaunatni par to, ka tā neatbilst mūsu ideāliem un cerībām. Iespējams, reizēm to darām tāpēc, ka tā ir labāka par mums. Lai vai kā, mums nav taisnība, jo, lai jaunā paaudze izaugtu tāda, kādu mēs sapņojam to redzēt, mums pašiem vajag krietni papūlēties, veltot tai daudz laika un spēku. Ar projektu «Paaudzes» es vēlos rosināt aizdomāties par to, ko mēs varam darīt šeit un tagad, lai bērni un jaunieši mums līdzās izaugtu godīgi un humāni — tādi, kādus mēs tos redzam savā iztēlē. Es ceru, ka man tas izdosies!» saka projekta autors fotogrāfs Māris Kiseļovs.

Izstāde līdz janvāra beigām būs pieejama bezmaksas apskatei «Galerijā Centrs». «Katram cilvēkam svarīgākais dzīvē ir viņa bērni. Viņi veido ģimenes un dzimtas nākotni, kopā ar viņiem mēs pieaugam un kļūstam dzīves gudrāki, viņi mums iemāca neviltoti priecāties par apkārtējo pasauli. Domāju, šī izstāde ikvienam liks aizdomāties par to, vai ikdienā pievēršam pietiekami daudz uzmanības saviem bērniem,» norāda«Galerija Centrs» vadītāja Zita Siliņa

Janvāra beigās izstāde «Paaudzes» dosies Rīgas ielās, tādā veidā kļūstot par pirmo vides izstādi.

Pasniedzēja un sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lejiņa (Adamss) ar savām atvasēm - Umu Padmi un Viktoru Namkaju
Pasniedzēja un sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lejiņa (Adamss) ar savām atvasēm - Umu Padmi un Viktoru Namkaju Foto: Māris Kiseļovs

Fotogrāfa Māra Kiseļova projektā «Paaudzes» ir iesaistījušies - skaistumkopšanas institūta «Mary Cohr» īpašniece Marika Ģederte, televīzijas raidījumu vadītāja Natālija Vasiļjeva, uzņēmēja un televīzijas raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa, dziedātāja Diāna Pīrāgs, radio «Skonto» programmu direktors un ētera balss, kā arī LNT raidījuma «Galileo» vadītājs Valdis Melderis, šefpavārs Māris Jansons, kulinārijas eksperte Signe Meirāne, televīzijas raidījumu vadītāja Anna Rozīte, smalko aprindu dāma Svetlana Loeva, uzņēmēja Elita Drāke, maratoniste Jeļena Prokopčuka, profesore, Dr. paed. Inta Brikše, teātra aktieri Darja Podoļako un Anatolijs Fečins, pasniedzēja un sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lejiņa (Adamss), modes māksliniece Anna Ledskalniņa, teātra un kino aktieris Jakovs Rafalsons, dietoloģe Lolita Neimane, režisore Ināra Kolmane, teātra un kino aktieris Ģirts Ķesteris.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu